23.1.09

Els primers pèsols

Uns pèsols tendres, acabats de desgranar (aquesta és la feina més ingrata de fer pèsols), patata, uns allets tendres, una mica de brou o en el seu defecte aigua, un polsim de sal i oli és suficient per fer un plat de verdura de temporada.
Sofregim els allets tendres tallats ben petits fins que estiguin rossets, hi afegim els pèsols i els cobrim del brou calent, quan estigui bullint amb alegria hi afegim les patates tallades grosses, hi posem la sal i abaixem el foc, ho deixem fent xup-xup uns 20 minuts.
Si volem un plat més consistent, podem afegir, mentres fa xup-xup, una mica de butifarra negra o de xoriço vermell, o de cansalada, o taquets de pernil... això al gust de cadascú. Nosaltres ens vam menjar només els pèsols amb patates i no hi calia afegir res més.

18 comentaris:

  1. Una recepta ben fàcil però amb uns ingredients de primera... m'encanten els pessols de totes maneres. El que sí es cert, es que es fa una mica pesat de desgranar-los...però val la pena. T'asseguro que aquesta també la faré.
    Records...

    ResponElimina
  2. Hummm, que tendres es veuen aquests pèsols!
    Que bo aquest plat i que sà!
    Un petonet guapi i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  3. El plato tiene una pinta que invita a comerlo pero... tendrá que ser como otra verdura por qué pese a ser caballito de buena boca, los guisantes son una de las pocas cosas que no puedo con ella.
    Un besito preciosa y ya te digo el plato invita ehhhhh.

    ResponElimina
  4. M'he quedat paradíssim en veure aquesta recepta. És molt semblant a la que vaig publicar fa res al meu bloc. A mi m'agraden moltíssim els pésols frescs. Tinc la sort que a l'Alcúdia (País Valencià), hi ha una verdureria que te'ls ven acabats de traure de la tavella. Tenen una maquineta que els pela en un tres i no res. Salutacions

    ResponElimina
  5. Els primers de debò ,l´any que ve si Déu vol , en posarem a l´hort i tirabecs que em tornen boja, quina delícia,tan senzillet i tan rebò.
    una abraçada

    ResponElimina
  6. Beneïts siguin els pèsols, quin gust tan diví que ténen i amb aquesta recepta segur que son meravellosos.

    ResponElimina
  7. M'agraden tant els pèsols que quan era joveneta i em deien que anés a l'hort a collir-ne, me'ls menjava crus mentre el collia! Això sí: els més tendres a la boca, i els altres a la cistella!
    La meva mare també té la maquineta per desgranar-los, però els més tendrets s'han de desgranar a mà, perquè sinó queden tots aixafats.
    M'estic imaginant l'oloreta que feia el teu plat! Hummmmm

    ResponElimina
  8. Absolutamente deliciosos, coincido contigo en que no necesitan nada más para ser un plato rico.

    Besos.

    ResponElimina
  9. Hola Dolça. Los guisantes es uno de los platos que me gustan y estos que has presentado tienen que estar fabulosos. Aunque lleven un poco de trabajo, merece la pena.
    Saludos

    ResponElimina
  10. Que bons que són els pèsols tendres i el teu plat es veu boníssim!

    Petonets

    Carme

    ResponElimina
  11. Nada como los guisantes tiernos, que delicia!

    ResponElimina
  12. Qué buenos, me encantan los guisantes y así guisados deben estar fenomenales!!

    Un besazo cielo!!

    ResponElimina
  13. Quant més senzill més bó, que podem més demanar. Ara aquests pèsols tenen una presència espectacular.
    Salut!!!!!

    ResponElimina
  14. quina foto més apetitosa...els pèsols frescos no tenen res a veure amb els congelats...què bo!!!

    ResponElimina
  15. que plato más rico te ha quedado,con su salsita se ven estupendos.

    UN SALUDO
    belen

    ResponElimina
  16. Jo vaig sopar ahir els pèssols...que bons i tendres eren!!!!!
    M'agrada la teva recepta ha de ser ben entranyable!
    Doncs a mi el que mès m'agrada es pelar-los!
    Petons i bon dia!

    ResponElimina
  17. Ja m'explicaràs on els compres!!! Ptnts

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.