Pastís de poma
Vaig trobar poma reineta i ràpidament em va venir al cap aquesta recepta que havia vist per instagram... ja sabeu que quan veig que hi posa "recepta de sempre, recepta de l'àvia" o com aquest cas "recepta de la mare" no m'ho penso gaire i la faig.
La Tessa en diu pastís 7,14,21... per les mesures. Aquí teniu la seva recepta, que des de fa uns dies, amb el seu permís també és la meva i des d'aquest moment vostra!
Necessitem:
- 7 cullerades de farina
- 7 cullerades de llet
- 7 cullerades de sucre
- 100g de mantega desfeta al bany maria o al microones
- 1 ou batut
- 2 culleradetes de llevat químic
- 5 pomes reineta
- 1 culleradeta d'essència de vainilla
- Motlle rodó desemmotllable de 22 cm
En un bol, amb un batedor, barregem la llet, l'ou, el sucre, l'oli, el llevat, l'essència de vainilla i la farina.
Pelem tres pomes, en traiem el cor i les fem a làmines ben finetes. Ho posem a la barreja que tenim feta.
Ho aboquem al motlle que haurem preparat amb una mica de farina i mantega perquè no se'ns enganxi o posant-li un paper de forn o amb una mica d'esprai antiadherent... com tinguem costum de fer-ho.
Ho distribuim bé, que quedi la poma ben integrada amb la barreja resultant de la resta dels ingredients, i al damunt hi posem les altres dues pomes tallades a làmines ben finetes, mirant que quedin ben colocades i omplin tota la superfície.
Tindrem el forn calent a 180º i ho posarem, a mitja alçada uns 40-45 minuts.
Quan ja està cuit, els darrers 5 minuts encenem el gratinador, empolvorem amb una miqueta de sucre, uns petits trossets de mantega i deixem que es dauri lleugerament.
El traiem del forn, els deixem uns minuts al motlle, després el posem damunt una reixeta i el deixem refredar.
Font de la recepta: @tessamas5, ella en diu pastís 7,14,21"
Temps:
Preparació : 20 minuts
Forn: 45 minuts
Total: 1 hora i 5 minuts
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.