Pastís de poma


Vaig trobar poma reineta i ràpidament em va venir al cap aquesta recepta que havia vist per instagram... ja sabeu que quan veig que hi posa "recepta de sempre, recepta de l'àvia" o com aquest cas "recepta de la mare" no m'ho penso gaire  i la faig.

             

La Tessa en diu pastís 7,14,21... per les mesures. Aquí teniu la seva recepta, que des de fa uns dies,  amb el seu permís també és la meva i des d'aquest moment vostra! 


Necessitem:

  • 7 cullerades de farina
  • 7 cullerades de llet
  • 7 cullerades de sucre
  • 100g de mantega desfeta al bany maria o al microones
  • 1 ou batut
  • 2 culleradetes de llevat químic
  • 5 pomes reineta
  • 1 culleradeta d'essència de vainilla
  • Motlle rodó desemmotllable de 22 cm



En un bol, amb un batedor, barregem  la llet, l'ou, el sucre, l'oli, el llevat, l'essència de vainilla i la farina.
Pelem tres pomes, en traiem el cor i les fem a làmines ben finetes. Ho posem a la barreja que tenim feta.

Ho aboquem al motlle que haurem preparat amb una mica de farina i mantega perquè no se'ns enganxi o  posant-li un paper de forn o amb una mica d'esprai antiadherent... com tinguem costum de fer-ho.
Ho distribuim bé, que quedi la poma ben integrada  amb la barreja resultant de la resta dels ingredients, i al damunt hi posem les altres dues pomes tallades a làmines ben finetes, mirant que quedin ben colocades i omplin tota la superfície. 

Tindrem el forn calent a 180º i ho posarem, a mitja alçada uns 40-45 minuts.

Quan ja està cuit, els darrers 5 minuts encenem el gratinador, empolvorem amb una miqueta de sucre, uns petits trossets de mantega i deixem que es dauri lleugerament.
El traiem del forn, els deixem uns minuts al motlle, després el posem damunt una reixeta i el deixem refredar.

                    


 Font de la recepta: @tessamas5,  ella en diu pastís 7,14,21" 

                                                                                                  



Temps:
Preparació : 20 minuts
Forn: 45 minuts
Total: 1 hora  i 5 minuts

Comentaris

Entrades més llegides