Magdalenes d'oli

M'agrada fer cocs i magdalenes, això no és nou per a ningú, i m'agrada fer-los amb oli, ho prefereixo a la mantega.
Quan la meva xiqueta era petita i plovia fèiem magdalenes, a casa era com si fos festa major... per la pluja (per aquí plou poc,  ara i abans) i per les magdalenes.  Avui plou i sense la xiqueta, que ja no és tan xiqueta, hem engegat el forn.

La recepta de sempre són les magdalenes a l'antiga, una recepta  de les àvies que no falla mai a la que tenim una especial estima, però fa uns dies vaig veure per l'instagram de la @mariacosbel unes magdalenes que em van fer goig i he decidit fer-les.
Ella ens explica amb un reel com les fa, jo us ho escric, aquesta vegada l'única cosa que he canviat de la recepta original ha estat que hi he posat vainilla enlloc de ratlladura de llimona.

Necessitem per a 24 magdalenes:

  • 4 ous
  • 240g de sucre
  • 135ml de llet
  • 190 ml d'oli 
  • Una culleradeta d'essència de vainilla
  • Un polsim de sal
  • Un sobret de llevat químic
  • 350 g de farina de blat


Posem en un bol els ous amb el sucre i ho remenem amb un batedor, no cal que sigui de varetes, hi anem afegint la llet, l'oli, la sal, el llevat, la vainilla i al final la farina, quan tenim una crema espesa ben lligada la posem en una gerra a la nevera un parell d'hores.
Passat aquest temps preescalfem el forn i omplim els papers de magdalena, les tres quartes parts perquè tinguin espai per pujar. Hi podem posar una miqueta de sucre per damunt perquè facin una mica de crosta quan es couen, o no... això és a gust de cadascú.

Les enfornem 8 minuts a 200º i després 12 a 180º.
Les deixem refredar damunt una reixeta i a gaudir!







Temps:
20 minuts preparació
2 hores a la nevera
5 minuts posar als motlles
20 minuts de forn
Total:  45 minuts + 2 hores de fred

Font de la recepta: Instagram Maria Cosbel



Comentaris

  1. Mmmmmm! Se ven buenisimas y me llevo una para mi cafe!
    Besos

    ResponElimina
  2. Hola, Gloria. Qué recuerdos más bonitos y gratificantes nos deja el haber cocinado con nuestros hijos de pequeños.
    Te han quedado unas magdalenas fantásticas. Tienen un bonito dorado y seguro que un riquísimo sabor. También me gusta utilizar aceite para su elaboración.
    Feliz finde. Bstes.

    ResponElimina
  3. Bona nit, Glòria. Jo també sóc una enamorada de les magdalenes però sense sucre no queden igual i també prefereix emprar l'oli d'oliva, tan sols cal afegir un poc menys si de cas.
    No he vist el reel encara perquè les teus parlen soles. Què bones!
    Besets.

    ResponElimina
  4. ¡Ay Gloria qué recuerdos!. Te han quedado unas magdalenas preciosas. Recuerdo que cuando yo era pequeña en casa las hacían con aceite y quedában riquísimas. Un. beso

    ResponElimina
  5. Hola Gloria!. Siempre unas magdalenas así te traen buenos recuerdos, te han quedado divinas, yo llevo días pensando en hacerme unas de estas las de siempre, las voy a preparar.
    Yo también prefiero el aceite para los dulces.
    Un fuerte abrazo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides