Pastís de formatge @Làctics l'Esquella amb poma de Nèfol caramel·litzada


Avui  us parlaré de les pomes de Nèfol,  són les que he fet servir per les postres d'avui... un pastís de formatge  al que li he donat un punt diferent caramel·litzant unes quantes pomes i afegint-les a la recepta.

Però començo per les pomes!
Les pomes de Nèfol són pomes d'alta muntanya, es conreen a 1250m d'altitud.
Es caracteritzzen per ser més riques en sucres, és a dir, són més dolces; tenen una textura  dura i el color és més intens.
Són pomes tardanes, es cullen des de finals de setembre a principis de novembre.
Una altra de les seves característiques és que tenen una molt bona conservació.
A Nèfol es fan cinc varietats de poma : Opal, Ladina, Evelina, René i Story.


Aquesta recepta la trobareu al Butlletí de L'Esquella d'aquesta tardor  i com no pot ser d'altra manera us la comparteixo aquí.

Necessitem:
  • 15 galetes maria
  • 3 cullerades de mantega
  • 6 pomes de Nèfol
  • 3 cullerades de sucre moré
  • 1 branca de canyella
  • 250g de formatge d'untar @Làctics l'Esquella
  • 6 ous mida M
  • 8 cullerades de sucre
  • 3 cullerades de farina
  • 1/4 l de llet @Làctics l'Esquella
  • 1cullerada de llevat químic
  • Un motlle rodó de 20 cm 
  • Un full de paper sulfuritzat
Engeguem el forn a 180ª.
Preparem el motlle folrant-lo amb el paper de forn.

Comencem caramel·litzant les pomes:
Les pelem i tallem a dauets.
Les posem en una cassola, junt amb el sucre moré i la branca de canyella. Ho deixem caramel·litzar a foc molt lent. Hem de mirar que quedin cuites, però que no es desfacin ja que donaràn un punt cruixent al pastís.



Mentre tenim les pomes al foc fem la base de galeta.
Triturem les galetes maria ben fines amb el robot de cuina que tinguem, hi afegim la mantega en pomada, ho remenem bé i ho posem, fent una base fina, al fons del motlle. Ens podem ajudar amb una forquilla per repartir-ho bé.

Posem tots els ingredients de fer el pastís en un bol i els barregem bé amb la batedora.
Damunt la capa de galeta hi posem una capa de poma caramel·litzada ( reservem-ne una mica per posar-la al damunt quan el traguem del forn)
Hi aboquem la barreja i ho enfornem uns 40-45 minuts.
Punxem el centre del pastís per comprovar si està al punt de cocció que ens agrada.

El traiem del forn, el deixem refredar uns deu minuts dins el motlle mentre hi posem la resta de la poma al damunt.
El traiem amb molta cura del motlle, li traiem el paper i el posem a la safata on el volguem presentar.

Recomanacions:
Si us agraden els pastissos de formatge cremosos no el tingueu més de 40 minuts al forn, si es cou més us quedarà més eixut.
No posar-lo a la nevera si ens el volem menjar el mateix dia que el fem. Si no  treure'l una bona estona abans perquè no sigui massa fred i així podrem gaudir més dels gustos i aromes de tardor que ens ofereix el pastís.

Llegiu aquí els butlletins de Làctics l'Esquella, on ens fan conèixer la Cerdanya, els seus productes i les meves receptes!

Com sempre un plaer poder-hi col·laborar.


Comentaris

  1. Has unido dos tartas que me encantan, manzana y queso, en un pastel delicioso. Además, te ha salido una foto que está diciendo cómeme, super apetecible.
    Bss

    ResponElimina
  2. Tens raó cal tenir cura que no es passi de cocció. Gairebé diria que cal treure'l abans del forn i que es mogui una mica perquè així no s'obri la seva superfície.
    Carinyos i tens un blog amb receptes molt interessants i imatges molt boniques.
    Salutacions

    ResponElimina
  3. Pues esa combinación debe estar de lujo. Tendré que probarla!!

    ResponElimina
  4. Me pace una delicia 😋 y ese corte está invitando....😉
    Besinos

    ResponElimina
  5. Hola Gloria. No conocía esa variedad de manzana. Has hecho una muy buena introducción.
    Con esa manzana tan exquisita ya se sabe como ha debido salirte el pastel. Pura tentación. Viendo el corte dan ganas de meter cuchara y coger un buen trozo porque debe estar delicioso.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  6. ¡Hola, Gloria! No soy una supergolosa, pero sí, una forofa de las tartas de queso, quizás porque no son excesivamente empalagosas.
    Esta que compartes con el toque de manzana es de matrícula. Exquisita.
    Feliz martes. Bstes.

    ResponElimina
  7. Pero que mezcla tan rica!!! Si te queda un poco, que lo dudo, para mi!!!ptns

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides