Pa de iogurt @Làctics l'Esquella

Si voleu saber una miqueta més sobre el mató, de com el benestar animal influeix en el nostre benestar i en el què mengem, si voleu descobrir els Estanys de la Pera fent una excursió amb raquetes o si voleu fer una recepta amb iogurt  natural us recomano que us mireu la newsletter d'hivern de Làctics l'Esquella.  

La recepta que he fet amb iogurt és un pa,   un pa amb iogurt .
És un pa senzill de fer, ja que no porta massa mare, només cal respectar els temps de llevat i tenir una olla de ferro per coure'l dins el forn (això ens estalvia haver de posar un recipient amb aigua durant els primers minuts  per fer vapor per aconseguir  la crosta cruixent) 



Necessitem:

  • 200 ml d'aigua
  • 12 g de llevat fresc
  • 2 cullerades de mel
  • 200g de iogurt natural @Làctics L'Esquella
  • 500 g de farina de força
  • 10 g de sal
  • Una culleradeta d'oli per untar
  • Paper de forn
  • Una olla de ferro amb tapa

Posem en un bol la farina fent forma de volcà.
Al forat del mig hi posem l'aigua, el llevat esmicolat, la farina, el iogurt, la mel i la sal.
Ho amassem fins tenir una massa ben lligada, llisa i elàstica.

Agafem un recipient de plàstic, amb tapa i l'untem amb la culleradeta d'oli.
Hi aboquem la massa, ho tapem i comença el repòs que serà de 90 minuts.
Cada 30 minuts interrompem el repòs plegant la massa - amb les mans humides estirem la massa d'un costat i la pleguem sobre si mateixa, això ho hem de fer pels quatre costats -

Preparem el taulell de la cuina posant-hi  una mica de farina  i boleiem la massa fins aconseguir una bola llisa.
La posem damunt un paper d'enfornar, i la deixem llevar uns 45 minuts més tapada amb un drap de cotó.

Mentrestant posem l'olla de ferro amb tapa, al forn, a 250º

Agafem la bola de massa, l'empolvorem lleugerament amb farina i amb un ganivet ben afilat fem uns talls a la superfície.
Tallem el paper de forn deixant que sobresurti uns 5 cm per damunt la massa.
Obrim el forn i fent servir unes manyoples ben gruixudes per no cremar-nos, destapem l'olla i hi posem la massa de pa dins. Tornem a tapar, tanquem el forn i deixem que es cogui 30 minuts a 250º.
Abaixem la temperatura a 210º, destapem l'olla i deixem que s'acabi de coure 15 minuts més.
Retirem l'olla del forn, traiem el pa de dins i el posem damunt una reixeta.
El deixem refredar abans de menjar-nos-el.



Temps que necessitem per a fer aquesta recepta:
Preparar ingredients i amassar : 30 minuts
Repòs:  135 minuts
Forn: 45 minuts
Total: 210 minuts



Comentaris

  1. Te ha quedado espectacular ¡qué pinta! Dan ganas de cortarse una buena rodaja. ¡Feliz año guapísima!

    ResponElimina
  2. Que buena miga te ha quedado...y esa corteza tan buena huele hasta aquí! Me encanta!besets

    ResponElimina
  3. Hola, Gloria, menuda hogaza de pan, me parece espectacular. Aparte del aspecto, es fácil imaginar su maravilloso sabor.
    Mis mejores deseos para este año 2024.😘

    ResponElimina
  4. Ohhh qué maravilla de pan!!
    Se ve espectacular!! Y que lleve yogur es toda una novedad para mí.

    Besos ♥

    ResponElimina
  5. Hola Gloria. Ya sabes que no soy de los hacer pan en casa sea una de sus obligaciones, solo lo como yo y no creo que sea rentable jj.
    Pero ello no es óbice para disfrutar al ver los panes que se publican. Y este que nos presentas es toda una tentación. Me encanta que en los panes la corteza esté un poco tostada y en este que has hecho la lleva así que disfrutaría probando un buen trozo porque no dudo debe estar sensacional, el corte lo dice todo. Fabuloso.
    Un abrazo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides