Amanida amb lingot de mató @ L'Esquella

 Amb aquesta amanida celebrem la publicació de la newsletter d'estiu de  Làctics l'Esquella, aprofitem que tenim tomaca i que encara podem trobar maduixes per fer-la.

Ara bé, el que destaca d'aquest plat no són les verdures o fruites que hi posem. Jo la he fet vermella, amb tomaca i maduixes, però la podem fer amb préssec o amb albercocs, nectarines, fins i tot amb cireres... barrejant-la amb brots tendres de diferents enciams. O a l'hivern amb taronja o mandarina.

El que la fa diferent és el lingot de mató @L'Esquella.

Necessitem:

  • 3 fulles de gelatina
  • 250g de mató
  • 20 g de suc de llimona
  • 120 g de nata de cuina (18%)
  • 50 g de mel (opcional)
  • Una miqueta d'oli per pinzellar el motlle.

Posem les fulles de gelatina a hidratar en aigua freda.
En un bol posem 50g de nata (i si es vol la mel ) a escalfar. Abans de que bulli ho traiem del foc i hi posem la gelatina hidratada, ben espremuda perquè no li quedi gens d'aigua. Ho remenem fins que es disolgui totalment i hi barregem el mató, el suc de llimona i la resta de la nata. Ho remenem bé fins aconseguir que el mató perdi la seva textura característica.
Pinzellem un motlle quadrat o rectangular amb una mica d'oli. Hi aboquem la barreja i ho deixem refredar, tapat  a pell, amb un film transparent. 
Ho deixarem a la nevera entre 5 i 6 hores.

Desemmotllem amb cura i tallem talls llargs, com si fossin petits lingots.
Posarem un tall al mig del plat i al voltant hi muntarem l'amanida. 
En el meu cas tomaca madura, maduixes, ceba tendra tallada ben fina i perles d'oli arbequí.
Amanit amb pebre negre acabat de moldre, sal gruixuda i un bon oli d'oliva verge extra.

Ben fresqueta i a gaudir!

Comentaris

  1. Quina passada d'amanida! Molt 🔝🔝🔝 M'encanta!
    Ptnets,
    Olga

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides