Amanida amb lingot de mató @ L'Esquella
Amb aquesta amanida celebrem la publicació de la newsletter d'estiu de Làctics l'Esquella, aprofitem que tenim tomaca i que encara podem trobar maduixes per fer-la.
Ara bé, el que destaca d'aquest plat no són les verdures o fruites que hi posem. Jo la he fet vermella, amb tomaca i maduixes, però la podem fer amb préssec o amb albercocs, nectarines, fins i tot amb cireres... barrejant-la amb brots tendres de diferents enciams. O a l'hivern amb taronja o mandarina.
El que la fa diferent és el lingot de mató @L'Esquella.
Necessitem:
- 3 fulles de gelatina
- 250g de mató
- 20 g de suc de llimona
- 120 g de nata de cuina (18%)
- 50 g de mel (opcional)
- Una miqueta d'oli per pinzellar el motlle.
Posem les fulles de gelatina a hidratar en aigua freda.
En un bol posem 50g de nata (i si es vol la mel ) a escalfar. Abans de que bulli ho traiem del foc i hi posem la gelatina hidratada, ben espremuda perquè no li quedi gens d'aigua. Ho remenem fins que es disolgui totalment i hi barregem el mató, el suc de llimona i la resta de la nata. Ho remenem bé fins aconseguir que el mató perdi la seva textura característica.
Pinzellem un motlle quadrat o rectangular amb una mica d'oli. Hi aboquem la barreja i ho deixem refredar, tapat a pell, amb un film transparent.
Ho deixarem a la nevera entre 5 i 6 hores.
Posarem un tall al mig del plat i al voltant hi muntarem l'amanida.
En el meu cas tomaca madura, maduixes, ceba tendra tallada ben fina i perles d'oli arbequí.
Quina passada d'amanida! Molt 🔝🔝🔝 M'encanta!
ResponEliminaPtnets,
Olga