Tatin de carabassó, ceba i formatge
Avui realment la recepta és senzilla i ràpida, però no per això deixa de ser molt bona.
Continuo amb els formatges que em va proporcionar ACREFA.CAT, avui he fet servir el de l'AUBAGUETA, un formatge cremòs que ens pot recordar al brie. I si, com algú de casa, no sou massa formatgers poder fer-la sense. O una amb i una sense 😏
Necessitem:
- Una làmina de pasta de full
- Un pot de calçot confitats en oli (conserva que faig cada any en època de calçots)
- Un carabassó
- Formatge
- Oli
- Sal
- Pebre molt
Si no tenim calçots confitats tallem una ceba en juliana i la posem en una paella amb una mica d'oli fins que comenci a agafar color. En aquest moment hi afegim el carabassó tallat a rodanxes fines, ho tapem i ho deixem 5 minuts a foc ben baixet.
Ho traurem i ho deixarem refredar una mica. Quan la tatin estigui tèbia i ja no tinguem perill de cremar-nos, la girarem amb cura. Si algún tros de carabassó ens ha quedat fora de lloc, el col·locarem perquè quedi tota la superfície ben coberta.
Mengem-nos-la tèbia, amb una bona amanida de tomaca, sense presses i a la fresca...
Ja veieu... només tinc ganes d'estiu, de poca feina... per tant poso el blog de vacances fins que tingui algun motiu estiuenc per a compartir per aquí, o sinó... fins setembre.
I mentrestant continuarem per l'instagram.
Sera sencilla gloria pero ...seguro que hará un buen bocado.
ResponEliminaUn abrazo.
Quin luxe de Tatin per l'estiu!
ResponEliminaNosaltres també desconectem avui però et volia desitjar un molt bon estiu i ja ens llegirem al setembre!
Una abraçada ben forta!
Palmira
Una receta deliciosa. Seguro que estaba para chuparse los dedos.
ResponEliminaBesos, feliz fin de semana y verano.
Hola Glòria¡¡¡ m'agrada molt. La idea de fer conserva de calçots és ideal, així tens per a tot l'any. A aquesta tatin salada m'agrada la combinació d'ingredients que li has posat. Felicitats.
ResponEliminaHola, Glòria. Una recepta senzilla i deliciosa. Aquesta tatin de carbass s una temptació. M'agrada moltíssim per a un sopar d'estiu. petons.
ResponEliminaHola Gloria, mi primera visita a tu cocina y me encuentro con una elaboración de verdura. Soy una apasionada de ellas, aunque en mi dieta habitual no tengo excluida la carne. La receta que compartes es muy fácil de hacer, y como vamos siempre contra-reloj viene fenomenal.😋😋
ResponEliminaFeliz finde. Petonets.😘
Hola Emma,
EliminaBenvinguda a “casa meva”
Contenta de que t’hagi agradat.
Ptnts
Glòria
Hola Gloria!!
ResponEliminaPues yo ya estoy de vuelta!
Una receta muy rica! El hojaldre siempre queda muy bien se utilice cómo se utilice.
Besos ♥
Qud bona Glòria! Provaré de fer-la
ResponEliminaM’encanta aquesta recepta , Gloria !! Agafen ganes de cuinar coses noves amb les teves receptes !!
ResponElimina