Carxofes amb pernil
Dia 15, recepta del 15, aquest mes CARXOFES...
Aquesta vegada no em complico gens la vida, de carxofes en faig moltes vegades i cuinades de moltes maneres. Avui us poso una recepta amb dues tècniques de cocció combinades, però gens complicada, més aviat podem dir que de tan senzilla com és gairebé fa vergonya d'explicar.
Necessitem:
- Dues carxofes per cap
- sal
- oli
- una llenca d'un bon pernil per persona
Netegem les carxofes i les tallem en dos.
Les posen en una safata que pugui anar al microones hi posem una miqueta d'oli i sal al damunt de cada una i les posem al micro, a màxima potència, entre quatre i cinc minuts, depenent de la mida de les carxofes.
Passat aquest temps les carxofes ja estan tovetes, les posem damunt una planxa que ja tindrem calenta i fem que s'acabin de coure i agafin color.
Una vegada estiguin una mica torrades hi tirem una mica més d'oli i apaguem el foc. Hi posem el pernil al damunt que amb la mateixa escalfor de les carxofes es courà una mica.
Les emplatem, posant les carxofes a sota i el tall de pernil al damunt.
És un plat que moltes vegades serveix com a sopar però també serveix com a primer d'un dinar saludable.
Molt bona la proposta, a mi també m'agraden i les cuino de moltes maneres. Aquesta m'ha agradat moltíssim amb el gustet del pernil.
ResponEliminaPetons!!!
Buenisimas!Las alcachofas me gustan de todas las maneras y con el jamoncito,no va a ser menos.
ResponEliminaBesets.
No et sembla que aquesta verdura es fagin com es fagin es deliciosa?
ResponEliminaNo duptis que provare de farla en el microonas no ho hi provat mai.
Petons
Una recepta molt bona i fàcil! Al microones es fan amb un moment!
ResponEliminaPetons
Quan la matèria prima es de primera, el mes sencill es el més bó i agrait... M´agrada...Petons i bon diumenge.
ResponEliminaVergonya?! Res! Les carxofes es mereixen un podiuem es facin com es facin, i aquestes han de ser una delícia!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Una bona combinació, ja ho crec!
ResponEliminaA mi m'agraden de totes les maneres, però com més les faig és a la brasa, i en mengem vàries vegades a la setmana. La segona recepta que més em demanen a casa és arrebossada. I és que sense gaires complicacions, la carxofa és boníssima!
Bon diumenge!
Hola Dolça. Me alegro saludarte de nuevo. Confío en que estas pasadas fiestas las hayas disfrutado, que hayas recibido muchos regalos y que este año te sea muy favorable.
ResponEliminaSoy un adicto a las alcachofas jj. Dentro de poco tendremos por aquí cerca, en Benicarló, la fiesta de la alcachofa. Espero poder asistir y saborear uno de los estupendos menús que preparan.
De la forma como las has preparado me comería más de un plato jj tienen que estar fabulosas.
Que tengas un buen domingo.
Saludos
Nyam nyam, així a la planxa han d'estar ben bones. Uns grans de sal gruixuda han de quedar-hi bé, oi?
ResponEliminaBon profit!
;-)
Una recepta molt bona, m'agrada la combinació amb pernil. Jo no en faig sovint de carxofes però amb tantes idees segur que l'incorporo a la llista de la compra.
ResponEliminaPetons
Ganxeta, podriem dir: CARXOFES FOREVER!
ResponEliminaSanes, bones i un munt de propietats més.
I del pernil? Cau bé en qualsevol recepta.
Un 10 en senzillesa i gust!
Nani
Plis plas...Trobo que has fet una cobinació fantàstica...El pernil lliga amb tot.
ResponEliminaoooohhh que bones...i quina pinta que tenen fetes així. No pararia de menjar-ne!! petons
ResponEliminaExquisitas estas alcachofas, me encantan.
ResponEliminaBesos
Carai! Es la segona recepta de carxofes que trobo avui. Sembla ben simple, però sempre els hi he tingut un no-sé-què a les carxofes... Em sona la impressió que ha de ser difícil preparar-les.. .Pot ser m'hi hauria de posar.
ResponEliminauna combinació excel·lent!!!!! petonets
ResponEliminaBona idea la de possar abans les carxofetes pel microones. No de m'havia acudit mai. M'encantes les carxofes i penso fer servir el teu truc.
ResponEliminaMoltes gràcies!!!.
Una proposta que no falla!
ResponEliminaSenzill i ben combinat!A reveure!
ResponEliminaUn clàssic que no falla mai. deliciós! petonet
ResponEliminaSovint els plats senzills (si els ingredeients són de qualitat) són els és bons. La combiació pernil i carxofa és un clàssic sensacional!
ResponEliminaquin aidea més bona per coure-les passant-les primer pel micro. Prenc nota...
ResponEliminaPtns
Amb el pernilet han d'estar bones, bones1 encara que la carxofa és ben agraida! Veig que agrada gairebé tothom! Entre tots hem fet un bon receptari!
ResponEliminaBé les carxofes m’agraden de totes maneres i el pernil també, doncs ja tenim la combinació perfecta.
ResponEliminaPetons
Adoro las alcachofas casi de cualquier manera.
ResponEliminaBesicos sorianos
Menuda delicia de receta, me la apunto.
ResponEliminaUn beso y feliz fin de semana
Miguel
lareposteriademiguel.blogspot.com