Coc de plàtan, mató i trossets de xocolata (18)
Ja deveu haver notat que he baixat el meu ritme al blog, però és que començo a anar una mica atabalada amb la feina, i una ja no arriba a tot. De tota manera aquesta setmana he tornat a fer-los un esmorzar pedagògic, les bones costums no s'han de perdre mai, i més quan t'ho agraeixen de la manera que ho fan! He fet una recepta d'aprofitament, tenia uns plàtans al rebost, que ja començaven a ser tan madurs que no es podien menjar i la seva única sortida digne era fer cap a algun coc o postre similar. Passejant-me pel món dels blocaires vaig trobar-me amb aquesta recepta, la qual vaig tunejar i es va convertir en el coc que avui us presento i que ahir es van menjar els meus companys de pati.
Vaig necessitar:
Barrejar la mantega amb el sucre. Afegir-hi els ous, el mató i els plàtans. Batre-ho bé amb la batedora perquè no es trobin trossets de plàtan.
Afegir-hi la llevadura amb la farina i barrejar-ho bé. Barrejar-hi els trossets de xocolata.
Preparar el motlle amb mantega i farina perquè no s'enganxi i abocar-hi la massa.
Preescalfar el forn a 175º i posar-ho a coure uns 35-40 minuts.
Una vegada cuit treure-ho del motlle i deixar refredar. S'hi pot posar sucre glass per damunt, fideus de xocolata o senzillament res.
Vaig necessitar:
- -150 g de sucre
- -125g de mantega tova
- -3 ous
- -3 cullerades de mató
- -2 plàtans grossos o 3 de petits ben madurs
- -300g de farina
- -1 sobre de llevadura
- -100g de trossets de xocolata
Barrejar la mantega amb el sucre. Afegir-hi els ous, el mató i els plàtans. Batre-ho bé amb la batedora perquè no es trobin trossets de plàtan.
Afegir-hi la llevadura amb la farina i barrejar-ho bé. Barrejar-hi els trossets de xocolata.
Preparar el motlle amb mantega i farina perquè no s'enganxi i abocar-hi la massa.
Preescalfar el forn a 175º i posar-ho a coure uns 35-40 minuts.
Una vegada cuit treure-ho del motlle i deixar refredar. S'hi pot posar sucre glass per damunt, fideus de xocolata o senzillament res.
Tiene que estar delicioso, la combinacion de productos es riquisima.
ResponEliminaMe guardo la receta para cuando tenga de todo y compre platanos que no compro nunca.
Un besazo wapa
ohhhh qué bo un trocet del teu coc amb un cafetonet per berenar!
ResponEliminapt!
Solo verlo alimenta, pero que es el mató, es queso?? Besos!
ResponEliminaPlatan i xocolata lliguen a la perfecció, de manera que aquesta coca ha de quedar simplment deliciosa. Quina textura li dóna el mató? Deu quedar com més cremós...
ResponEliminaSort que encara que tinguis feina no perds els bons costums ;)
Pues para ser de aprovechamiento, es realmente una maravilla, em encantan este tipo de combinados, quedan deliciosos.
ResponEliminaBesos
Jo podria venir a un esmorzar d'aquest d'aprofitamnet??? quina delícia....
ResponEliminaPtnts
(Dolça, quan vegi al Gilbert ja li comentaré!!!)
Hola Dolça. Tienes razón, hacía algún tiempo que no ponías nada, pero ya veo que aunque sea a tiempo parcial te dejas ver. Y además con esta estupenda receta que por el aspecto que tiene seguro que estaba delicioso.
ResponEliminaQue no te canses mucho y déjate ver de vez en cuando.
Saludos
Muac!, gracias por ver mi blog!
ResponEliminaTienes unas fotos hermosas, pero no entiendo el resto..:-(
Besotes!
Madre de mi vida, qué rico!!! El plátano con chocolate me encanta ;D
ResponEliminaUn besote!!!
Dolça, aquest postre em recorda un cake anglès, d' aquests del te de les cinc, un costum tan deliciós com el teu coc!
ResponEliminaUn petó!
Beth
Ben fet!! M'agrada que mantinguis aquest costum perquè aquest coc es veu deliciós!! Entre el mató, el plàtan i la xocolata... mmmm!! Jo també m'hi apuntaria a aquests esmorzars!! ;)
ResponEliminaPetons!
Per la foto em pensava que era un donut gegant!
ResponEliminaNo he fet mai coques amb plàtans però crec que han de ser molt bones. Com m'agrada menjar-me els plàtans madurs (que ningú vol) a dintre del pa! I és clar, aquesta combinació teva ha de ser molt més bona que el meu entrepà!
No deixis de publicar receptes, encara que no sigui tan sovint. Et trobàvem a faltar!
Dolça; -No tot són postres... a la cuina- Molt ben aprofitat aquest plàtans per part teva... i també per part dels companys. Que vaigui de gust Dolça¡ Josepb -menja de bacallà-
ResponEliminaMe encanta esta receta...yo si tengo unos plátanos a puntito..jejeej, pero una duda que tengo...........si se podrá poner queso fresco en vez de requesón?
ResponEliminaUn besín wapa.
Rosa, los plátanos tienen que ser muy, muy maduros.
ResponEliminaEva, nosaltres ens el prenem amb el tallat de l'esmorzar pedagògoc!
Laura, mató=requesón. Tienes un traductor al castellano en la columna de la derecha para los problemas de idioma, pero si te queda alguno, tranquila, yo intento solucionartelo.
Gemma hi vaig posar mató enlloc de nata líquida, ja us vaig dir que vaig fer aprofitament. La textura és de coc una mica humit.
Trotamundos, te animo a que lo hagas, realmente resulta mucho, y como los plátanos estan muy maduros tiene un aroma...mmmm
Marta, quan vulguis t'esperem!
Quant al Gilbert si li dius Dolça no sabrà qui sóc però si li dius la Glòria de Reus que tenen un xalet a Roques Brunes i que li vaig fer de profe de pràctiques segur que si, ah! i digues-li que anava en SEAT Panda, veuràs com em recorda!Caram!!! que petit que arriba a ser el món!
Juan,es final de curso y yo siempre me agobio un poco cuando llega, pero nada realmente insuperable, sólo sensación de más estres de lo normal!
Kako, tienes un traductor en la columna derecha para que lo puedas leer en castellano.
Mandragora, pues si te encanta la combinación ya no tienens motivo para no hacerla, jejej
Beth, tens raó, és de l'estil dels cakes de les 5 o'clock anglesos!!! No me n'havia adonat.
Mercè, si no mantinc el costum de l'esmorzar pedagògic... no sé què passaria. La veritat és que l'esperen i surto afalagada com ningú, tot els agrada!
Margarida, feia temps que no sentia això del plàtan en entrepà, una àvia meva ho feia, deia que el plàtan era un "manjar de dioses" i que no es podia llençar.
Josepb -menja de bacallà-Moltes gràcies
laviana ( Fely), me imagino que si que puedes sustituir el requesón por freso fresco, la receta original lleva nata.
PTNTS
Dolça
Bonjour Dolça,
ResponEliminaHe descobert el mató fa poc i m'encanta aquest formatge. No sabia que el podíem cuinar per fer pastis!
De segur que provaré fer-ho.
Je te souhaite un très bon dimanche de repos plein de soleil et de bonnes choses et je t'envoie toute mon amitié,
Henriette
Doncs jo tenia un parell de platans donant voltes perquè quan es posen tous ja no els vol ningú, al final van anar a parar al cubell.
ResponEliminaM'hi apunto la recepte per la propera vegada. Encara que no se si esperaré tant de temps.
Un petonas, tens un blog farçit de coses bones.
me gustan todos los ingredientes que lleva, para no dejar ni las migas.
ResponEliminaBesitos
Oooh, és com un donut gegant!! m'encanta, no saps com em pirra la combinació de xoco-plàtan!! i si a més té mató és una flipada. Genial Dolça!
ResponEliminaMuac
Mmmm deliciós. Plàtan i xocolata van molt bé junts. I amb mató!. Mai he posat mató a una coca. Ja ho provaré.
ResponEliminaptns.
Delicioso y que espongoso, cojo un cachito para merendar.
ResponEliminaBesos
Ai el temps, sempre anem escassos d’ell!!!
ResponEliminaEls plàtans amb xocolata m’agradem moltissim intento imaginar-me aquest coc... deliciós.
Petons
Hola, que es eso? Un bizcocho? Tiene una pinta buenísima! La masa es tan suave!
ResponEliminad'aprofitament o no, els teus cocs i pastissos són sempre una temptació!
ResponEliminaHola Dolça !
ResponEliminaSi, si ... ho has endevinat! Els pastissets de Delta eren de cabell d'àngel i van volar!
He visitat el teu blog i al veure lo dels esmorzars pedagògics m'ha fet molta gràcia perquè em resulta molt familiar. A l'escola on jo treballo som força colla i tenim el costum de celebrar els nostres aniversaris portant alguna "coca" d'elaboració propia. També som dels que creiem en la pedagogia que entra per la boca sigui dolça o amb petons. I qualsevol excusa és bona.
I també m'ha resultat fàmiliar lo de "coc". El meu avi matern era nascut a Marçà, al costat de Falset, i de petita m'encantava el "coc ràpid " de la tieta Teresina. Aqui a Barna i rodalies en diem més "coca" i per Vic "tortada"
El teu coc de plàtan fa molt bona pinta !
Un petó !
Anna
Dolça, els teus pastissos ens molen moltíssim! Tenen tots una pinta! PEtons estimada.
ResponElimina