Ceba farcida

Sou de fer caldo a casa? Nosaltres sí i després de la carn en fem croquetes, canelons, albergínies farcides... i avui aquestes cebes farcides.
Una cosa tan senzilla  el lluïda que ha quedat al plat!

Necessitem per a dues persones:
  • Dues cebes grosses 
  • Carn del caldo
  • Salsa de tomàquet 
  • Salsa beixamel lleugera 
  • Formatge per gratinar
  • Vi ranci
  • Oove
  • Sal i pebre

Netegem les cebes  traient les capes de fora i tallant-les lleugerament de damunt i de sota. Les posem en una safata de forn i les escalivem durant uns 20 minuts a 180º.
Les traiem del forn (han d'estar cuites però no massa) i les deixem refredar.
Una vegada fredes les buidem, amb cura, amb ajuda d'una cullereta, deixant un parell de capes senceres perquè mantinguin la forma. Al forat que queda a sota hi posem un tros de la ceba que hem tret perquè faci de tap. Les reservem.

Netegem bé la carn del caldo d'ossos, l'esmicolem bé i la posem en una cassola amb la ceba que ens ha sobrat tallada ben petita, un raig d'oove, una mica de vi ranci i  un parell de cullerades de salsa de tomàquet. Ho fem coure, a foc ben baixet, tot junt una mitja hora. Salpebrem.

Mentrestant fem una salsa de beixamel lleugera (1/2 litre de llet, 40 g. de farina, 40 g. de mantega, una mica de nou moscada i sal).

Afegim beixamel, de mica en mica a la cassola amb la carn, fins que aconseguim que tingui la consistència que ens agrada. Ho deixem refredar una mica i ja podem farcir les cebes.

Amb una cullereta i amb compte de no trencar-les o posant el farciment dins una mànega pastissera amb el broc ample... vosaltres mateixos!

Una mica de salsa de tomaca en una plàtera que pugui anar al forn, les cebes,  una bona quantitat de formatge ratllat i a gratinar-ho al forn.


I com que m'ha sobrat una mica de carn, salsa de tomaca i beixamel ... lassanya que ja és al congelador i ja tenim un altre dinar a punt!

Comentaris

  1. Hola Gloria. Nunca he preparado cebolla al horno y lo cierto es que viendo el resultado que has conseguido ganas me dan de intentar prepararla porque no me cabe duda de que tiene que estar de fábula.
    Una manera de cocinar cebolla que es una maravilla. Con ese relleno debe estar de vicio.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  2. Hola, Gloria:

    Mi madre hacía unas cebollas buenísimas, en un guiso con patatas y calabacines. Estas tullas tienen una pinta espectacular. Seguro que también están deliciosas, solo hay que ver los ingredientes tan ricos que llevan. Para chuparse los dedos.
    Besos y feliz fin de semana.

    ResponElimina
  3. Con ingredientes simples has logrado unas cebollas muy sabrosas.
    Saludos desde Argentina

    ResponElimina
  4. Hola Gloria! Muchas gracias por pasarte por el blog, también he querido visitar tu cocina y aquí estoy encantada con tu receta. Te confieso que no he usado la cebolla en nada más que no sean sofritos o cruda en ensaldas o cosas así, pero como un plato en sí mismo nunca, debe quedar muy rica con este relleno que le has puesto, me guardo la idea.
    Un abrazo, cuídate mucho!

    ResponElimina
  5. LA vaig veure a l'instagram! I saps que m'agrada, el toc de formatge amb la ceba!!Una delícia! A casa només farceixen patates jeje

    ResponElimina
  6. Hola guapa, la meva mare feia sebes farcides amb carn picada. Fa molt temps que no les menjo i m'agradaven molt. Han quedat molt bones i maques. Una forta abraçada.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides