Coca de codonys



 Coca de codonys, que no és el mateix que coca de codonyat!

Darrerament a la feina tinc un repte...cada vegada que vull fer alguna cosa per esmorzar ha de ser sense làctics i sense rovells d'ou.  Companyes amb intoleràncies que no impedeixen fer de tant en tant algun esmorzar pedagògic... això si... en petit comité!

He començat per una coca de codonys...va agradar, em va agradar...😋i és força senzilla de fer... com totes les coques de forner.

Necessitem:

  • Massa de coca de forner (us enllaço el link de la recepta de la coca de forner de l'any 2008, una de les primeres que vaig publicar al blog i que és un clàssic a casa. Ara la faig amb la KA, però segueixo sent-li fidel) 
  • Dos codonys grossos o tres.
  • Oove
  • Sucre i canyella.

Primer fem la massa de la coca.

Necessitem:

-100g de llet
-100g d'aigua
-50g d'oove
-1 polsim generós de sal
-2 cullerades de sucre
-25g de llevat premsat
-400/450g de farina


Escalfem l'aigua sense que ens arribi a bullir , hi desfem el llevat i la barregem amb la llet i l'oli.
Hi posem la sal i  el sucre.

Hi afegim la farina i ho anem amassant fins aconseguir una massa lligada que no s'enganxi a les mans.

La deixem reposar mitja hora  a temperatura ambient .

Folrem dues safates per anar al forn amb paper sulfuritzat i el pintem amb una mica d'oli.

Agafem la massa, la partim en dos i donem forma a dues coques, que colocarem damunt les dues safates. Les deixarem reposar mitja hora més.

Mentrestant netegem bé la pell dels codonys i els traiem tot el borrisol. Els posem a bullir 5 minuts, suficient perquè es puguin tallar bé a llesques ben primes.

Una vegada els tenim tallats omplim el damunt de les coques amb els talls de codonys, posem canyella i sucre (força sucre, sense por 😉), un bon raig d'oli i ho posem al forn, ja calent, a 180º, uns 20 minuts. 

Amb el sucre i la canyella el codony s'acaba de coure i agafa un punt de dolçor que no té res a veure amb el codonyat. 

Aquí la teniu! Esmorzar pedagògic superat, i la propera vegada serà un berenar amb una mica de garnatxa dolça o ratafia... que em sembla que poden ser  unes molt bones parelles de ball.

                    
Tots els suggeriments que em vulgueu fer pels nostres esmorzars pedagògics   seran benvinguts.

Comentaris


  1. Quina sort les que treballen amb tu, tot un plaer.

    ResponElimina
  2. No la he probado nunca, pero estoy convencido de que me daría un desayuno o una merienda estupenda con esta coca tan original que has hecho

    Petons!!

    ResponElimina
  3. Hola Gloria. Sin duda una estupenda propuesta para quienes tienen algún problema con determinados alimentos. Seguro que a esta coca no le habrán puesto ningún reparo.
    Aunque me gusta el membrillo apenas lo he utilizado y menos en coca.
    Con esta masa, viendo el corte se me antoja que estará deliciosa, y el membrillo por encima tiene que ser una delicia poder saborear un buen trozo. Muy rica.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  4. Com la coca de poma però més original, el codony m'encanta però aquest any no sé si es per la pandemia però per la zona no n'he vist als productors locals...
    Quina pena...
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Qué maravilla!! Me encanta el membrillo!!
    La masa de la coca se ve tremenda!!
    Bonito reto el que tienes en el trabajo ;)

    Besos

    ResponElimina
  6. Aquests esmorzars que fas!!! Una bona opció per la coca!Ptnts

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides