Flam de poma àcida

Ens agraden els flams i no sé perquè no en fem massa vegades. Tirem més de pannacottes. Potser perquè són més versàtils i les pots fer del gust que vols en cada moment, no sé!
Però amb gustos també es poden fer els flams...com aquest d'avui , amb poma àcida. 
A veure què us sembla?

Per fer 6 flams necessitem:
  • 4 ous
  • 2pomes àcides
  • 60g de sucre
  • 100ml de llet
  • 1 llimona petita
  • 4 cullerades d'aigua

Pelem la poma, li traiem el cor, la tallem a  trossos i la posem a bullir (poma i pell)  amb el suc, una mica de pell de la llimona i 20g de sucre.
Ho fem bullir uns deu minuts i ho deixem refredar.
Triturem la poma bullida, ben escorreguda, amb els ous, la llet i la resta de sucre.
Ho posem en flameres i ho fem coure al forn a 160º uns 40-50 minuts. Els darrers minuts, si veiem que no ens ha agafat color podem posar una mica el gratinador.



Es treuen del forn i es deixen refredar abans de desemotllar.




Si volem els podem presentar amb una rodanxa de poma àcida caramel·litzada i  lluirà més al plat.




Provarem  amb altres fruites, ens ha agradat 😋




Comentaris

  1. A mi me parece que tiene que estar divino!!!
    Es muy original y se ve muy rico!!

    Besos

    ResponSuprimeix
  2. A casa som més de flans que de pannacotta, tots 3 ! I si porten poma encara millor, una recepta que guardo pel novembre on es sobren pomes per tot arreu.
    Bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponSuprimeix
  3. Hola Gloria. Pues te diré que me gustan mucho tanto los flanes como la pannacotta así que disfruto mucho con cualquiera de esos dos postres.
    Este flan de manzana tiene todo el aspecto de estar delicioso así que hubiera dado buena cuenta en el supuesto de tener uno delante. La boca se me ha hecho agua. Exquisito.
    Aunque parece que la cosa está remitiendo he leído en la prensa que en Reus ha habido un nuevo repunte en un residencia. Hay que tener mucho cuidado.
    Espero que te encuentres bien.
    Un abrazo y cuídate.

    ResponSuprimeix
  4. Holaa !!! amb sembla una molt bona proposta, no soc gaire de flam pero aquet teu sembla u pastiset, aixi si que segur deu estar bonníssim !!!
    Petonets.

    ResponSuprimeix
  5. Los flanes me encantan, pero el toque ácido ya no me va tanto, aún así si lo tuviera por delante bien que metería la cuchara...

    Petons!!!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Javier, canvia la poma àcida per una reineta... per exemple

      Ptnts
      Glòria

      Suprimeix
  6. Uns flams ideals per un dinar de festa! Molt elegants i molt festius!
    Petonets,
    Olga

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Van quedar molt bonics... Però no deixen de ser uns humils flams.

      Ptnts
      Glòria

      Suprimeix

Publica un comentari

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides