Teleras@CookingTheChef



CtC amb Cristina Martínez, una xef mexicana, originaria de Capulhuac,  amb una vida gens fàcil. Una dona treballadora i talentosa que ha lluitat fins aconseguir el que ella volia, ser cuinera, tenir els seus propis locals i avui en dia es  reconeguda com a a cuinera internacional. 
La especialitat d'aquesta xef és la barbacoa de borrego, recepta familiar que cuina seguint les tècniques tradicionals dels seus origens... Quan vaig veure en que consistia la recepta... corder que es marina durant 8 hores i després es cou entre quatre i sis hores més...acompanyat de brou... vaig decidir que per aquí no anava bé. 

Seguim buscant, no trobo res que pugui fer a casa meva. Ja gairebé a punt de llençar la tovallola entro al seu Instagram i em trobo amb diverses fotos de les French Baked Teleras. Solucionat! Farem teleras .

Necessitem;
  • 250ml d'aigua a temperatura ambient
  • 50g de sucre
  • 10g de sal
  • 30g de llard
  • 15g de llevat de forner
  • 500g de farina de força


Al bol de la KA posem la farina junt amb la mantega i ho amassem a velocitat baixa, hi anem afegint el llevat esmicolat, el sucre,  la sal i a poc a poc l'aigua fins que tinguem una massa llisa, i ben lligada

Deixem la massa reposant dins el bol, tapat, una hora o fins que vegem que ha pujat força.
En fem porcions d'uns 70g cadascuna , els donem  forma de panet i fem dues marques paral·leles (tal com veieu a la fotografia). Els posem a la safata que hagi d'anar al forn ,  els tapem amb un drap de cotó i els deixem reposar mitja hora més.
Posem el forn a preescalfar a 200º.
Passada la mitja hora els destapem, si veiem que les línies s'han desdibuixat les tornem a marcar, pintem els panets amb una miqueta d'aigua amb sal (mitja tassa d'aigua x mitja culleradeta de sal).
Les posem al forn, uns 25 - 30 minuts, i ja tenim les teleras a punt per fer... entrepans com hem fet nosaltres! 



I si voleu gaudir de la cuina d'aquesta xef a través de les propostes dels participants del ctc cliqueu aquí

Comentaris

  1. Que chulos estos panes, la forma es preciosa, imagino que muy ricos.
    Bss

    ResponElimina
  2. Benvolguda, m'has obert el cap parlant de teleres, que no savia el que era, i mès aviat em portava a les trenyines....jajajaja te pinta de ser com uns brioxets no? Bona elecció si no volies ficar-te en un bon marrón.... m'hagueran anat bé aquests panets. Moltres gràcies i sobre tot, insistir i trobar sol.lucions als reptes. Bravo.

    ResponElimina
  3. Segur que han quedat uns entrepans boníssims amb aquestes teleras!

    ResponElimina
  4. Moolt bona opció! Jo vaig anar per la BBC, versionant es clar!!!!
    T'ha quedat perfectes!
    Ptnts

    ResponElimina
  5. Era un altre de les meves opcions, t'han quedat xulíssims!!
    Ptns

    ResponElimina
  6. A veure quan se'm torna a despertar la dèria panarra i les preparo! M'ha agradat molt la teva proposta!
    Petonets i bona setmana,
    Olga

    ResponElimina
  7. Estoy seguro que te han quedado muy buenos estos panes Gloria, reto conseguido.
    Bss

    ResponElimina
  8. Hola Gloria. No soy muy de hacer pan, solo he hecho en una ocasión y de eso hace ya algún tiempo pero ello no es óbice para disfrutar viendo cuando los hacéis.
    Y observo que el reto que te propusiste al verlos ha salido totalmente triunfal.
    Tienen una pinta excelente y no dudo de que su sabor será fabuloso.
    Que tengas un estupendo fin de semana.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  9. Panarra! Aquestes Teleras mexicanes fan molt bona pinta!
    Ptnts

    ResponElimina
  10. Con lo que me gusta el pan casero, también me comería unos bocadillos estupendo o solo a rebanadas

    Petons!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades populars