Coca de forner de llardons amb Vermut Miró @CatalunyaCuina

Tornem a ser dia 25 i torna a tocar recepta amb Vermut Miró. 
Com que estem en Quaresma i és temps de bunyols, orelletes i llardons m'he animat a fer una coca de de forner amb llardons aromatitzada amb vermut.
Aquesta vegada he fet servir el vermut JORBOR, formulat amb avellanes, un vermut genuïnament reusenc que porta el nom d'un RTV que ha deixat empremta a la ciutat, JORBOR  és Jordi Boronat , un actor reusenc, vinculat al Bravium Teatre, col·leccionista d'autògrafs i persona molt estimada a la nostra ciutat.
Aquest vermut no es comercialitza. Es serveix a la Vermutada Popular que fa Vermut Miró i el darrer any tota la recaptació va ser lliurada a la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre. 
Si voleu llegir tota l'història d'aquest vermut ho podeu fer a l' article de El blog del Josep Baiges  "EL MÓN DE REUS"
I aquí teniu la recepta.
Primer farem la massa per a la coca de forner:

-100g de llet
-100g d'aigua
-50g d'oli (un bo noove Siurana)
-1 polsim generós de sal
-2 cullerades de sucre
-25g de llevat premsat

-400/450g de farina


Escalfem l'aigua, hi desfem el llevat, i la barregem amb la llet i l'oli.
Hi posem la sal. Si la massa és per a coca de forner ara hi afegim el sucre.

Hi afegim la farina i ho anem amassant fins aconseguir una massa lligada que no s'enganxi a les mans.

La deixeu reposar una mitja horeta a temperatura ambient i ja la podeu fer servir.
  • 200g de llardons
  • 2 cullerades de llard a temperatura ambient
  • Pinyons
  • Vermut JORBOR



Donem la forma a les coques i les posem damunt la safata que hagi d'anar al forn.

Al bol de la TMX posem els llardons i els triturem uns segons. Hi afegim les dues cullerades de llard i ho barregem bé.
Amb aquesta pasta cobrim tota la superfície de les coques, damunt hi posem uns quants pinyons i ho enfornem, a 200º, uns 20 minuts. 
Just al moment de treure-les del forn les ruixem, amb un esprai amb una mica de vermut JORBOR i les deixem refredar damunt una reixeta.
Una paraula que les defineixi...addictives!

Comentaris

  1. Hola Glòria, has fet unes coques de primera , i ja ho has dit molt bé: "addictives"!!!! Petons.

    ResponElimina
  2. Una de les millors coques del món ;o)
    I si és feta a casa encara molt millor!
    Peton i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa ens entusiasmen...i el puntet del vermut les fa...millors encara!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Una proposta excel lent!!! Vinc a buscar-ne una! Si les coques ja són bones per sí soles amb el toc de vermut deuen ser delicioses!
    Petonets i molt bona setmana!
    Olga

    ResponElimina
  4. Y tanto que son adictivas Gloria estas cocas y mas con el toque del vermut.
    petons

    ResponElimina
  5. Hola Gloria. Este tipo de cocas me encantaban cuando las tomaba durante mi estancia en Barcelona, aunque estoy seguro que no debían estar tan ricas como esta que has hecho, en especial por ese toque de vermú. La boca se me ha hecho agua. Exquisitas.
    Un abrazo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades populars