Coca d’avellanes i ratafia


I continuem fent coques...avui tornem a fer coca de forner, però la hem vestit de gala amb avellanes de Reus i ratafia CaRoman i ens ha sortit una coca diferent amb un gustet a ratafia que enamora...a veure que us sembla.

Necessitem:

  • 100g d’aigua
  • 100g de llet
  • 50g d’oove
  • 1 polsim generos de sal
  • 25 g de llevat de  forner
  • 450-500g de farina de força
  • 2 cullerades de sucre


Per posar al damunt:

  • Avellanes torrades
  • Sucre
  • Oove
  • Ratafia





Escalfem l’aigua a uns 70 graus i hi desfem el llevat, hi barregem la llet i l’oli.
Ho posem al bol de la KA. S’hi aboca la farina, junt amb la sal i ho fem amassar a velocitat mitjana fins que tinguem una massa llisa. En fem una bola i la deixem reposar tapada una mitja hora.
Trenquem les avellanes, a trossos grossos, si en queda alguna de sencera no passa res.

Preparem una safata de forn amb paper sulfuritzat i encenem el forn
Passada la mitja hora aboquem la massa a la safata del forn i li donem foma de coca.
Hi repartim per damunt les avellanes i hi posem sucre abundantment. Ha de coure una mitja hora a 180 , o fins que vegeu que està cuita. Al moment de treure-la la ruixem amb ratafia i la deixem refredar damunt una reixeta.
Acompanyada d’un gotet de ratafia...perfecta per a postres, però per esmorzar amb un cafè...o a mitja tarda...que me’n dieu?        


Comentaris

  1. Pensava que la coca portava ratafia!!! I te la prens a banda!!
    Doncs m'has donat la idea de posar-la a dins!
    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marta, la ruixo de ratafia només treure-la del forn...i si a més te la vols menjar amb un gotet de ratafia, encara millor!

      Ja tinc ganes de veure la teva

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Per mi....perfecta! A mi em sembla perfecta! No tardaré gaire en copiar-te-la!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades populars