Coc de ratafia

Fa dies que l'Olga ens parla de les excel·lències de la ratafia Ca Roman de  Rasquera  i la setmana passada al @Cuinema6mans vam poder-la tastar amb els mini bundts que ens va portar per a les postres. Com que he tingut la sort de poder-la trobar facilment a Reus me n'he fet amb una ampolla i avui he fet la primera recepta...en tinc una de salada al cap que no tardaré massa a fer !

I quina recepta havia de fer, si d'una recepta dolça es tractava... doncs sí, un coc! 
I com que m'ha sobrat massa he fet uns quants mini cocs en motlle de  cupcakes que han quedat preciosos,  vinga som-hi!

Necessitem:

4 ous (jo hi he afegit dues clares que tenia sobreres a la nevera, però no calen)
250g de sucre morè
125g d'oove
250g de llet vegetal
200g de ratafia
150g de farina blanca
100g de maizena
150g de farina d'espelta integral
1 sobret de llevat químic


  Poseu a preescalfar el forn a 200º i prepareu el motlle amb esprai antiadherent o amb oli i farina.
Munteu els ous a punt de cinta fort amb el sucre (en ser sucre morè costa una mica més). Hi afegim a poc a poc els tres líquids i després les farines barrejades amb el llevat.
Ho aboquem al motlle i ho enfornem , uns 40 - 45 minuts i ja el tindrem a punt, però com cada forn és un món us recomano punxar-lo per veure si ja està ben cuit de dins.

El traiem del motlle , el deixem refredar i l'empolvolrem amb sucre llustre...i ja el tenim a punt per esmorzar uns quants dies...o com faré jo per portar-lo a la feina i endolcir l'esmorzar de demà!
I si ens sobra massa...omplim uns motlles de cupcake, els enfornem uns 20 minuts, hi posem damunt quatre pinyons i ja tenim una altra presentació...tan o més bonica que la primera. 

Aquests, en un pot ben tancats, seran per esmorzar de casa...fins que s'acabin.  Si en voleu...ja sabeu on sóc!

Comentaris

  1. Espectacular, Glòria! Que bo ha de ser! El vull tastar...
    Em penso que te'l copiaré ben aviat!
    La ratafia de Can Roman es la nostra preferida.
    Molts petons i bona setmana!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una altra aportació teva a casa nostra. I contentíssims de que ho hagis fet Olga!

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. La ratafia sempre em porta bons records. I si la fiques en un coc, no crec que a casa durin ni 2 dies!
    Petons i bona setmana!
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. A la feina va durar un esmorzar i a casa dos dies justos, heheh

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Te ha quedado de relujo y no dudo lo mas minimo que este de muerte relentisima.
    Bicos mil y feliz inicio de semana wapa.

    ResponElimina
  4. Gràcies per compartir la recepta amb la nostra ratafia!! I per ajudar-nos a difondre la ratafia a la cuina!!! 😋😋😋 Quina salivera!!!

    ResponElimina
  5. Quina salivera!!! Gràcies per compartir la recepta amb la nostra ratafia!!! I ajudar-nos a difondre la ratafia a la cuina!!! 😋😋😋

    ResponElimina
  6. Muy rico gloria!!
    Ya me estoy haciendo el café con leche jeje

    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pepi, rápido rápido...que se acaba!

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  7. Estoy seguro que esta buenísimo con el toque de la ratafia. Fantastic coc.
    La ratafia casa muy bien con postres, el otro día hice un tiramissu con ratafia y me gusto también.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me'l miraré bé aquest tiramisú, darrerament m'estic aficionant a fer servir la ratafia.

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  8. Eiiii demà vaig a comprar la ratafia!!! Quina pinta! Reina dels cocs!!!
    ptnts

    ResponElimina
  9. Hola Gloria. Aunque me gustan los licores no he probado este que nos dices. He buscado información y leyendo los ingredientes que lleva estoy seguro que me encantaría.
    Puedes suponer que de este bizcocho me comería un buen trozo porque tiene un aspecto sensacional. El sabor que debe tener sin duda es de fábula.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  10. Quina pintassa!! ha de ser boníssim, amb el toc de la ratafia, m'encanta ficar una mica de licor als cocs ;). Petonets!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades populars