Arròs de tonyina fresca i verdures

El vaig tastar fa temps, en una escapada cap al sud i em va sorprendre. No puc dir que m'agradés massa, el vaig trobar molt fort però em vaig quedar amb les ganes de tornar-lo a tastar en un altre lloc per  poder opinar amb més criteri.

Com que no ho he fet fins ara i l'altra dia vaig comprar tonyina em vaig decidir a fer-lo a casa, amb un fumet suau, perquè no fos massa fort i unes verdures de temporada i la veritat...no m'ha desagradat, saborós, important però gens fort...potser aquell que vaig menjar temps enrere estava fet amb un fumet de peix blau massa fort...no sé...

Us explico com l'he fet.

Necessitem, per a tres racions:


  • 3 mesures d'arròs bahia Molí de Rafelet
  • Un llom de tonyina fresca
  • 2 litres de fumet de peix (fet amb cap de rap i verdures) suau 
  • pebrot verd i vermell
  • 1/4 culleradeta de cafè de carn de pebrot de fer romesco
  • 3 alls tendres
  • 1 ceba
  • 1 grapat generós de pèsols
  • Uns quants espàrrecs verds
  • Safrà
  • 1/2 gotet de vermut
  • oove
  • sal




Tallem la tonyina a daus i la deixem en remull amb aigua i sal un parell d'hores.
Tallem la ceba ben petita i la posem a sofregir, quan estigui transparent hi afegim el pebrot verd tallat, després el vermell, després els alls tendres i els espàrrecs i ho fem coure junt amb el mig gotet de vermut.
Quan el vermut ja s'hagi reduit hi posem l'arròs i el sofregim lleugerament.
Posem el caldo a escalfar i en un morter piquem una dent d'all, hi afegim la carn del pebrot de fer romesco i ho deixatem amb una miqueta de brou calent.

Tirem dues mesures i mitja de caldo calent per una d'arròs, és a dir 7 i mitja, i quan comenci a bullir alegrement hi afegim els pèsols i la tonyina, abaixem el foc i ho deixem bullint suaument uns 15 minuts. Tastem de sal i hi afegim una mica de brou si veiem que encara no està cuit del tot , hi tirem uns brins de safrà, ho deixem tres o quatre minuts més i ho traiem del foc.
El tapem, el deixem reposar un parell de minuts i ja el podem portar a taula.

Què me'n dieu? 




Comentaris

  1. Un arroz de atún fresco no lo he probado nunca, me guardo tu propuesta.
    Feliz jueves

    ResponElimina
  2. Aquest arròs té una molt bona pinta.
    Jo tampoc sóc amant dels brous de peix blau, la intensitat del seu gust monopolitzat tot el plat.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  3. És un arròs deliciòs tot i que algunes vegades et fan el fumet amb tonyina i és massa fort. Però amb un ben suaua com el teu, per menjar diumenge!
    Petons
    palmira

    ResponElimina
  4. Que deu ser una passada de bo, Glòria! Quan el tornis a fer, avisa!
    Petons i molt bon cap de setmana!
    Olga

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides