Gin tònic al plat @CookingTheChef


 Aquest mes el repte +Cooking the Chef CTC  ens ha proposat el xef Pedro Subijana  i, cosa estranya, no m'ha costat gens trobar recepta.
Vaig veure el Gin tònic al plat del restaurant Akelare i em vaig decidir a fer-la. 
A veure que us sembla la meva versió... perquè he tingut la gosadia de fer un petit canvi.


Per al gin tònic

  • 5 fulles de gelatina
  • 36cl de tònica
  • 1/2 dl de ginebra

Per al gelat /sorbet de llimona 

  • 250g de suc de llimona
  • 250g de sucre
  • 1/2 litre d'aigua
  • 2 clares d'ou

 Per acabar-ho


  • Maduixes
  • Fruites vermelles
  • Ratlladura de llimona


Fem el gin tònic:
Posem les fulles de gelatina en remull en aigua freda i una vegada estigui ben hidratada la desfem amb la meitat de la tònica calenta. 
Hi afegim la resta de la tònica , a poc a poc, mirant que no faci bombolles i la ginebra.
Ho posem en motlles i ho deixem quallar a la nevera.

Fem el sorbet de llimona:
Posem el recipient de la geladora al congelador.
Bullim l'aigua amb el sucre i la deixem refredar. Hi afegim el suc de la llimona.
Ho posem a la geladora i quan faci uns 10 minuts hi afegim les dues clares a punt de neu. Deixem que s'acabi de fer el sorbet.

Com que a nosaltres ens agrada el contrast del gin tònic amb les fruites vermelles vaig decidir no fer la teula de caramel que proposa el xef Subijana (espero que em perdoni) i ho vam acompanyar amb uns quants gerds, mores, nabius i maduixes. 
 El resultat ens va agradar molt, molt del nostre gust. Potser la propera vegada trencaré els costums i farem la recepta al peu de la lletra...no ho sé 😏


La resta de propostes les tenim aquí!




Comentaris

  1. La primera receta Subijana que leo y me encanta. Esto promete. Besos.

    ResponElimina
  2. que boooooo, t'ha quedat preciós i és una manera perfecta de sorprende als convidats...potser m'hi atreviré!!
    petonets!!

    ResponElimina
  3. Me encanta tu elección, un gin tonic al plato, jajaaj, delicioso, lo probaré, bsss

    ResponElimina
  4. Uuaauuuu! Espectacular, Glòria! Em deixaràs provar-ho algun dia?
    Petonets i molt bona recta final de setmana,
    Olga

    ResponElimina
  5. Mmmm aquest gin tònic al plat ha de ser rebó! (fa temps que el faig i a casa sempre triomfa...els amics del meu home!!!)
    Ptns

    ResponElimina
  6. Una propuesta divertida y diferente de servir un gin tonic. Preciosos esos corazones.
    Bss

    ResponElimina
  7. Un postre refrescante y más que rico, presentado además de maravilla.
    Tendré que probarlo porque me parece una delicia.
    Besitos,

    ResponElimina
  8. Una proposta fantàstica! Como totes les que he anat veient avui!!
    Petons i bon cap de setmana!
    Palmira

    ResponElimina
  9. Que original! Molt bona proposta i aquesta forma de cor que els has donat m'encanta. Et copiaré aviat!! ;-)
    Petons

    ResponElimina
  10. Quina recepta més xula que has triat! T'ha quedat genial. M'encanta. Petons

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades populars