Arròs de pop amb allioli de safrà

Després de coure pop a baixa temperatura em vaig engrescar a fer aquest arròs...la veritat és que és boníssim!

A veure que us sembla.
Necessitem:

  • 2 cebes tendres picades
  • pop cuit
  • Fumet de peix, el meu era de galeres i el suc de coure els pops a baixa temperatura.
  • oove
  • all i julivert picat
  • arròs bahia  del delta de l'Ebre (Molí del Rafelet)
Per a l'allioli de safrà
  • 1 ou
  • sal
  • 1 gra d'all
  • fils de safrà
  • oove


Fem l'allioli de safrà:
Al got de la batedora hi posem l'ou,l'all, safrà i una mica d'oli. ho triturem i anem afegint oli , a poc a poc, fins que vegem que ens queda lligat.
El reservem.

En una cassola posem a coure la ceba picada, quan comença a estar transparent hi posem l'all tallat. Ho deixem un parell de minuts i hi afegim l'arròs. El sofregim, remenant perquè no s'ens enganxi.
Posem el fumet a escalfar i el tirem a l'arròs (2 tasses i mitja de fumet per una d'arròs), quan està a mitja cocció hi a fegim el pop a talls amb una mica més de fumet calent (mitja tassa per cada tassa d'arròs) i el julivert picat, ho sacsegem perquè es barregi i ho deixem acabar de coure.

Quan ja està cuit el deixem reposar uns cinc minuts tapat amb un eixugamà i l'emplatem.

Posem un parell de llàgrimes d'allioli al plat i al damunt hi posem l'arròs.

Us convido a fer-lo...us trobareu davant d'un arròs excel·lent, l'arròs bahia, amb uns ingredients, sense ossos ni espines, amb l'acompanyament del safrà que li dona un toc i un aroma especial...un plat que convida a repetir!








Comentaris

  1. Quin suc lo estàs traient a la baixa temperatura! Quin invent més encertat! COm podíem viure sense ella? jejjejje I aquest allioli de safrà amb aquest arrosset, de vici!!!Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moooolt de suc Marta, i això que faig servir el sistema troglodita de cassola i termòmetre hehehe
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  2. Només veure la fotografia començo a salivar.
    Magnífica proposta.

    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment va quedar molt bo. Aquest arròs bahia m'ha agradat molt i la resta d'ingredients... també!

      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  3. Buenas tardes, M Glòria:

    En casa nos encanta el arroz y tal y como tú lo has preparado te haríamos la ola. ¡Qué rico se ve! Si dan ganas de traspasar la pantalla para probarlo.

    Un besazo y feliz fin de semana, guapa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias, en casa gustó muchísimo!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Hola Gloria. El pulpo me gusta mucho. lo he probado de muchas formas pero en ninguna con arroz y leyendo como lo has hecho estoy convencido que con el caldo y el pulpo unido a esa mayonesa de azafrán el arroz debe estar glorioso. Aun que no hace mucho he terminado de comer puedo asegurarte que probaría este arroz porque tiene que estar exquisito.
    Que tengas un estupendo fin de semana.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si te gusta el pulpo anímate a hacer un arroz con él Juan, te sorprenderá lo rico que estä.

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. Este es uno de esos arroces que nada más verlo se te antojan, disfrutaría mucho con él, aunque no lo creas la boca se me hace agua al ver la foto y leer la receta

    Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Heheh... ho celebro Javier. Moltes gràcies.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  6. Respostes
    1. L'arròs amb pop és molt bo i amb aquest arròs de Molí de Rafelet i l'allioli de safrà ha quedat de luxe!

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  7. Quina recepta més impressionant, Glòria! Em puc imaginar el gustet...m'hagués agradat dinar amb tu! Que boooooo!
    Petonets i molt bona setmana curteta,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'hagués agradat, segur que sí.

      Ptnts
      Glòria

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades populars