Pastís d'aniversari @CookingTheChef


BOXER, un pastís del Christian Escribà que us proposo pel repte @CookingTheChef d'aquest mes.

Necessitem:

Per a fer la merenga
  • 75g de clara d'ou
  • 150g de sucre
  • 30cl d'aigua


Per al farciment
  • 150g de mantega
  • 150g de praliné
  • 150 de farina d'ametlla
  • 150g de crema pastissera
  • 6 fulles de gelatina

Per al coc
  • 450g de clara d'ou
  • 375g de sucre
  • 300g de farina d'ametlla
  • 70g de maizena

Comencem fent la merenga:
Muntem a punt de neu fort amb la batedora, KA, TMX, les clares amb 30g de sucre. Mentrestant posem a bullir l'aigua amb 120g de sucre. Quan ja hagi bullit i el sucre s'hagi desfet totalment anar afegint, a poc a poc, a les clares muntades sense deixar de batre fins que quedin bemn fortes i consistents. Deixar refredar.

Fem el farciment:
Posem les fulles de gelatina en remull en aigua freda.
Posem la mantega a la batedora fins que estigui com una crema i aleshores hi afegim el praliné d'ametlles.  Inmediatament hi incorporem la crema pastissera tèbia i ho barregem tot junt. Hi anem posant poc a poc la farina d'ametlla sense deixar de batre.
Escorrem bé les fulles de gelatina i les afegim a una mica de la massa. Una vegada ben barrejada ho posem amb la resta i ho continuem batent. Ara ja podem posar-hi la merenga, que ja tindrem freda i ho remenem amb cura fins que quedi tot ben homogeni.
Ho posem dins una màniga pastissera i ho guardem a la nevera.

Preparem les dues làmines de coc:
Muntem les clares d'ou amb el sucre.
Barregem bé la farina d'ametlla amb la farina de blat de moro i ho tamisem. 
Posem la batedora a velocitat baixa i anem barrejant les clares muntades amb la barreja de les farines.
Omplim dos motlles de 18cm amb la meitat de la massa cadascun i ho enfornem, amb el forn ja calent a 180º, uns 15 minuts.



Acabat
Posar com a base una de les circumferències de coc. Anar omplint tota la superfície amb el farciment ajudant-nos de la màniga pastissera. Ho tapem amb l'altre placa de coc. Al damunt ho pintem amb una mica del farciment, hi posem làmines de xocolata i ho empolvorem amb cacau pur.
El tenim a la nevera fins el moment de portar-lo a taula i posar-hi les espelmes, que en aquest cas van venir des de l'Argentina per bufar-les a Reus!




Comentaris

  1. Imposible que aquesta maravella no sigui bona. Per favor, si tot es de lleparse els dits....Quina tentaciò......
    Petons

    ResponElimina
  2. Un pastel de cumpleaños delicioso!! Te ha quedado genial!!! Besos!!

    ResponElimina
  3. Quin tall! Impressionant i notinc dubtes que deliciòs també!
    Petons y bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  4. ummmm espectacular, em torna boja tot el que porti merengue!!
    un petonàs!

    ResponElimina
  5. Té una pinta espectacular!! Ha d'estar boníssim!! L'aspecte recorda a un tiramisú, jejeje Però em sembla que potser estar més bo i tot!!! :D

    ResponElimina
  6. Ei!! Espectacular!! I a més la celebració s'ho valia!!!
    Ptnts Marta

    ResponElimina
  7. Un pastís preciós i...deliciós! Quin nivell, Glòria!
    Petonets i bona setmana,
    Olga

    ResponElimina
  8. Mare meva quin pecat!!!! Llàstima (tot i que és una sort en el fons :D ) que no en pugui agafar una bona queixelada!! Boníssim!!!
    Petons reina.

    ResponElimina
  9. Està pa darle un bocao!! Impressionant!

    ResponElimina
  10. T'ha quedat de pel.licula de premi "Gaudi". Una recepta elaborada , però el resultat val la pena. Petons Gloria.

    ResponElimina
  11. Això si que es pecar, un dia es un dia no, t'ha quedat un tall preciós. Petons.

    ResponElimina
  12. Hola gloria. Acabo de comer, entro aquí y me encuentro con esta tentación. Los ojos se me han puesto como platos. De buena gana te pediría un gran trozo pero me da la impresión de que llego tarde. No han debido quedar ni los restos. ¡Qué cosa tan rica!
    Un abrazo.

    ResponElimina
  13. Vaya pastel de cumpleaños. qué pena no haberlo probado. Tiene una pinta estupenda. Enhorabuena.
    Bss

    ResponElimina
  14. M'encanta, quin pastís mes bonic! .... el sabor segur que delicios ;-)
    Petons

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades populars