3.12.17

Calamarsos farcits

Un plat dels de sempre, de sucar pa, un plat que avui és de festa major però abans es feia a casa de tant en tant. És entretingut i necessita el seu temps però val la pena fer-lo i tenir un bon pa per deixar el plat ben net.

Necessitem;
  • Un calamar mitjà per persona
  • Un tall de llangonissa ( uns 10cm més o menys)  per persona
  • Uns quants pinyons
  • Pa ratllat
  • Un ou,
  • Sal 
  • Pebre ( si la llangonissa ja en porta no cal)
  • Oli
  • Una copeta de vi ranci
  • Un got de caldo de peix, de verdures o d'aigua
  • Una ceba
  • Un all tendre
  • Un parell de carquinyolis / quatre o cinc brins de safrà / una mica de julivert per a la picada




Netegem els calamars, buidant-los bé. Tallem les aletes i les potes i les reservem. En un bol desfem la llangonissa, traient-li el budell, l'esparraquem bé, hi barregem l'ou batut, una mica de pa ratllat i les potes i aletes del calamar tallades petites. Hi afegim uns quants pinyons. Ho salpebrem i ho remenem bé.
Farcim, amb l'ajuda d'una cullereta de cafè, els calamars i els tanquem amb un escuradents.

Mentre fem tot això posem en una cassola la ceba i l'all tallats ben petits, amb una mica d'oli a sofregir.
Quan tinguem la ceba lleugerament rossa  hi posem els calamars, hi afegim el caldo i ho deixem coure, tapat, a foc baixet. 
Girem els calamars quan faci un quart d'hora, vint minuts que estiguin fent xup-xup. i hi afegim el vi ranci
Quan veiem que els calamars ja estan cuits els traiem, deixem reduir una mica el suc i hi afegim la picada. Tornem a posar-hi els calamars, ho fem coure uns 5 minuts més i apaguem el foc.
Els deixem, dins la mateixa cassola, fins l'endemà, que els escalfarem i ens els menjarem...ja se sap aquests plats guanyen si són d'un dia per l'altre.
Els podem presentar sencers, traient l'escuradents, o tallats a rodanxes, però no us descuideu de posar-vos força salsa...és boníssima!

11 comentaris:

  1. Un plat de festa i que està bonìssim.

    ResponElimina
  2. Mare meva! Quina recepta! Espectacular! Tinc pasta de llonganissa al congelador, només em queda per comprar els calamars! Vaaaaaaig!
    Petonets i bona setmana,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. I amb picada de carquinyoli! A casa ens agrada molt però en faig molt de tant en tant, és entretingut i sempre vaig ràpid 😱😱
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Tens raó Glòria, és d'aquells plats que si els deixem reposar guanyen bastant.
    Sucaria pa directament a la fotografia...
    Una abraçada.

    ResponElimina
  4. Los calamares rellenos están muy buenos y con esta salsa mas. Super bueno.
    petons

    ResponElimina
  5. Hola Gloria. Los calmares me gustan mucho hechos de cualquier forma. Rellenos como los has preparado y con los ingredientes que le has puesto junto con esa salsa creo y no me equivoco que tienen que estar deliciosos. Los probaría sin dudar jj.
    Que disfrutes de esta larga semana festiva.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  6. Seguro que son una delicia. Un besazo.

    ResponElimina
  7. Boníssims, m'encanten i no els faig gaire sovint...

    ResponElimina
  8. Mes que bonissims, Glòria, son espectaculars, anoto recepta! petonets :)

    ResponElimina
  9. Aquesta és de les que triomfa; jo Els faig una mica diferents, però una dia Els provaré¡!
    Ptnts

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.