Calamarsos farcits

Un plat dels de sempre, de sucar pa, un plat que avui és de festa major però abans es feia a casa de tant en tant. És entretingut i necessita el seu temps però val la pena fer-lo i tenir un bon pa per deixar el plat ben net.

Necessitem;
  • Un calamar mitjà per persona
  • Un tall de llangonissa ( uns 10cm més o menys)  per persona
  • Uns quants pinyons
  • Pa ratllat
  • Un ou,
  • Sal 
  • Pebre ( si la llangonissa ja en porta no cal)
  • Oli
  • Una copeta de vi ranci
  • Un got de caldo de peix, de verdures o d'aigua
  • Una ceba
  • Un all tendre
  • Un parell de carquinyolis / quatre o cinc brins de safrà / una mica de julivert per a la picada




Netegem els calamars, buidant-los bé. Tallem les aletes i les potes i les reservem. En un bol desfem la llangonissa, traient-li el budell, l'esparraquem bé, hi barregem l'ou batut, una mica de pa ratllat i les potes i aletes del calamar tallades petites. Hi afegim uns quants pinyons. Ho salpebrem i ho remenem bé.
Farcim, amb l'ajuda d'una cullereta de cafè, els calamars i els tanquem amb un escuradents.

Mentre fem tot això posem en una cassola la ceba i l'all tallats ben petits, amb una mica d'oli a sofregir.
Quan tinguem la ceba lleugerament rossa  hi posem els calamars, hi afegim el caldo i ho deixem coure, tapat, a foc baixet. 
Girem els calamars quan faci un quart d'hora, vint minuts que estiguin fent xup-xup. i hi afegim el vi ranci
Quan veiem que els calamars ja estan cuits els traiem, deixem reduir una mica el suc i hi afegim la picada. Tornem a posar-hi els calamars, ho fem coure uns 5 minuts més i apaguem el foc.
Els deixem, dins la mateixa cassola, fins l'endemà, que els escalfarem i ens els menjarem...ja se sap aquests plats guanyen si són d'un dia per l'altre.
Els podem presentar sencers, traient l'escuradents, o tallats a rodanxes, però no us descuideu de posar-vos força salsa...és boníssima!

Comentaris

  1. Un plat de festa i que està bonìssim.

    ResponElimina
  2. Mare meva! Quina recepta! Espectacular! Tinc pasta de llonganissa al congelador, només em queda per comprar els calamars! Vaaaaaaig!
    Petonets i bona setmana,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. I amb picada de carquinyoli! A casa ens agrada molt però en faig molt de tant en tant, és entretingut i sempre vaig ràpid 😱😱
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Tens raó Glòria, és d'aquells plats que si els deixem reposar guanyen bastant.
    Sucaria pa directament a la fotografia...
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa en som molt fans d'aquests calamars...bé dels calamars fets de qualsevol manera hehehe

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Los calamares rellenos están muy buenos y con esta salsa mas. Super bueno.
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Miquel. La salsa amb picada sempre és un valor.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. Hola Gloria. Los calmares me gustan mucho hechos de cualquier forma. Rellenos como los has preparado y con los ingredientes que le has puesto junto con esa salsa creo y no me equivoco que tienen que estar deliciosos. Los probaría sin dudar jj.
    Que disfrutes de esta larga semana festiva.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ya tenemos otra cosa en común Juan, a mi también me gustan los calamares hechos de cualquier manera.

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  6. Seguro que son una delicia. Un besazo.

    ResponElimina
  7. Boníssims, m'encanten i no els faig gaire sovint...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Son entretinguts però quan els fas ho agraeixes i ho agraeixen.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  8. Mes que bonissims, Glòria, son espectaculars, anoto recepta! petonets :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són la recepta de casa, la de sempre Silvia. I la trobem molt bona
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  9. Aquesta és de les que triomfa; jo Els faig una mica diferents, però una dia Els provaré¡!
    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cada casa té la seva recepta de calamars, Marta...s'assemblen tots però cap és igual...però totes són boníssimes.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  10. Hi ha moltes maneres de farcir calmars però saps que? Totes m'encanten!!!
    Petons i bon cap de setmana!
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi em passa el mateix Palmira, m'agraden farcits de tot!

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  11. Recordo amb carinyo els que feia la meva mara, eren bonisibon i al veure els teus mi has fet pensar. Tinc que trobar la recepta y posar mi. Es d' aquellas receptes que no podem deixar al oblit.
    Petonets estimada

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades populars