15.2.17

Bundt Cake de llima, llimona i Earl Grey tea (95 )

Cuinem a sis mans la Marta, l'Olga i jo...darrerament ens hi estem aficionant i ens agrada fer-ho. Quan trobem un motiu, per petit que sigui ens reptem...aquesta vegada ha estat perquè la Marta ha estrenat KA i jo he estrenat motlle NordicWare...i l'Olga ja tenia les dues coses...per tant ja podem fer la mateixa recepta les tres!
              


 A veure si us agrada el BundtCake que hem triat, per fer-lo necessitem:


  • 5 ous
  • 70g de sucre
  • 40g d'oli
  • 100g de farina
  • Una culleradeta de llevat químic
  • 1/4 de culleradeta de cremor tàrtar
  • Un polsim de sal
  • 2 cullerades de fulles de Earl grey Tea
  • 90ml de llet
  • La ratlladura d'una llima
  • La ratlladura d'una llimona
  • El suc d'una llima i d'una llimona
Preescalfem el forn a 180º
Posem les fulles de te i el sucre a la picadora i ho triturem bé fins aconseguir sucre glas.
Separem els rovells de les clares. Muntem a punt de neu les clares ajudant-nos del cremor tàrtar, les reservem.
Batem els rovells amb el sucre i el polsim de sal a punt de  cinta fort. Hi afegim l'oli, la llet i el suc de la llima i la llimona. 
Amb una llengua de silicona, i amb molta cura, sempre remenant de baix cap dalt, barregem les dues masses.
Preparem el motlle amb esprai antiadherent, hi aboquem la massa i ho enfornem uns 30 minuts. El traiem del motlle i el deixem refredar damunt una reixeta.
Per presentar-lo hi podem espolsar una mica de sucre glas per damunt o... us dono una altra opció fer-hi una cobertura de mascarpone, Earl Grey Tea, llimona i festucs.
                      

Necessitem:
  • 100g de mascarpone
  • 30g de sucre
  • 1culleradeta de fulles d'Earl Grey Tea
  • 1culleradeta de suc de llimona
  • 1 culleradeta de ratlladura de llimona
  • 50g de festucs picats
Tornem a posar les fulles de te i el sucre a la picadora i ho triturem bé fins aconseguir sucre glas.
Barregem bé tots els ingredients, menys els festucs, fins aconseguir una pasta fina i untuosa que amb l'ajuda d'una cullera anirem posant damunt el Bundt Cake. Quan el tinguem tot cobert hi espolsarem els festucs picats, no massa petits i ja el tindrem a punt de tallar , portar-lo a taula i tastar-lo.
Pel meu gust, la cobertura una mica massa empalagosa, però a casa hi ha hagut a qui li ha agradat molt...hi ha d'haver gustos per a tot, no us sembla?

I ja pensant en quina serà la propera recepta a sis mans us enllaço els BundtCakes de la Marta i de l'Olga :-)


12 comentaris:

  1. Ha estat xulo cuinar a sis mans! El bundt....una passada! El toc cítric cada vegada m'agrada més!
    Petonets i....fins la propera!
    Olga

    ResponElimina
  2. Bon dia matinera!!!
    I que bo que ens ha sortit!!jejeje M'encanta compartir la mateixa recepta amb vosaltres! Així n'aprenc!!! jejeje Ptnts
    La propera per quan?

    ResponElimina
  3. És un bundtake deliciòs que a casa ens agrada molt tot i que no el fem de la mateixa manera! Però amb el que m'agrada el té earl grey tant sols pot quedar genial!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  4. Te ha quedado precioso!!
    Un saludito

    ResponElimina
  5. Millor no dic res perquè..... Sort que no estic aprop, dino m'els hauges mengat tots tres😋😋😋😋😋😂😂😂😂😂
    Petons

    ResponElimina
  6. Hola Gloria. Pues yo no tengo ni KA ni ese molde así que disfruto viendo el resultado de este bizcocho y me caen lágrimas como puños por no poder saborearlo ya que leyendo los ingredientes y viendo como lo has preparado no cabe duda de que es una exquisitez.
    Entre las seis manos, vuestras cocinas deben ser la gloria, no es de extrañar porque tu nombre lo rubrica jj.
    Si me mandaras un trozo te quedaría eternamente agradecido pero me temo que me quedaré con las ganas jj.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  7. Que bien, como os lo habéis pasado las tres. Es una buena terapia para disfrutar y vivir la vida mucho más dulce. El bundtake , impresionante. Lo tengo que probar. petons.

    ResponElimina
  8. Que si ens agrada?????? Mira, jo ja li he escrit a l'Olga que això de veure 3 vegades la mateixa delícia i no pode-hi fer ni una queixalada ho trobo molt injust!! ;) Apa que no us ho passeu bé! I els de casa han de flipar amb aquestes dolçaines: ha de ser boníssim aquest Bundt!!
    Petons

    ResponElimina
  9. T' ha quedat molt bé... A tu i a la Marta i l' Olga. Esteu fetes unes craks de la pastisseria!! Ptns

    ResponElimina
  10. Te ha quedado tremendo y con est frosting que le pones, irresistible¡¡
    peto

    ResponElimina

  11. Glória; Després de saber que era un bundt, que és una coca que s'enforna en un motlle en forma d'espiral, inspirat amb els pastels que es fan al centre d'Europa,-Austria, el sud d'Alemania, Alsàcia,(entre França i Alemania)en forma de llum i molt grossos, un fabricà americà d'estris de cuina, -anys 50/60- s'inspirà en aquest pastisos anomenats gugelhupf -en forma de llum- per fer els motlles en forma d'anell i amb espiral.
    El tè Earl Grey, està dedicat al comte -earl- Grey que va popularitzar aquest té fet amb amb l'aroma característic del oli extret de la pell de la bergamota. La bergamota és una fruita cítrica poc coneguda, que amb la seva pell s'extreu oli essencial.
    El comte de Grey va ser primer ministre de Gran Bretanya entre els anys 1830-1834, ell va popularitzar aquest tè i encara ara, en el té de les 5 britànic,s'en pren.
    En tinc un de preperat de Bundt que aviat el penjaré.
    Salutacions Glória¡¡ :O)

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.