22.1.17

Amanida d'hivern amb vinagreta de sèsam @color sabor de temporada


Aquesta vegada m'ha costat ja que els dos ingredients proposats no són habituals a la cuina de casa. Les cols de Brusseles...és que no puc amb elles, i dels dàtils, que us en puc dir, res, ni a favor ni en contra, senzillament que no tenim costum de menjar-ne. Al final he optat per l'opció dolça i els he incorporat a una amanida d'hivern on hi han donat un punt de dolçor càlida que ens ha agradat força.

Necessitem (per a dues persones):
  • Una taronja
  • Dos dàtils
  • Escarola
  • Mig manat d'espàrrecs verds gruixuts
  • Mitja dotzena d'olives de Kalamata
  • OOVE
  • Sal
  • Una culleradeta de llavors de sèsam
  • Una culleradeta de vinagre d'arròs
Agafem els  espàrrecs, tallem la part tendra , la netegem sota el raig de l'aixeta, l'escorrem bé, l'envasem al buit i la posem a coure a baixa temperatura ( 24 minuts a 85º)
Mentrestant fem ratlladura de la pell i  pelem la taronja a sang i la tallem a cubs no massa grossos. 
Netegem unes quantes fulles d'escarola i les tallem.
Fem la vinagreta : Triturem  una mica les llavors de sèsam, les barregem amb la culleradeta de vinagre, un polsim de sal, una culleradeta de ratlladura de taronja i oove.
Una vegada cuits i freds els espàrrecs la part més tendra la tallem sencera i la resta la fem a rodanxes petites que barrejarem amb els cubs de taronja i  els dàtils tallats a trossets.

Muntem el plat posant una capa de fulles d'escarola, al damunt la barreja d'espàrrecs, dàtils i taronja. Ho guarnim amb puntes d'espàrrecs senceres i les olives de Kalamata. Ho amanim generosament amb la vinagreta de sèsam... i BON PROFIT!



22 comentaris:

  1. Seguro que está deliciosa. Me encanta la combinación de sabores fuertes, como los de esta ensalada, con la dulzura de los dátiles.
    ¡Saludos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un contraste de sabores que ha resultado muy rico
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  2. Uns ingredients supers, Molt bona amanida.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Lolines, senzilleta i ben bona
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  3. que pintaza tiene!!me encanta,seguro que esta super rica!!
    besitos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues si, ha salido muy rica ;-)
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  4. Una amanida d'hivern! No en menjo massa, sóc fredolica i em costen a l'hivern! Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. A l'hivern tots som més de sopetes, veritat Marta ?
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  5. En casa sí que nos gustan las mezclas salado-dulces, en ensalada además es donde más las hago, así que me llevo la tuya que nada más verla me ha encantado.
    Bss

    ResponElimina
    Respostes
    1. celebro que te haya gustado Lola.
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  6. A mi em passa com a la Marta....les amanides a l'hivern em fan agafar fred! Aquesta teva ha des ser boníssima! Els espàrrecs....de luxe!
    Petonets i bona setmana,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. De tant en tant...i si el segon plat és important una amanida d'hivern no va malament.
      I els espàrrecs fets així...tot un descobriment Olga!
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  7. Els fruits secs a les amanidas m'agraden molt i els dàtils amb la seva textura em semble ideals per aquetas amanida de luxe!!!
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. No en fem servir mai de dàtils Palmira, però amb aquesta vinagreta cítrica i barrejats amb la taronja ha sortit una amanida oforça bona
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  8. Que estupenda ensalada.
    Un saludito

    ResponElimina
    Respostes
    1. la combinación naranja, dátiles, espárragos ha sido muy resultona Mijú
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  9. Yo tampoco puedo con las coles de bruselas.Te ha quedado una buena propuesta de ensalada de invierno y esta vinagreta de sésamo le va francamente muy bien.
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Miquel, hi ha menjars que senzillament no pots i els esborres de la teva dieta...les cols de Brusseles en el meu cas, en canvi la col normal no em desagrada heheh
      Ptnts
      glòria

      Elimina
  10. Pues aunque no suelas utilizar los dátiles te ha quedado una ensalada estupenda. Anímate con las coles que seguro las bordas. Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Rosalía, con las coles de Bruselas no...no puedo con ellas y en casa no comemos nunca.
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  11. Hola!! molt bona amanida, a mi m¡agraden els datils i la trobo genial, i ambla taronja m'agrada molt ;)
    petonets!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. la veritat és que la barreja cítri-dolç va quedar força bona Solvia, m'agrada que t'agradi.
      PTNTS
      Glòria

      Elimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.