22.9.16

Galette de nectarina @ColorySabor de Temporada

Ja sabeu que la primera quinzena d'agost la vaig passar a la Touraine, veient i passejant-me pels castells de La Loire.  Una zona preciosa que recomano a tothom que vulgui gaudir d'unes vacances de conte i de natura, amb bon menjar i bon beure. Castells, jardins, vignobles, cellers, xampinyoneries, rius, història... i tot a vuit hores de cotxe de casa. Això ens va permetre poder comprar productes de la zona, començant per melons Cantaloup, albercocs, bajoques, formatges, vins i, com no pot ser d'altra manera algun llibre de cuina amb receptes vam tastar allí  i d'altres que tastarem aquí.

I comencem per una recepta dolça, fresca, amb fruita de temporada. La vam tastar d'albercocs, però una vegada aquí ja no n'he trobat de prou bons i dolços per comprar-ne, així que...amb nectarines  i el resultat aquí el teniu:


Per a la massa necessitem:


  • 180g de farina d'espelta 
  • 20g de farina d'ametlla
  • 30g de sucre moré
  • 100g de mantega en pomada
  • 1 ou
  • 25ml d'aigua ben freda
Barregem l'ou amb l'aigua , després hi afegim el sucre, les dues farines i la mantega i ho amassem fins que ens quedi una massa lligada i una mica enganxosa.
En fem una bola i ho posem damunt un paper de forn, l'espolsem amb una mica de farina i l'aplanem fins que tingui més o menys la mida d'un plat de postres. Hi posem paper film al damunt i ho posem, mínim una hora a la nevera.
Passat aquest temps fem més grossa la massa i la posem a la safata de forn coberta de paper sulfuritzat.

Per al farciment necessitem:
3 nectarines ben madures i sucoses
2 cullerades de sucre moré
2 cullerades de farina

Rentem les nectarines , les partim pel mig, en traiem el pinyol i les tallem a talls d'un parell de milímetres de gruix.
Les posem en un colador de malla fina, hi tirem el sucre i la farina per damunt i les sacsem fins que quedin ben arrebossats tots els talls.

Coloquem els talls damunt la massa, ben col·locats, de fora cap a dins, deixant un marge d'uns dos dits a la part de fora que plegarem damunt les nectarines fent una vora.

Haurem preescalfat el forn a 220º.
Hi posarem la galette, només per sota,  entre 45 i 60 minuts, quan vegeu que la massa té un bonic color i la fruita està cuita i ha fet una mica de suc.

La podem servir amb una bola de gelat de iogurt, o com la que vam menjar a Tours, galette d'albercoc amb gelat de formatge... que bo!!!


31 comentaris:

  1. Gran aporte! está genial! quiero probarla. Gracias! Besis

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es tan facilita de hacer que no hay excusa para no probarla Paola!
      Ptntsia
      GLòr

      Elimina
  2. Que bona galette! Haurem de fer ràpid perque nectarines cada dia n'hi ha menys als mercats!
    La Touraine va ser el primer viatje que vam fer amb el meu marit ja fa moooolt de temps i en guardem molts bons records, que bé vam menjar! :o)
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quins records t'he despertat Palmira heheh
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  3. Que bien que te ha quedado.
    Un saludito

    ResponElimina
  4. Quina pintassa aquesta galette! Jo també he estat a França aquest estiu. Qué bé que viuen els francesos i quants ingredients que tenen als seus mercats, sobretot el tema verdures em fascina!!! A qualsevol mercat de qualsevol poblet hi trobes 4 tipus diferents de pastanagues, 7 tipus de carabasses, cols, enciams, tubercles de tots colors i mides, .... quanta varietat!

    Un petó i bona reentré!

    Blanca
    http://acalablanca.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els mercats de qualsevol poblet fan un goig increïble, i a Tours hi ha uns mercats, repartits al llarg de la setmana a diferents llocs de la ciutat fabulosos. Et venen ganes de comprar-ho tot encara que no ho necessitis.
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  5. Menuda delicia, se ve de lujo. Un besazo.

    ResponElimina
  6. Unes vacances fantàstiques! Un lloc emblemàtic! Aquesta recepta té un gustet fantàstic a estiu! M'encanta!
    Petonets, Glòria!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Morrinya de l'estiu Olga, molta morrinya !
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  7. Las galletes siempre resultonas, me gusta mucho el aspecto rústico que la caracteriza, y esta que traes hoy esta llenita de nectarinas, que cosa más rica, me llevo un pedazo.
    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fáciles, de aspecto rústico y muy versàtiles porque se pueden hacer con fruta de temporada.
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  8. Fa molt de goig Glòria! Sempre m'ha cridat l'atenció aquest dolç, però ni l'he tastat ni fet mai.
    Bon cap de setmana! Clara

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi em passava igual, fins aquest estiu que el vaig tastar... i he tardat poc en fer-la a casa, heheh
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  9. He tenido la suerte de visitar los castillos del Loire y es una ruta totalmente recomendable.
    Una muy buena galette la que nos traes y con esta harina de espelta mucho mejor.
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. es un lloc magnífic Miquel!
      A la recepta, d'on m'he inspirat, es fa amb farina normal i sucre blanc, però vaig voler fer servir espelta i sucre moré i va quedar perfecte.
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  10. Recordo especialment que els préssecs, albercocs i sobretot els melons de cantaloup eren molt bons, i les galettes, hi havia de tot i recordo també menjar algunes de postres amb fruites de la zona, pero no de nectarines, quina bona pinta Glòria, un postre que agrada a tothom!!

    ResponElimina
  11. Aun no he hecho ninguna galette, se ve muy rica de nectarinas porque están en su mejor momento.
    Besitos

    ResponElimina
  12. Hola! Me gusta mucho el aspecto de las galletes son tan lindas así de rústicas, una vez hice una con chayote sustituyendo las manzanas!! Estas con nectarinas debe estar muy rica cuando se asa la fruta y suelta su miel, me encanta!!

    ResponElimina
  13. wowww que pasada!tiene que estar tremendamente buena,ainss lo que daría por darle un bocadito
    besotes guapa!

    ResponElimina
  14. Es una d'aquelles receptes que sempre me han cridat l'atenció y sempre he tingut ganes de fer. Imagino com a d'estar aquesta de bona mmmmmmm.....
    Petons

    ResponElimina
  15. Hola!! me ha gustado mucho la galette con espelta y almendra, la masa tiene que ser buenísima, a pendientes!! bueno y el relleno delicioso :)
    Petonets i fins aviat!!!

    ResponElimina
  16. Les nectarines són una de les meves fruites d'estiu preferides, així que aquesta galette m'encantaria segur! un petó!

    ResponElimina
  17. Super deliciosa... yo es que las nectarinas me encantan... Así que ya esta galette de por sí, me tiene ganada! :) Un beso

    ResponElimina
  18. mmmm que bien te ha quedado este postre, me apunto tu receta, me encantaría un bocadito jejej Un besito,
    Arancha de El baúl de las delicias

    ResponElimina
  19. Aquesta base de la galette d'espelta i ametlla m'ha encantat! Petonarros!

    ResponElimina
  20. Me encantan las galettes porque puedes disfrutarlas durante todo el año con la fruta de temporada. Un beso

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.