12.7.16

Zoodles o espaguetti de carabassó

Fa un mes que vam anar a l'Aula Cooktime de Sant Celoni a fer el Taller d'ensaïmades amb els germans Rodellas i el de cuina macrobiòtica amb macroseny, tot remullat amb els mostos de Suc de Vida
Tinc pendent de fer ensaïmades, però la veritat, ara amb la calor em fa mandra engegar el forn i m'he decidit per fer uns  ZOODLES o espaguetti de carabasso, inspirant-me en la recepta que ens va fer l'Alf Mota, però sense seguir-la al peu de la lletra.
 
Necessitem:
  • Un parell de carabassons
  • Tomàquets xerry
  • Salsa de soja
  • Vinagre d'arròs
  • Pebre negre
  • Una culleradeta de llavors de sèsam
Amb un espiralitzador o maquineta de fer punxa als carabassons els tallem a tires llargues  (com si fossin espaguetti)  i els posem en un bol.
Barregem una cullerada de salsa de soja amb una de vinagre d'arròs, una mica de pebre negre i ho barregem bé amb el carabassó. Ho deixem macerar una hora.
Un quart d'hora abans hi afegim els tomàquets xerry tallats pel mig i la culleradeta de llavors de sèsam i ho remenem bé.
Ho servim ajudant-nos d'un cercle per emplatar, mirant d'escorrer el suc el màxim que puguem.

Ens va agradar, és una manera diferent de menjar la verdura, molt saborosa... ara m'esperen unes xirivies per fer-ne xips... però ja les veureu més endavant.
Com més endavant veureu també  les ensaïmades. 
Si us ve de gust saber com va anar el taller us remeto a les entrades que han fet la Marta Pa de nous, la Laura Cuinejar i l'Òscar DeCuina.net 

17 comentaris:

  1. Aquesta màquina de fer punxa va genial!!!! Jo els vaig coure al vapor, res un minut!!! I amb comí...bonissíms!!!!!
    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una altra versió aquesta teva...cal anar fent proves Marta!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Una manera molt original de preparar el carabassó! Ha de ser molt bo!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  3. Me gusta el calabacin en crudo y esta propuesta vegana esta muy bien y apetecible incluso como aperitivo.
    petons

    ResponElimina
  4. Les maneres de cuinar verdures una mica differents de les clàssiques m'encanten i he de dir que el carbassó cru és una de les millors !
    Una mica marinat, entra de meravella i a més sense calentar la cuina, oi?
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  5. Te ha quedado un plato delicioso, ahora espero ver tus ricas ensaimadas. Mil besicos

    ResponElimina
  6. Tinc pendent de tastar-los,tenen una pinta genial!!

    ResponElimina
  7. Tinc moltes ganes de provar de fer aquesta versió de pasta més "verda". Quin goig de presentació! Petornarros!

    ResponElimina
  8. Un plato delicioso, sano y frugal, es perfecto para este tiempo, me encanta! Me quedo por aquí para seguir descubriendo tu cocina. Saludos!

    ResponElimina
  9. Me encanta tú receta ,tiene que estar de rechupete,por la pinta que tiene rica rica

    Besos

    ResponElimina
  10. Excelente esta blog en idioma Catalán,
    ¡¡¡¡¡¡¡saludos desde VENEZUELA!!!!!!!

    ResponElimina
  11. Buenos días Gloria. Muy ricos y originales esta receta que nos has preparado de espaguetis de calabacín, te han quedado francamente extraordinarios y tienen que estar buenísimos, un plato ideal para esto días de calor que tenemos.
    Sinceramente me encanta
    Espero que tengas unas muy felices vacaciones.
    Un beso Paco

    ResponElimina
  12. M'apunto la recepta! Sí que han d'estar bons els espirals macerats en salsa de soja i vinagre d'arròs! Una abraçada!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.