9.6.16

Gelat d'albercoc

La fruita d'aquesta època de l'any ens agrada moltíssim i, com que tenim amics amb mas, de tant en tant anem directament a collir-ne, o ens n'arriba una bona quantitat quan els arbres estan al seu màxim rendiment. I que passa? Tot madura a la vegada! Ja sabeu que la fàbrica de melmelada a casa sempre està funcionant, però aquesta vegada també m'ha agafat pels gelats i pels gelats que donin poca feina... a veure què us sembla aquest!

Necessitem:

  • Mig quilo d'albercocs, pesats una vegada n'hem tret el pinyol
  • Un quart de litre de llet evaporada
  • Un quart de litre de iogurt natural
  • 6 cullerades de sucre moreno

El dia abans espinyolem els albercocs, els tallem en quatre trossos i els posem al congelador.

Barregem la llet evaporada ( que també tindrem ben freda) amb el iogurt i el sucre.
Agafem els albercocs, els posem en una batedora ben potent, en el meu cas ha estat la TMX i els triturem ben fins. Ho afegim a la barreja anterior i amb una llengua de silicona o espàtula de fusta  ho remenem bé. 
Ho posem en un pot i cap al congelador fins al moment de servir-lo. 

I com que n'he fet dos quilos d'albercocs, n'he fet pots i els he repartit pels congeladors dels amics que ens han proporcionat les fruites i en tenim tots per  una bona  temporada. Així que, ja sabeu, si us ve de gust....


16 comentaris:

  1. Un gelat amb fruita de temporada, la mar de bó

    ResponElimina
    Respostes
    1. VeritaT que si que són bons els gelats de fruita fresca lOLINES?????

      pTNTS
      Glòria

      Elimina
  2. Ja té una altra seguidora més, la seva seguidora 444, passi i segueixi el meu blog on posa (participar en aquest lloc) en aquest enllaç http://mibonitolugar.blogspot.com.es/ espero la seva visita

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies.
      Ara vaig al teu blog
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  3. Noia, prenc bona nota del teu gelat! I tant que em ve de gust! Ha de ser molt bo! Em preparo per la temporada del préssec i la nectarina!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu ets una "geladera" de campionat Olga!!!!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Quin gelat més bo! I encara molt millor amb aquesta fruita dels amics! Ja m'agradaria trobar fruita tan bona :o) Els albercocs a parís encara no han arribat amb color olor i sabor però serà questió de tenir una mica de paciència !
    Molt interessant aquesta recepta tot i que sense tmx s'ha de tenir un bol americà potent!
    Petons i bon cap de setmana
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquí ja n'hi ha de dolços, bons i molt madurs... ideals per a gelat. A vosaltres us arriben més tard, però també se us acaben més tard Palmira.
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  5. Muy buena solución este helado,casero, bueno,refrescante y sano
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt sa i una solució boníssima per als excedents de fruita.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  6. M'encanten els gelats, i aquest és molt i molt saludable, me l'anoto per provar-lo ja! un petó i bon cap de setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els de fruita fresca són molt bons Eva!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  7. Que bo, aprofitament deliciós, si no t'importa l'apunto.
    Petons

    ResponElimina
  8. Gelats mode on!! Amb aquesta calor!! Genial aquest gelat d'Albercocs!! Ptnt😘😘

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.