5.6.16

Coc tatin de poma caramel·litzada @CookingTheChef (92)

Martín Berasategui... un plaer!
La veritat és que, de segons quin cuiner, triar una recepta és difícil, les faries totes...però al final sempre trobes aquella per aquell moment, aquella que buscaves i acabes trobant, com el cas d'aquest coc tatin, calia celebrar un "petit" esdeveniment i no volia res que em portés massa feina ni que fos massa carregat...
I aquí teniu una delícia de postres, senzilles i boníssimes, que acompanyades  amb una mica de crema pastissera, o amb una compota de poma tèbia, o amb un gelat de vainilla o torró no us deixaran indiferents!

Necessitem
Per caramel·litzar les pomes
  • 5 pomes reinetes
  • una miqueta de mantega
  • Una cullerada de sucre
Per fer el coc tatin
  • 3 ous
  • 175g de sucre
  • 50g de nata líquida
  • 135g de farina tamisada
  • una culleradeta de llevat químic
  • Una mica d'essència de vainilla
  • La ratlladura de mitja llimona
  • 50g de mantega fosa
  • un polsim de sal



  • Posem el forn a preescalfar a 180º
  • Pelem les pomes, les tallem en dos i les hi  traiem el cor amb cura.
  • Posem en una paella la cullerada de sucre, la miqueta de mantega i fem caramel·litzar les pomes, les tenim a foc ben baixet per un costat uns deu minuts, les girem i les tenim deu minuts més.
  • Preparem en motlle amb mantega i farina, perquè el pastís no s'enganxi i hi posem les pomes cobrint tota la base.
  • Amb l'ajuda d'un batedor de varetes o amb un robot de cuina batem els ous amb el sucre, la nata i un polsim de sal fins aconseguir una crema espesa.  Afegir amb cura, la farina tamisada barrejada amb el llevat i la ratlladura de la llimona. Al final afegir la mantega derretida barrejada amb l'essència de vainilla.
  • Abocar aquesta barreja damunt les pomes i picar lleugerament amb el motlle damunt el taulell de la cuina perquè la massa entri bé per tots els racons.
  • Ho fem coure uns 40 minuts a 180º. El traiem del forn, el desemmotllem i el deixem refredar damunt una reixeta. 
  • Ens el podem menjar fred, però tebi és una delícia.
  • I aquesta és la meva aportació, i la de la resta de participants, al @CookingTheChef d'aquest 5 de juny, dedicat a Martín Berasategui. 

35 comentaris:

  1. Que buenooo!! Valla pinta que tiene, me comía yo ahora un trocito con un cafelito. Me iba a saber a gloria.
    La preparare más adelante cuando termine la dieta. Besos!!

    ResponElimina
  2. Ja o crec que sigui una delicia...Saps? totes les postres que portin pomes me xiflan i aquesta ....mas de lo mismo. Segur que no vareu deixar ni las molles....
    Petons companya

    ResponElimina
  3. ¡Que rico! nos encantan los postres con manzanas, seguro que lo preparo

    ResponElimina
  4. Mmmm super-coc!!Bé coc-tatin...També li podríem dir Coc d'en Martin!!
    Ha d'estar boníssim amb les pomes caramelitzades...
    Fantàstic!
    Ptnts
    Marta

    ResponElimina
  5. Las tartas de manzanas siempre gustan por ser muy agradables al paladar. Para la que no le gusta lavar cacharros se puede hacer la cocción en el horno usando la sartén en la que cocinamos las manzanas (ojo con el mango si es de plástico)
    Besos desde
    http://siempreseraprimavera.blogspot.com.ar/2016/05/mandalas.html
    y son comestibles!

    ResponElimina
  6. Tiene que estar deliciosa esta tarta y lo suave y jugosa con la manzana , me encanta
    besinos

    ResponElimina
  7. Una delicia de tarta!! Con manzanas quedan buenísimas y si están caramelizadas aún mucho más buena. Me gusta.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  8. Quin coc mes fí, l'he de fer un día, petonets dolços!!!

    ResponElimina
  9. Vull un trosset per acompanyar el cafè!!!! ens veiem al pròxim repte! un petó!!

    ResponElimina
  10. Buenos días Gloria. Te ha quedado de lujo y tiene que estar muy bueno, solo con ver las fotografías dan ganas de quitarte un pedacito.
    Un beso Paco

    ResponElimina
  11. Amb una recepta d'aquest gran mestre l'éxit el tenim sempre assegurat! Mai l'havia vist aquest cóc però ja saps quant m'agraden amb poma! Recepta copiada!
    Peton i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  12. Me encanta el bizcocho de manzana, la tarta de manzana, la tatin de manzana y creo que casi todos los postres que podamos preparar con esta fruta, ¡el tuyo seguro que me encanta!

    B7sss

    ResponElimina
  13. Molt molt fan de totes les tatins, petonets

    ResponElimina
  14. Una receta sensacional Gloria; te felicito y me quedo con la idea. Besos

    ResponElimina
  15. Estic pensant amb el sopar, vaja, que tinc gana, i mirarant aquest coc encara en tinc mes! Bonissim. Petons

    ResponElimina
  16. Genial! el tall és provocatiu de...gula. jejeje.

    ResponElimina
  17. Jo, sense acompanyament, en menjaria un bon tall....o, posats a fer, un parell!!! Gran participació! Petonarros! Se't va trobar moooooolt a faltar a Caldes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaig estar tot el dissabte amb lea dents llargues veient les fotos que penjàveu Mònica. A veure si a la propera m'ho puc organitzar, ja saps que darrerament ho tinc una miqueta complicat.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  18. M'ho apunto! Sol o acompanyat ha de ser una delícia! Amb el gelat de torró ha de ser un pecat....mmmmm.....
    Petonets, Glòria!
    Olga

    ResponElimina
  19. Es veu boníssim!! M'encanta aquest coc.
    Moltes mercès per participar
    petons

    ResponElimina
  20. Una tarta que me encanta y si lleva el toque de Martín, debe estar superior.
    Bss

    ResponElimina
  21. un pa de pessic de luxe luxós!! em demano un tallet plisssss

    ResponElimina
  22. Cocs amb poma?? Una de les meves receptes preferides, i ja que tu ho has dit, el millor és acompanyar-los amb gelat de vainilla!! Et vam trobar molt a faltar a Caldes...ens ho hauràs de compensar muntant una altra trobada ben aviat, ha,ha!! Un petonet!

    ResponElimina
  23. Bueno no, lo siguiente, grande el maestro y grande tu coc tatin.
    petons

    ResponElimina
  24. Mi pedazo con helado de vainilla ;-)
    Besitos.
    Vero

    ResponElimina
  25. Pues otra receta fantástica...tiene que estar este pastel muy bueno
    Bsssssssss

    ResponElimina
  26. Uhmmmmm, bizcocho y manzanas una delicia, al menos para mi, este se ve precioso, menudo corte bonito y rico, con una buena taza de té me lo comía.
    Bssss desde Almeria

    ResponElimina
  27. Hola Gloria. Estupendo cocinero y maravillosa cocinera la que ha hecho esta deliciosa tatin. No me cabe la menor duda de que tiene que estar deliciosa sea cual sea el acompañamiento que se le ponga y sin él seguro que también será una verdadera tentación. Creo que lo que hizo caer a Eva no fue una manzana fue tu tatin jj.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  28. Que bones són les coques de poma!
    Per portar a la feina, per berenar i en qualssevol moment.
    Excel·lent presentació
    Quin èxit de participació!
    Una abraçada,
    fina

    ResponElimina
  29. Parce saboroso este postre, alternative con manzanas, me gusta.
    Enhorabuena por el reto :)

    ResponElimina
  30. Manzanas, manzanas, un tatin delicioso!!!
    sabores para un gran desayuno porque amo este tipo de cosas para el desayuno y llenarme de energía, o para la media tarde con cafecito mmmmm ñummy!

    Abrazos!

    ResponElimina
  31. Muy original esta tatin! Me encanta te ha quedado fantastica.
    Besos

    ResponElimina
  32. Hemos coincidido con el postre. Pero el tuyo queda mas bonito. Besos

    ResponElimina
  33. Menuda tarta, con manzana me chiflan!
    Besitosssss

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.