20.3.16

Coc flonjo de melmelada de taronja i ametlla (90)


Del Blog al Plat, torna a ser dia 20, aquesta vegada COM A CASA - RES, és a dir a casa la Teresa... ens anàvem seguint i deixant comentaris pel   face i pel blog i ens vam conèixer el passat  de novembre a La Conca de Barberà... una persona afable, propera... igual que el seu blog. 
I què podia triar jo? un munt de receptes  però vaig anar de cap a buscar un coc, ja que la Teresa n'ha compartit uns quants, i de tots em vaig quedar amb aquest que, fet a la meva manera, ha quedat boníssim, suau, flonjo, i amb un gustet a taronja que enamora... a veure què us sembla!

Necessitem:

  • 3 ous mitjans
  • 80g de sucre
  • 75g de iogurt natural
  • 70g de melmelada de taronja
  • 125g de farina d'ametlla
  • 50g de farina
  • 7.5g de llevat químic
  • 50 g de taronja confitada tallada a trossets petits

.

Posem el forn a preescalfar.
Separem els rovells de les  clares i muntem aquestes a punt de neu molt fort, amb l'ajuda d'un polsim de sal. Les reservem
Muntem els rovells amb el sucre, fins aconseguir un punt de cinta fort. Anem afegint, a poc a poc, sense deixar de remenar amb el batedor de varetes, mirant que no ens baixi la barreja el iogurt, la melmelada, les dues farines barrejades amb el llevat , els trossos de taronja confitada. Finalment, amb l'espàtula de silicona, hi afegim les clares a punt de neu.
Ho aboquem en un motlle preparat amb oli i farina i ho posem uns 30-35 minuts a 180º.
El traiem del forn i el deixem refredar una mica abans de desemmotllar-lo. 
L'empolsimem amb sucre glaç i... ja el tenim a punt!


24 comentaris:

  1. Reina dels cocs!!!I fins i tot reina dels cocs dels altres!!! jejeje
    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt guapu el pastís de huesitos, Marta. No tinc google +

      Elimina
    2. Ja li passaré el comentari a la Marta, Cristina
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. No puc mirar-lo...necessito tastar-lo...jejeje! Espectacular!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja saps el que et toca Cristina...a fer-lo!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Amb senzills ingredients has aconseguit un coc magnific. Molt bona tria. Petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mèrit de la Teresa heheh...té una cuina senzilla, propera i boníssima, veritatJoaquina?
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Molt xulo aquest coc!! N'agafava un tall ara mateix Glòria!! I m'agrada momt el motlle: em sembla que en 'necessito' un d'aquests ara mateix!! ;)))
    Petons guapa!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El que fa un motlle, veritat Dolors?
      Aquest fa que sembli tallat a llesques .
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. Quina recepta més llaminera que has elegit, Glòria! Tens un setè sentit pels cocs, ha,ha!!! Aquest no l'havia vist! Ja me l'apunto i em sembla que el banyaré amb una mica de xocolata per sobre, que ja sabem que la xocolata i la taronja...nyam....! Un petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Banyat amb xocolata ha de ser....mmmmmm. Ja m'ho diràs Anna
      Ptnts
      G.lòria

      Elimina
  6. Glòria fantàstic aquest coc.
    Que bo el gustet de taronja.
    Bona elecció.
    Una abraçada
    Isabel

    ResponElimina
    Respostes
    1. N'és molt, de fantàstic aquest coc...com totes les receptes de la Teresa, veritat Isabel?
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  7. A tu no hi ha cóc que se't resisteixi!!! Aquest....excel·lent!
    Petonets i bones vacances, Glòria!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. A tu tampoc se't resisteixen Olga. Fes-lo, veuras que bo!!!
      Ptnt
      Glòria

      Elimina
  8. M'agrada molt els cocs amb regust a taronja...entre la melmelada i la farina d'ametlla ha de ser molt aromàtic. Prenc nota!. Merci per participar guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt flonjo, amb un suau gustet de taronja.
      Gràcies a tu per organitzar-ho.Amb ganes de saber quin blog hem de remenar el mes d'abril.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  9. M'encanten aquests gustos dolços/cítrics, segur que estar boníssim, com tot el que llegeixo per aquí!

    ResponElimina
  10. Els cocs són fantàstics i crec que n'ets la reina! Amb melmelada i el sabor a taronja és un coc ideal per un berenar de març!
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa som fans de cocs i magdalenes i a mi m'agrada innovar i a partir de receptes de sempre fer-ne de nous. Es nota, veritat Palmira?
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  11. El sabor a naranja siempre me gusta en este tipo de recetas, también por el aroma que deja

    Petons!!

    ResponElimina
  12. Hola Glòria! gràcies per remenar a comacasa-res!! jo no he pogut estar per la convocatòria, ni per vosaltres com m'hagués agradat, teníem un gran amic molt greu i diumenge ens va deixar, estem ben tocats.. ! petó i bona setmana

    ResponElimina
  13. M'encanten els coc amb regustet de taronja...jo en faig sovint. El proper hi posare trossets de taronja que segur que tambe queden molt be!!
    Petons

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.