18.2.16

Pastís de carabassó

Convocatòria del mes de febrer de DEL BLOG AL PLAT... recepta de la Isabel. Hem pogut triar i remenar ja que té un blog molt complert i farcit de receptes bones i que et venen ganes de fer.

Com que se'm tirava el temps a sobre i no em quedava cap cap de setmana per fer la recepta tranquil·lament vaig optar per aquest pastís de carabassó que va ser un sopar de luxe per a un dimecres qualsevol...animeu-vos a fer-lo, sopareu bé!

Necessitem:

  • 3 carabassons dels blancs
  • 1 all tendre
  • 3 ous
  • 1 llesca de pa de motlle (integral)
  • 1/2 got de llet
  • 100g de formatge emmental
  • orenga
  • sal i pebre
  • oove
Pelem els carabassons , els tallem a rodanxes i els salem.Posem l'all tendre, tallat petit, en una paella amb oli i el sofregim lleugerament quan comenci a agafar color hi afegim el carabassó i anem remenant fins que evapori tota l'aigua que han fet.
Untem un motlle de plum cake amb oli i l'empolvorem amb pa ratllat. 
Posem el carabassó mig cuit al motlle.
En un pot posem els ous, la llet, la llesca de pa, una mica de sal i pebre, orenga , la meitat del formatge ratllat i ho passem tot per la batedora.
Ho aboquem damunt el carabassó i ho posem al forn a 180º uns 25 minuts. Per saber si està cuit el podem punxar i quan vegem que està quallat ja està.

Ens el vam menjar tebi i és molt bo. La Isabel ens diu que fred també... haurem de repetir-lo perquè no en va quedar gens per comprovar-ho.

29 comentaris:

  1. Molt bona elecció! És un pastís boníssim i molt sà. perfecte a més per anar de picnic que ben aviat ja estarem sortint i menjant fora!
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta que fa aquest pastís. M Glòria, no m'estranya que no en deixéssiu ni un bri.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  3. Aquest pastís te'l pillo...gran participació...el carbassó és un convidat estrella en aquest pastís!! Petonarros!

    ResponElimina
  4. Genial! Certament té un bloc ben sortit la Isabel: costa decidir-se!! Però aquest pastís ha estat una molt bona idea! M'encanta!! I ha de ser molt bo! I fet així, amb motlle de pastís, tenim una recepta 10 amb uns ingredients molt bàsics! :) No sé si arribareu mai a poder-lo tastar fred... ;D
    Petons

    ResponElimina
  5. Una recepta molt ben triada Glòria!!!! Presenta un tall espectacular!!! Petons,

    ResponElimina
  6. Muy agradecidos los calabacines y así es perfecto este pastel salado.Facil y muy bueno.
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens molta raó Miquel, són tan agraïts els carabassons... donen molt de si!
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  7. Prenc bona nota de la recepta! Un sopar de luxe per un dimecres!
    Petonets, Glòria!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. i és tan fàcil, Olga, que potser el repetirem algun altre dimecres heheh
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  8. hem coincidit!, jajaja, ens va agradar molt a casa!. La Isabel té receptes de les que tant m'agraden, senzilles, saludables, amb ingredients que normalment tens a la nevera...perfecte. T'ha quedat molt bonic!Gràcies per la fidelitat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siiii, ja ho he vist que hem coincidit!!!!
      Gràcies a tu per fer la convocatòria... malgrat les dificultats d'aquests dies ;-)
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  9. Doncs sí que tens raó que és una gran recepta, i tan senzilla de fer! Moltes vegades no calen ingredients sofisticats per fer un plat meravellós! Me l'apunto! Aquesta recepta caurà ben aviat! Un petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que us agrada Anna, ja veuràs com si.
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  10. Mª Gloria, moltes gràcies per passejar per el meu blog i participar a la crida Del blog al plat.
    Ja veuràs que el tornes a fer, es una recepta mol agraida i ha sortit fantàstica.
    Una abraçada
    Isabel

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per deixar-nos remenar per casa teva Isabel!
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  11. Mmm una altre recepta amb els meus estimats zuchini!! Q bo!!😘

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si senyora aquesta vegada pastís de zuchini!!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  12. Uummmmmmmmmmmmmmmm de muerte relenta no lo siguiente en casa no dejarian de hacerte la ola te ha quedado de relujo.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues anímate Nenalinda, es facilísima dee hacer!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  13. Super buena esta tarta para comerla y repetir que rica huuuu.Bs

    ResponElimina
    Respostes
    1. Super buena Doris, super buena!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  14. Quin pastís més bo!! fa temps que no en faig, a l'estiu quan tothom et regala carabassons no falla! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Passarà a ser un clàssic en època de carabassons Teresa!
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  15. Hola Gloria. Me gusta mucho el calabacín, suelo emplearlo en muchas ocasiones pero nunca lo he preparado de esta manera y por lo que veo además de no tener mucha complicación creo que debe estar delicioso.
    Que disfrutes del fin de semana.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Complicación ninguna Juan. Es la primera vez que lo p`reparo así y te aseguro que no será la última.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  16. l'he fet i m'agrada perque es molt senzilla de fer i ha quedat molt bona. L´he fet amb formatge cremós que aquí s'utilitza molt i era el que tenia a la nevera. M'agrada també perqué no te la típica base pascualina o d'empanada o frola que acostumen a tenir totes las "tartas" com diuen acá a L'Argentina. Gracies per donar solucions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agrada aquest "contacte culinari" que tenim!!! També és una manera de comunicar-nos.
      És xulo pensar que "avui mengeu això o allò de la tieta"
      Un petonàs ganxet pels cinc
      Glòria

      Elimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.