13.10.15

melmelada d'aranyons i poma

Anar per la muntanya i baixar carregada és cosa normal en mi... què en faig després del que baixo ja són figues d'un altre paner!
Aquesta vegada he baixat carregada d'aranyons ... patxaran no en faré ... doncs melmelada!!! però els aranyons són aspres i alguna vegada he tastat melmelada casolana d'aranyons i el punt aspre que té no m'ha acabat d'agradar... Doncs toca remenar per la xarxa i pels mil-i-un blogs que han experimentat  amb els aranyons abans que jo fins a trobar la solució... i vet aquí que la poma torna a ser la solució, tal com he trobat a SECRETS DE CUINA.
A veure que us sembla...
                                       

Necessitem:

  • 1 quilo i mig d'aranyons
  • 750g de pomes ( en el meu cas han estat pomes silvestres)
  • Mig quilo de sucre blanc
  • 400g de sucre moré
  • el suc d'una llimona


Rentem  els aranyons, en traiem les tiges i els posem en una cassola, coberts d'aigua i els fem bullir a foc suau una mitja hora.
Mentrestant, tallem les pomes a trossets i les posem en un bol amb el suc de la llimona
Els colem, els triturem una mica amb el turmix i els tornem a posar a la cassola afegint-hi les pomes i els dos tipus de sucre. Ho remenem bé, ho  tapem amb paper film i ho posem a la nevera un parell d'hores com a mínim, fins que vegeu que la poma s'ha tintat del color dels aranyons i que la barreja ha fet una mica de suc.
Posem el bol a microones, tapat, a velocitat màxima 10 minuts, ho traiem, ho remenem i 10 minuts més, i així tres vegades.
Una vegada fet això tornem a triturar la melmelada i la colem ( aquesta tasca és una mica pesada ja que els aranyons tenen un pinyols força grossos) ajudant-nos d'una ma de morter i prement bé fins aconseguir que ens quedi molt poca melmelada amb el rebuig.
Posem la melmelada en pots, els bullim al bany maria uns 20 minuts, els deixem refredar dins la mateixa aigua i una vegada freds... etiquetats i cap al rebost. 
I aquí teniu, una altra melmelada per endolcir-vos els esmorzars!




17 comentaris:

  1. Ya tienes mermelada para una buena temporada.A disfrutarla
    petons

    ResponElimina
  2. Molt bona idea aquesta combinació, pel punt més dolça i gelificant de les pomes a les melmelades.
    El meu pare sempre baixa carregat de la muntanya però nosaltres sempre amb la cistella buida... tot i que muntanya poqueta en tenim a paris :o)
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Palmira, nosaltres sempre baixem amb alguna cosa i la tardor és una època en que la muntanya és molt generosa!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  3. No l'he provada mai la d'aranyons, però estic segura que ha d'estar ben bona! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És bona, té gustet de fruites del bosc i a nosaltres ens agrada molt!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  4. No la he provat mai,,segur que amb un bon magret estarà boníssima,un peto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb el magret hi quedarà perfecte Elena!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  5. Dolça.....una melmelada d'un alt nivell!! Com les muntanyes que recorres tan sovint!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  6. Una melmelada diferent, això segur! I molt bon recurs el de la poma.
    Això de baixar carregades ho compartim, je je je... aquest cap de setmana encara he fet una bona collita de nabius!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un bon costum, o dolent segons com es miri, això d'anar aprofitant durant el recorregut de baixada.
      Nabius no n'he agafat aquest any!!!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  7. Barrejar-la amb poma trobo que pot ser una bona opció, en vaig fer una vegada però clar, un cop colada en queda poca i més líquida! ho provaré!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La poma, Teresa, l'allarga i l'espesseix. Si ho proves ja em diràs que et sembla
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  8. Hola Gloria. Pues para recoger kilo y medio de arándanos debiste andar bastante tiempo no? aunque también puede ser que encontraras una zona muy poblada de esa fruta. De todas formas sea lo que sea tu esfuerzo tuvo su recompensa al lograr esta mermelada que a mí me encanta aunque como yo no hago la que tengo es la comercial jj. Ya me gustaría probar un poco de la que has hecho porque estoy seguro de que tiene que estar deliciosa.
    La imagino y me relamo jj.
    Que disfrutes de este fin de semana.
    Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Caminades de 4o 5 hores Juan. Però aquesta vegada vam trobar una parada carregadíssima d'aranyons i en mitja horeta en vam recollir gairebé dos quilos. I després, de baoxada, les pomes!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  9. Tiene que estar muy buena esta mezcla, una mermelada muy buena.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.