6.9.15

Compota de poma àcida (de la vall de la Ridolaina) i llimona


Seguim amb receptes amb gust de vacances.
Passejant per la Vall de la Ridolaina ens vam trobar un munt de pomeres carregades d'unes pometes petitetes però molt sanes. Les vam tastar,  eren àcides però en vam carregar una motxilla i cap a casa a veure què en fem!
Després de donar-hi tombs vaig optar per una compota, que posada amb el iogurt, el mató o damunt una torrada té un gust àcid/ cítric/ refrescant molt bo.

Necessitem:

  • Un quilo de pomes àcides, pelades i tallades a quadrets ( en el meu cas han estat les pomes de la Ridolaina)
  • Una llimona, pelada, mirant de treure tota la part blanca, també a quadrets
  • 500g de sucre





Agafem la poma i la llimona, tallades a quadrets i les barregem bé amb el sucre. 
Ho posem a foc ben baixet, remenant contínuament perquè no s'enganxi. En una mitja hora quan  veureu que la poma i la llimona ja estan mig desfetes ho podem donar per llest.
Ara és el moment de posar-ho en pots esterilitzats i fer-ho bullir uns 20 minuts al bany maria, es deixen refredar dins l'olla i una vegada freds, etiquetats i al rebost.
A més de posar-ne una culleradeta al iogurt ja estic pensant com més fer-la servir aquesta compota, us asseguro que és molt bona!

16 comentaris:

  1. Una buena compota con recuerdos de vacaciones que lo iras recordando a medida que la tomes.
    Bona setmana
    petons

    ResponElimina
  2. Que ricura, esas manzanas así cocinadas deben ser un gustazo para el paladar.
    Besitos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha quedat una compota boníssima Mamilú, com tu dius un gustazo!!!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  3. quina bona pinta! és tan bona la compota, queda super bé amb la carn! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb la carn, amb els formatges, amb patés...i damunt una torrada Roser!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  4. Una recepta a tenir en compte, que també es deu poguer fer amb pomes normals.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fes-la amb poma àcida Sara, junt amb la llimona aconsegueixes una compota totalment diferent!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  5. Jo també sóc de les que van d'excursió carregant la motxilla pel camí! I si no poden ser ceps, unes pomes com aquestes són molt bona alternativa!
    Segur que en un cóc aquesta compota també quedaria molt bé :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. No van ser ceps...vam tornar amb pomes i ROVELLONS Gemma!!!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  6. Fa una pinta deliciosa! I ja me n'imagine l'oloreta!! MMMMMMM!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. mmmmmm Francesc, oloreta i sabor!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  7. Jo també penso que de ben segur és boníssima!!! I això que no l'he tastat! Però estant feta per tu......deliciosa!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aiiixxxx Olga...em mires amb molt bons ulls!!! Però si, boníssima!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  8. hola!! quina pinta!! es una pasada el aspecte tan bó que té, deliciosa!. Grácies per la teva visita, tens una web maquisima ;) petons Silvia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per passar per aquí Sílvia.
      Ptnts
      Dolça

      Elimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.