7.2.14

Coc de pera (71)

És temps de peres d'hivern i cuites són molt bones. Estem acostumats a fer servir la poma per a acompanyaments i per a pastissos però una vegada ho tastes amb pera sempre repeteixes!

Necessitem:

  • 2peres d'hivern, tipus pera de Puigcerdà, madures.
  • 2 ou
  • 100g de sucre
  • 50g d'oli
  • 100g de nata o un iogurt grec
  • 150g de farina ( pot ser 100 de farina i 50 de maizena)
  • Mig sobret de llevat químic.

Preescalfem el forn a 200º.
Agafem un motlle de silicona de 25cm de diàmetre i el preparem amb una mica d'oli i farina.
Muntem els ous amb el sucre a punt de cinta ben fort i després, a poc a poc, intentant que no ens baixi la barreja hi anem afegint la nata/iogurt, l'oli , la farina i el llevat.
Aboquem aquesta crema al motlle. Hi posem les peres tallades a rodanxes fines al damunt i ho empolvorem amb una mica de sucre. Ho enfornem a 200º una mitja hora.
Podeu punxar-lo amb una agulla per assegurar-vos que ja  està cuit.

I si enlloc de dues peres tallades al damunt n'hi posem mitja dotzena  ens quedarà un coc humit, farcit de pera, que acompanyat amb una bola de gelat de iogurt són unes postres boníssimes.


19 comentaris:

  1. Ara les peres d'hivern estan al seu millor moment i s'ha d'aprofitar.
    Una opció molt llaminera, ideal per un bon esmorzar.

    ResponElimina
  2. Nena, que bo!! Ja me l'imagino sucat amb xocolata desfeta...mmm! La pera m'hi encanta, més que la poma! Petons

    ResponElimina
  3. Nena, que bo!! Ja me l'imagino sucat amb xocolata desfeta...mmm! La pera m'hi encanta, més que la poma! Petons

    ResponElimina
  4. Es veritat que tenim més tendencia a agafar pomes en lloc de peres per els cocs. M'agrada aquesta proposta.
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  5. Jo prefereixo la pera a la poma en postres, i si li poses vainilla ja toques el cel!
    Petonets reina dels cocs!
    Sandra

    ResponElimina
  6. Mmmmmm....quina delícia!!! Què bo!!! Amb molta pera ha de ser.....
    Petons, Dolça!
    Olga

    ResponElimina
  7. Boníssim! Fa poc que vaig aprendre a fer un pastís amb pera i la veritat és que el resultat em va encantar, hi queda genial! Així que aquest coc segur que ha de ser fabulós! ;)

    Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  8. Tens raó, les peres queden tan bones o més que les mançanes quan fem un cóc. L'amoroseixen i li dónen un sabor deliciós. Un esmorzar o berenar ben apetitosos. Petons.

    ResponElimina
  9. aquestes coques amb fruita a l'hivern son fantastiques, sobretot quan arriba el cap de setmana! Petons

    ResponElimina

  10. Glória; De pera... que bo i diferent... és clar que la poma ho acapara tot... donem-l'hi aquesta oportunitat també a la pera, no et sembla M. Glória?
    Fins aviat M. Glória¡¡ :O)

    ResponElimina
  11. Quina pinta!! i és veritat, acostumem a utilitzar poma i segur que la pera també està boníssima. M'apunto la recepta perquè la faré segur, a més sense mantega!! és genial!! Feliç cap de setmana!!

    ResponElimina
  12. Quin coc més bonic!, m'agraden molt les peres en els postres. A més t'han quedat totes al damunt, sense enfonsar-se!.

    (Participaràs al joc que proposo al meu bloc per celebrar els 4 anys?, segur que se't acudeix una recepta totalment VERMELLA!, sigui un coc, una copa, un aperitiu, un primer...M'agradaria molt veure la teva proposta!, gràcies!)

    ResponElimina
  13. Boníssima aquesta coca amb pera!! Molt suau!! Petonets!

    ResponElimina
  14. Que coca más buena! tiene una pinta genial! Un beso!

    ResponElimina
  15. Només de mirar la foto i veure la pinta de la pera cuita, queda clar que el coc ha de ser espectacular!! :)
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. Què esponjós i gustós sembla! La pera deu donar un gustet dolç molt bo

    ResponElimina
  17. ets la reina dels cocs!!!! però es que són tan bons, que no importa que hi hagin 1000 receptes!!! jijiji. petonets

    ResponElimina
  18. doncs mira sempre acabo fet-lo de poma 1 el proper serà de pera! aquest fa molt bona pinta! bona setmana

    ResponElimina
  19. Hola Gloria. Cuando hago bizcocho en la mayoría de las ocasiones la harina la pongo a mitades, harina y maicena, y el resultado me gusta.
    Te querrás creer que nunca he hecho un bizcocho de pera? pocas veces les pongo fruta.
    Viendo el que has hecho creo que me has convencido para que lo intente en otra ocasión ya que tiene una pinta fabulosa. Debe estar muy rico.
    Un abrazo

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.