2.12.13

Cassoleta de costella, llangonissa i bolets

Amb el fred que està fent aquests dies què ve més de gust que una cassoleta, contundent on hi puguem sucar pa... això si, abans un bon caldet ;-)
Necessitem
  • quatre costelles de porc
  • quatre talls de llangonissa  
  • bolets secs
  • 2 cebes
  • un  gotet de vi ranci
  • l'aigua de  rehidratar els bolets
  • Picada : un gra d'all, 6-8 avellanes DOReus, un carquinyoli, una branqueta de julivert
Rehidratem els bolets amb una mica d'aigua
En una cassola posem a enrossir els talls de costella i els reservem.

Piquem la ceba ben petita i la posem en una cassola a enrossir, a foc ben baixet. Quan  ja la tinguem a punt  hi afegim la llangonissa a talls i la costella. Hi posem el vi ranci, una miqueta de l'aigua de rehidratar els bolets i ho posem a foc ben baixet. Quan comenci a fer`xup-xup hi afegim els bolets i ho deixem fins que vegem que el suc ha reduït i la costella està tendra.
Fem la picada al morter, la barregem amb una miqueta de l'aigua dels bolets i la afegim... ho tastem de sal i pebre i ho deixem fins que la salsa es lligui una mica.
Ho deixem reposar i al cap d'unes hores i l'endemà tindreu una cassoleta... confitada i boníssima!!

Si voleu que la cassoleta  encara sigui més "important" podeu afegir-hi botifarra blanca i/o negra, que les afegirem abans de posar els bolets.

Bon profit i bons freds ;-)

15 comentaris:

  1. Aquesta cassoleta ha d'estar de mort!!! Ara que fa fred, com tu bé dius...bé molt de gust sucar-hi pa.
    Sens dubte que un dia d'aquests faré aquesta recepta.
    Ptnts.

    ResponElimina
  2. Quina cassoleta més saborosa! Un deliciós plat de tardor. Petons.

    ResponElimina
  3. Noia, això és un tresor!!!!! ....i també fa funcions d'estufa, oi??
    No tardaré gaire en fer-la.....El dissabte tinc gent a sopar, potser m'animo!!!!!!
    Molt bona setmana, Dolça!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. És veritat que amb el fred vénen de gust guisats com aquest...
    UNa bona llesca de pa i a disfrutar!

    ResponElimina
  5. En sé d'un que aquesta cassoleta li encantaria! Ep, a mi també m'agrada,eh? Però jo... sóc més de peix. Boníssim plat, però, que no en quedi! Petons

    ResponElimina
  6. Sí que es cierto que con este tiempo apeetecen cositas así ehh, te han quedado genial.

    besazos

    ResponElimina
  7. Segur que si que ens escalfa el cos aquesta cassola!!
    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  8. Amb aquest fred té que entrar boníssima aquesta cassola! petons

    ResponElimina
  9. Un guisadet genial per aquests dies de fred!

    ResponElimina
  10. Uauuuu!!! Me'l quedo! Me l'apunto!!!... i el dissabte....el preparo!!! Em moro de ganes de tastar-lo!!!
    Petonets,Dolça!
    Olga

    ResponElimina
  11. Amb un plat així, a fora ja pot fer fred. Dels que et deixen ben servit.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  12. Una cassoleta deliciosa, i per a sucar-hi molt de pa
    Petons

    ResponElimina
  13. esta combinacion de ingredientes en esta cassoleta es deliciosamente rico
    Bss

    ResponElimina
  14. Carai quina pinta! i ben reposadet. mai he fet la picada amb carquinyolis i la provaré aviat perquè m'ha agradat molt este plat! Marta

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.