24.6.13

Pastís de cireres

Com en direm ? Panada, coca, pastís... 
Diem-ne com volguem però fem-la ara que és temps de cireres, la seva senzillesa a més de la seva exquisitat  fan d'aquestes postres la cloenda especial per als àpats d'aquesta setmana festiva que tenim en marxa...o de qualsevol altre àpat... mentre les cireres ho permetin!!!!

Necessitem:
Dues plaques de pasta de full
Cireres, ben madures i sucoses
Sucre
Un boli bic, per espinyolar  :-)

Agafem una bona quantitat de cireres i les espinyolem. Com? Doncs agafem el boli bic (sense càrrega de tinta, és clar ;-)!!!) i després de treure la tija premem fins que caigui el pinyol per l'altre cantó... és ben fàcil i el "gadget" molt a l'abast de tothom. 
Posem una placa de pasta de full en una safata que pugui anar al forn.
Hi posem una capa de cireres, abundant sucre i la tapem amb l'altra placa de pasta de full.
Ho tanquem bé dels costats, fem uns quants talls a la superfície,  hi tornem a posar abundant sucre per damunt i ho enfornem, a 200º, fins que vegem que la pasta està cuita i té un bonic color daurat.
La inspiració per fer aquesta recepta m'ha vingut d'aquí!

25 comentaris:

  1. Una coca de cireres ben fàcil i gustosa. Queda apuntadíssima!! Salutacions

    ResponElimina
  2. Mare meva, diga-n'hi com vulguis però quan veus la foto saps que és boníssim!!!
    Petonets

    ResponElimina
  3. Una coca molt saborosa i estiuenca!! Petonets!

    ResponElimina
  4. Una coca de fruites que fa molt de goig i be molt de gust. Una fàcil i molt bona proposta!!! Petons i bon dia de Sant Joan.

    ResponElimina
  5. el nombre es lo de menos pero el contenido esta divino, te ha quedado estupendo esta coca¡¡
    Peto

    ResponElimina
  6. Més fàcil i més bo impossible!!!

    ResponElimina
  7. ostres pero que bona ha de sre!!! m'encanta l'hojaldre amb fruita! petons

    ResponElimina
  8. Bon truc el del boli! I la coca ben bona i fàcil, no valen excuses per no fer-la.
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. he he he, molt bona, Glòria. Aquesta coca em sona, en vaig fer una molt semblant pel meu cumple!

    ResponElimina
  10. rica, rica... tanta sirera i el contrast del hojaldre...això ha d'estar bo, bo....

    ResponElimina
  11. M'encanta aquest color que deixa la cirera als pastissos i tartes. És tan intens i saps que estarà tan deliciós...

    ResponElimina
  12. Més senzilla impossible. És un regal pel paladar.

    ResponElimina
  13. Quina pinta!! la pasta de full és tant fàcil i alhora dóna tants bons resultats!!

    ResponElimina
  14. Digue-li com vulguis... ha d'estar tremenda!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  15. MMMm...quina coca més bona!!...ens encanten les coques de cireres!!! I aquesta és ben senzilla!!
    Per cert....moltes gràcies pel "truquillo" per treure els pinyols de les cireres!!!
    Bones festes de St. Pere!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  16. Hola,

    Hem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 37.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

    A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.000 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

    Lestevesreceptes.cat forma part del segon portal de receptes més important del món, amb presència a 37 països diferents. Tenim pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres.

    Vols formar part d’aquesta gran familia?

    Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!

    Carles Vicente
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
  17. Quina pinta!!!!! M'agradat el nou us del boli com gadget de cuina, genial!
    Petons!

    ResponElimina
  18. Espectacular el que es pot fer amb tan pocs ingredients, eh?? boníssima!

    ResponElimina
  19. hola Glòria! moltes gràcies per visitar el meu blog, aprofito per dir-te que vaig fer la coca de cireres amb la pasta de coca de forner que tens al blog i estava bonissima!!! l'haig de penjar aviat!

    ResponElimina
  20. Quin pastisset més bo.... i amb cireres... ara que són tan bones!!!
    El probaré.
    Em fa illusió.
    Un petonàs.

    ResponElimina
  21. Uala!!!!! com diria la Violeta. Jo en vull, tinc pendent celebrar una entrada a la universitat....
    Nani

    ResponElimina
  22. Molt i molt bona! Les cireres m' agraden molt i la temporada es ben curta.

    ResponElimina
  23. Quina pinta més bona té aquest pastís! Estos dies a casa mingem cireres casi tots els díes.... esta delicioses

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.