22.3.13

melmelada d'aranja, carabassa i canyella

Em va arribar un carregament d'aranges... i si ha una fruita que m'agradi poc és aquesta, però no era cosa de deixar-les fer malbé, per tant.... una melmelada amb alguna coss que ajudi a disimular l'acidessa... pastanaga, carabassa... 
Al final em decanto cap a la carabassa  i surt una melmelada  ben bona.
 Necessitem: 
  • - Aranges
  • - Carabassa (la meitat de quantitat que d'aranja)
  • - Sucre, la mateixa quantitat que d'aranja
  • - Branques de canyella.
Tallem les aranges i la carabassa a trossos, ho posem en un bol cobert amb el sucre i ho deixem reposar unes hores.
Després ho posem al microones, 10 minuts al màxim ho treiem i ho remenem, 10 minuts més ho treiem i ho remenem, 10 minuts més... i així fins que sigui espessa com us agradi a vosaltres ( jo ho he fet quatre vegades). Es deixa refredar una mica i es passa per la batedora fins que agafi la textura que volguem. Ho posem en pots de vidre, ho tapem i ho esterilitzem al bany maria uns 20 minuts i cap al rebost.
Jo aquesta vegada he vestit els pots de gala, he posat  "tapetet" i etiqueta, regalats per un amic meu que és un emprenedor amb idees i per internet ens proporciona aquest tipus de material que ens ajuda a guarnir les nostres preparacions.

24 comentaris:

  1. A mi tampoc m'agraden les fruites molt acidoses, a l'única a casa és a la Violeta, has tingut una bona idea. És bona? Nosaltres estem dispostos a tastar-la!

    ResponElimina
  2. Es clar què sí, no es pot llençar res i la satisfacció que tens quan veus la melmelada ja embassada?. Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  3. Una deliciosa idea que tengo que preparar, no había utilizado el pomelo para preparar mermelada, pero la calabaza si. Me llevo tu receta.
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  4. molt bona idea, l'aranja és una fruita molt àcida i molt amargant, pel meu gust massa i tot! la carabassa és molt suau i dolça, nosaltres també la fem amb carabassa, però sense la canyella i el microones,

    Jajaja

    ResponElimina
  5. Vaig tastar la aquesta melmelada dels Fruits Sabrosos gràcies a la Nani i em va agradat molt! És una molt bona combinació, però si a més li afegim la canyella ja pot ser brutal!! I al microones? Perfecte!

    ResponElimina
  6. Vaig tastar la melmelada dels fruits sabrosos gràcies a la Nani i em va agradar molt, però si a més li afegeixes canyella la combinació pot ser brutal! I al microones? Perfecte!

    ResponElimina
  7. sembla una mnolt bona idea de fer dolç allò que no ho és!, segur que amb la canyella queda molt equilibrat. Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  8. No he tastat mai les aranges......Una melmelada molt atrevida!!!!
    Bona Pasqua, Dolça!!!
    petonets,
    olga

    ResponElimina
  9. una combinació fantàstica! això m'ho menjo a cullerades que m'ho mereixo més jo que el pa! jeje petons

    ResponElimina
  10. Bonisim..... a mi si que m agrada l aranja pero aquesta melmelada segur que fa un gustet....

    Petons

    ResponElimina
  11. Te ha quedado una mezcla muy original. Yo el pomelo lo uso casi todas las mañanas, hago el zumo de naranja y le pongo el de medio pomelo así que uso 6 naranjas y medio pomelo con lo que la acidez se reduce. Nada, que me ha gustado tu idea.

    besos

    ResponElimina
  12. Una bona combinació d'ingredients, de ben segur que ha quedat boníssima. Me l'apunto per tastar-la.
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Molt original tot i que jo li treuria la canyella ja que és un sabor amb el que no puc. Petonets

    ResponElimina
  14. Aixó es de lujo !!!!i amb aquet guarniment ....tota una artistasa !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  15. Oooooh que bona!!! no tinc costum de ficar canyella a les melmelades i es una especie que m´encanta.. estupendisima combinació!!! petons,

    ResponElimina
  16. Uhmmm!!! Una combinació deliciosa, ha de ser boníssima.
    Petonets :-)

    ResponElimina
  17. L'aranja crua a mi tampoc m'entusiasme, però segur que en melmelada haurà quedat ben bona!
    I a casa no es llença mai res, oi?

    ResponElimina
  18. Això de fer melmelada al microones no se m'hauria ocorregut mai. Em sembla una idea boníssima i la recepta, també. Salutacions

    ResponElimina
  19. Molt ben aprofitades aquestes aranges si és que no t'agraden. Jo crec que no n'he provat mai, però pel que en dius ja se me'n passen les ganes! jeje!!
    ptns!!

    ResponElimina
  20. Hola Dolça. Hacer mermelada es una estupenda opción cuando se tiene mucha fruta para tomar.
    Apenas he hecho alguna porque me da un poco de reparo, especialmente al esterilizar.
    Tal como la has hecho tiene que estar deliciosa. En tostadas con mantequilla debe resultar todo un manjar.
    Que disfrutes de esta semana.
    Saludos

    ResponElimina
  21. No tinc cap dubte que és deliciosa!! i amb aquest toc de canyella mmmm....

    ResponElimina
  22. quina passada de melmelada!! ha de ser genial per acompanyar formetges!!! petonets

    ResponElimina
  23. Nena,
    Aquesta melmelada és tot un luxe, sobretot aprofitant les aranges. Però per a mi em salva la carabassa i la canyella, perquè les trobo molt àcides.
    Bones vacances!
    Nani

    ResponElimina
  24. a mi tampoc m'agrada la aranja, però aquesta melmelada crec que ha d'estar deliciosa.

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.