26.5.12

Galetes de canyella

Unes galetes per acompanyar el cafè de després de dinar... o com passa a casa nostra per "anar picant" mentre s'estudia!
 Necessitem:
100g de mantega en pomada
150g de farina
100g de sucre
1ou
1 tall de taronja confitada picada ben petita
1culleradeta de canyella en pols
un quart de culleradeta de gingebre en pols
1 culleradeta de llevat químic.

Barregem el sucre amb la mantega fins que tinguem una barreja escumosa. Sense deixar de remenar hi afegim l'ou i la farina. Quan ho tinguem una mica lligat comencem a amassar amb les mans i hi anem posant la resta dels ingredients (taronja, canyella, gingebre, llevat) fins aconseguir una massa ben lligada.
Fem una bola i la posem a la nevera.
Quan estigui ben freda estirem la massa amb el corró (un  mig centímetre de gruix) i anem tallant les galetes amb el motlle de la forma que volgueu. les posem damunt la safata que ha d'anar al forn ajudant-nos d'una espàtula i les enfornem uns 10 minuts a 180º de temperatura.

Si cal, com que ara fa calor, aneu posant la  massa a la nevera perquè se us refredi, ja que d'altra manera costa de donar forma a les galetes perquè s'enganxa molt a les mans.


Galetes inspirades en aquesta recepta
però fetes a la meva manera... 
com sempre!

16 comentaris:

  1. Pero que cosa tan rica ¿a qué hora me paso por tu casa?

    Besos.

    ResponElimina
  2. a casa les cometes les posariem al 'mentre estuiem' i no al 'anar picant' hehehehe. Era un una mica dropo per als colzes... :P

    ResponElimina
  3. Bona aquesta Oscar :-D

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Que ricas con el sabor de la canela.
    Besos

    ResponElimina
  5. perfectes! m'imagino l'aroma que deu haver per casa teva!! m'encanta la canyella!

    ResponElimina
  6. Es una de esas cosas que tenemos pendientes. En casa siempre hay galletas. El siguiente paso es hacerlas en nuestro horno (ahora que funciona como un Fórmula 1).

    ResponElimina
  7. canyella, gingebre i taronja... les meves galetes preferides! Jo ja no estudio, però també en picaria unes quantes, je je je...

    ResponElimina
  8. Te han quedado unas galletas preciosa, y con ese toque de canela tienen que estar ricas de verdad. Un besazo
    cosicasdulces.blogspot.com

    ResponElimina
  9. Hola Dolça guapa tu

    nena que bones, anoto la formula, segur que tenen que estar de Super 10

    mil petonets de canyella Susanna

    ResponElimina
  10. Que bones, ben perfumades amb la canyella i el gingebre, un sabor molt especial.
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Qué buenas de canela, Dolça! No dejaba ni una... Un besazo.

    ResponElimina
  12. Una comanda: tres dotzenes per a demà! I rapidet, que tindrem convidats! amb aquestes galetes quedarem com uns senyors...
    Nani

    ResponElimina
  13. He de posar-me a estudiar per tastar-les?ptnts

    ResponElimina
  14. Uhmmm!!!! quina cosa més bona!!! Emntre treballo també puc picar???
    Petonets

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.