25.11.10

Coca de poble

 Amb el fred que està fent, i escoltant les temperatures que diuen per la tele i per la ràdio que faran els propers dies ve molt de gust un bon cafè amb llet o una xocolata desfeta... i per acompanyar-la que millor que un bon tall de coca, no us sembla?
Aquesta coca està inspirada en aquesta recepta de la cuina d'ara. És una coca de forner, però no és una coca de forner, és una mica abrioixada sense acabar de ser-ho del tot. En poques paraules és molt suau i esponjosa, a més de fàcil de fer.
Si us animeu a fer-la necessiteu:

  • - un pot de 430g de farina de força Santa Rita (jo vaig aprofitar que encara tenia el pot que em van enviar per estrenar)
  • -50g de mantega  en pomada
  • -50g de sucre
  • -una cullerada d'essència de vainilla
  • -2ous
  • -150cc de llet
  • -un cub de 25g de llevat fresc
  • -un polsim de sal
  • -Sucre, palets d'ametlla i una miqueta d'oli d'oliva per posar per sobre.


Desfem el llevat en la llet tèbia.
Batem els ous, els barregem amb la mantega i el sucre. Hi afegim la sal. Després hi posem la llet amb el llevat i la cullerada de vainilla i a poc a poc hi anem posant la farina de força. Quan vegeu que ja li falta poc ho acabeu d'amassar amb les mans.
Fem una bola i la deixem reposar una hora en un lloc tèbi tapada per un drap de cotó.
Una vegada ha reposat i ha pujat de volum toca preparar la coca.
En una safata estirem la massa (amb aquesta quantitat en surten dues de grossetes) damunt la safata del forn que haurem protegit amb un paper vegetal. Quan tingui la mida que volem hi posem els palets d'ametlla, sucre i una miqueta d'oli per damunt i la posem al forn (que ja tindrem calent) a 200º, dins el forn hi hem de posar un bol amb aigua ja que això ajuda a que surti ben esponjosa.

Aquesta és la farina que vaig fer servir. Me la van enviar fa un temps des de la casa de farines Santa Rita i aquesta ha estat una  recepta perfecta per gastar-la.

24 comentaris:

  1. Simplement...NYAM!!!
    ara que tinc la recepta la penso fer sense cap mirament, la coca de poble és de les millors. Llàstima que no arribi a temps per tenir-ne per demà esmorzar...
    fins aviat! ;)

    ResponElimina
  2. Es veu mooolt esponjosa aquesta coca, per sucar ha de ser boníssima! i amb el sucre i les ametlles...ummm què bona!!

    un petó, bonica ;-)

    ResponElimina
  3. M'graden molt aquestes coques i per aquí a Mallorca no les fan! cada pic que vaig a Catalunya compro coca al primer forn que veig!
    He de provar a fer-la, que amb la teva recepta sembla fàcil.

    ResponElimina
  4. Si és de forner però del tot, si és abrioxada però no del tot, l'haurem de fer i a veure com la definim nosaltres!

    ResponElimina
  5. Em pensava que penjaries la coca de cabell d'àngel!!! Però aquesta ha de ser tan bona o més, amb els palets d'ametlla. Aquest fruit sec és el meu preferit (amb perdó de les vostres avellanes...)
    Una bona manera d'utilitzar la farina. Els de Santa Rita n'estaran contents!

    ResponElimina
  6. OOOOOOOOOOOOhhhhh! Dolça, quina coca!!! Un trosset please!!!
    Ptnts
    M

    ResponElimina
  7. Ara mateix necessito esmorzar!! jejeje, boníssima aquesta coca de forner :)

    ResponElimina
  8. M'encanten les coques!! sempre que passem o parem en algun poble el primer que miro és on para el forn i la coca! aquesta l'hauré de fer i provar-la perquè té molt bona pinta!

    ResponElimina
  9. ... me encanta la coca de forner!! en mi pueblo la preparan muy rica ... pero esta versión, con textura entre pan y brioche ... ummm... tiene que ser muy muy rica!! apuntada queda!! un besote de la vaca!!

    ResponElimina
  10. Una coca boníssima, me la guardo i la faré ;)

    Gràcies per la recepte!

    Petons

    ResponElimina
  11. M'agrada aquesta coca de forner una mica briche... així resulta més esponjosa i flonja que la típica coca de forner amb massa de pa. Me l'apunto! ;)

    ResponElimina
  12. coca? no m'ho puc creure! que m'he equivocat de bloc? ;)
    ara mateix t'acompanyaria a sucar-ne un bon tros en xocolata.
    un petó

    ResponElimina
  13. Dolça! Vull un tall, si us plau!
    Quina gana! Mmm! Es desfà a la boca!
    Prenc nota i a veure que em surt! Jeje!
    Petons i feliç setmana,
    Marina

    ResponElimina
  14. No veas qué ganas me han dado de mordisquear la pantalla... Toda una salada tentación.

    Besos.

    ResponElimina
  15. mmm... que bona ha de ser!! I que esponjosa que es veu!
    Petons!

    ResponElimina
  16. Simplement deliciosa!
    Es veu molt esponjosa, tant se val si és més de forner, de brioix... segur que t’ha quedat boníssima. Gràcies,

    ResponElimina
  17. Dolça m'ha agradat molt el teu comentari. Ja em diràs si us ha agradat!!!!!!!!!!!!!!
    Per cert:la coca de forner es boníssima i aquesta abrioxada ha d'estar de vici!
    Petons.

    ResponElimina
  18. Mmm!! un esmorzar clàssic i bo, feia temps que buscava aquesta recepta, me l'apunto!!

    ResponElimina
  19. Hola!
    Aquesta tarda he fet la coca... i fantàstica! L'he fet exactament igual, però amb la panificadora i un resultat excepcional. No ha quedat ni un tros. Més que recomenable. Gràcies. Petons,

    ResponElimina
  20. Realment, es menja amb la vista! QUin bon aspecte, aquesta coca. una presa de xocolata per acompanyar-la i... a córrer! Petons

    ResponElimina
  21. Jo en vull un troç...La Coca m'encanta!!!!!! i quina pinta...Dolça.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  22. Ja no escrios receptes.? 10-X-2016

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.