COQUES AMB CIRERES

Corpus és la darrera de les festes de la primavera. Un dijous que es celebra 11 dies després de la segona Pasqua. El toc general de festa, la sortida dels gegants, la coca amb cireres, l'ofici religiós, la professó i les ballades dels elements festius de la ciutat configuren aquesta festa que, per
a molts és com el tret de sortida cap a la Festa Major de Sant Pere.

Per Corpus surten els gegants i és tradicional celebrar-ho menjant coca amb cireres. La coca amb cireres es pot fer amb dos tipus de massa, amb la massa adobada, com la de la recepta que aquí ens explica la Mariona Quadrada; o amb la massa de coca de forner que recupero de la recepta que us vaig posar per aquestes mateixes dates ara fa un any.

Aquest any, però, he aconseguit cireres negretes, d'aquelles tan dolces que fan molt de suc, que, si et descuides quan les menges et cau un regalim boca avall... i vigila que taquen molt! Aquestes cireres, en coure's, barrejades amb el sucre deixen anar el seu almívar, de color vinós, que fa que la coca sigui una menja insuperable.
Costen d'aconseguir aquestes cireres, però val la pena intentar-ho ja que la coca amb cireres negretes és un tipus de postre que s'està perdent, però que si la tasteu entendreu perquè calia fer l'esforç.
Amb aquesta coca també participo al concurs de receptes amb cireres del blog LAZY BLOG, el concurs el promou la DO cerezas del Jerte, unes cireres boníssimes i que ara estan en plena temporada!

Comentaris

  1. Que coca más rica!! No conocía la tradición de comer esta coca por esta fecha. Me ha parecido interesante.
    Aunque lo cierto es que vista la coca yo me la comería todo el tiempo.

    Un beso.

    ResponElimina
  2. La vaig veure al programa Divendres, quan va estar aquí a Reus, que bé que hagis posat la recepte.
    Graciès per compartir-la
    Petonets guapa

    ResponElimina
  3. que rica¡¡¡¡
    buscare esas cerezas
    un beso

    ResponElimina
  4. GEnial aquesta coca, està super ben feta i segur que és suculenta!!! Molts petons i gràcies per comapartir-la!!

    ResponElimina
  5. Una coca de cerezas que no importa comerla en cualquier momento. He visto tu entrada de hace un año y te dije que si me podrías mandar un trozo, ahora vuelvo a decirlo porque debe ser una delicia poder probarla.
    Tiene que estar exquisita.
    Saludos

    ResponElimina
  6. No pot ser, una coca de la meva fruita preferida!! No pot serrrrrrrr!!

    Quin regal més bó per acabar el dilluns :)

    ResponElimina
  7. Ja en faria un mos...les cireres boníssimes, si són d'aquestes que descrius tant bé, excel.lents!A reveure!

    ResponElimina
  8. Dolça que bones són aquestes coques, amb tu permís me la còpia que tenia ganes de fer una.
    petons maca

    ResponElimina
  9. Divina, t'ha quedat divina!!Fa un goig tan bo tan maduretes!!
    Gràcies per la recepta, ben facileta i deliciosa!!

    Petonets,

    Vanesuky.

    ResponElimina
  10. Que saborosa t'ha quedat! I la manera de fer-la, molt original: apuntada està!

    ResponElimina
  11. Una recepta fantàstica, a més l'aspecte és insuperable. Gràcies.
    Petonets

    ResponElimina
  12. Recordo perfectament el post de cireres que vas posar fa un any... no sabia gens aquesta tradició de fer coc de cireres per corpus. En canvi, aquest any ja l'esperava, je je je... i t'has superat de llarg!

    ResponElimina
  13. quin luxe aconseguir aquestes cireres per a la coca.
    pt!

    ResponElimina
  14. gràcies per penjar la recepta!! i a més amb dues variants!! fa unparell d'anys vaig estar a Reus per la FM i vaig veure que totes les pastisseries practicament en tenien, pero no vaig trobar receptes! Tenia la idea de fer-la, però ara "cau" segur!!!

    ResponElimina
  15. Que delecia de coca y de cuantas cosas aprendemos.
    Un beso

    ResponElimina
  16. kina bona pinta, els meus sogress tenen molts cireres i ja han començat a donar-me, aquest any són molt dolçes

    petons

    ResponElimina
  17. Empezaria a comermela ya!!se ve buenisimaaaa....como me gustan esos chorretones de cereza ummmm.....
    Besets.

    ResponElimina
  18. Una coca que des d’estar d’allò mes bona, moltes gràcies per compartir-la, amb quedo la de, amb coca de forner.
    Petonets

    ResponElimina
  19. Quina coca! ja m'imagino regalimant el suquet aquest vermellós.....

    Al meu poble la festa Major també és a Sant Pere.

    Muas!

    ResponElimina
  20. Ummm la coca de cerezas tiene que estar delicicosa, jamás la he comido y me muero d eganas, así que tomo nota;) un beso

    ResponElimina
  21. Que delicia de coca, pensé que eran arándanos y no cerezas.
    Que disfrutes de las fiestas y tambien de esta rica coca.
    Un besito.

    ResponElimina
  22. Empar, es una tradició de casa meva: Reus, per Corpus surten els gegants i mengem coques de cireres.

    Neus, aquest programa DIvendres farà que es coneguin costums d'aquí i d'allà que d'altra manera es dificil que siguin conegudes.

    Isa, son cerezas difíciles de encontrar ya que tienen una piel muy fina y se conservan muy poquito tiempo, pero si conoces alguien que tenga un cerezo de negritas vale la pena usarlas para hacer dulces!

    Vermells, gràcies a vosaltres per voler-la compartir amb mi!

    Juan, si ya me lo dijiste el año pasado y este repites... tendré que enviar-te una para que la pruebes, verdad?

    Oscar, siiiiiiiii que pot ser, i és regal de dijous ( de Corpus)!

    mercè, ai, aquell regalim de color vinós... que només té una pega, si et cau a la camisa blanca ja la pots llençar!!

    M.José, i a Tarragona, se'n mengen de coques de cireres per Corpus?

    Vanesuky, gràcies, ja sé que tu la has posada en pràctica amb un bon resultat!

    Visc a la cuina, d'original res, típica de REUS!

    Carmen (Dulces bocados), gràcies a tu!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  23. Esa torta de cerezas se ve deliciosa,con tu permiso me copio la receta de los CARQUINYOLIS,gracias por tu comentario en mi Blog,me pongo de seguidora para poder seguir tu Blog,nos vemos un besazo

    ResponElimina
  24. Gemma, realment recordaves l'entrada de l'any passat? quina memòria, amb la quantitat de blocs que freqüentes! Realment aquest any la qualitat de la cirera ha fet que la coca hagi guanyat mooooolt!

    Eva, tinc una botiga de fruites i verdures de capçalera que és una meravella!

    Anirac, les que vas veure a les pastisseries són tipus la recepta de la Mariona Quadrada, la que us he posat jo és de forn de pa!

    Curra, es lo que tiene el mundo de los blogs, aprendemos y intercambiamos!!!

    Lídia, si te'n sobren... ja ho saps, jejej

    mesilda, si encuentras cerezas jugosas es facilísima de hacer, ya verás!

    Sion, a mi també m'agrada més la coca amb la massa de forner, el gust de la coca no emmascara gens el gust de les cireres.

    gemma, hi ha tans pobles que celebrem la Festa Major per Sant Pere... i amb pòlvora i coets!

    fresaypimienta, esto tiene remedio... manos a la masa !

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  25. Quina bona pinta aquesta coca de cireres! no la coneixia, però ha d'estar super bona!
    Salutacions!

    ResponElimina
  26. No hi ha res com "el temps de cireres". Quina coca noia!
    Una abraçada

    ResponElimina
  27. Quelle tarte. j'aime beaucoup.
    A bientôt.

    ResponElimina
  28. El meu cirerer comença a agafar color vermell, però les garses es fan un bon tip de cireres i no sé si me'n deixaran gaires!
    Quin goig que fa aquesta coca amb les cireres negres. Ja ho crec que han de ser bones i ben sucoses! Les meves encara estan una mica àcides. A veure si quan ja estiguin a punt per fer coques, no me'n queda cap!!!!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  29. Si no me equivoco, no has dado los ingredientes exactos para hacer la coca.
    Qué pena que no hayas publicado las recetas en roman paladino. Yo no he conseguido entenderlo completamente.
    No obstante, gracias.

    ResponElimina
  30. Bueno!!
    Que postre tan rico.
    Dan ganas de meter el cubierto por la pantalla.

    Te felicito.

    ResponElimina
  31. Una coca com aquesta la feia la meva àvia i estava increïble !!! .. algunes vegades he estat buscant aquest tipus de cireres, fins i tot en fires monogràfiques al voltant d ela cirera.... però no les trobo ... on es poden aconseguir??

    ResponElimina
  32. dolça, a veure la coca tan guapa que has fet, mareméguadelremei, cal no haverla vist mai, en donaré una réplica prou distinta...já u vorás....salutaçións paco

    ResponElimina
  33. Ya sabes que me encanta esta coca, Dolça!!!! Una delicia. Besitos.

    ResponElimina
  34. Quina coca! bona bona bona y sucoseta amb el suquet que regalima endolçat per les vores.
    Mira si vaig tard qeu em pensava que encara no havia passat el corpus , però a mi em va be igual eh?

    ResponElimina
  35. si trobo d' aquestes cireres, en faré una. Però amb la massa de forner que m' agrada més..

    ResponElimina
  36. ayyy; que bo !!! M'encanten aquests tipos de coques...

    Bsss

    ResponElimina
  37. Hola!!! ahir a la tarde vaig fer aquesta coca i ja no quedar ni un bocinet.
    En breu la publicare
    Un petonet

    ResponElimina
  38. Muchísimas gracias por participar con esta coca tan estupenda. Qué bueno que la compartas con nosotros. Un beso.

    Y suerte para el concurso!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides