22.7.09

Amanida de patates amb salsa d'anxoves

Fa molta calor, és normal, és estiu.


Si mirem la gràfica de les últimes 24 hores a Reus hem tingut de màxima 27.5, però la mínima ha estat de 22.5.
A més fa molta humitat, i això fa que hi hagi una gran sensació de xafogor.



La temperatura de xafogor és una mesura de la temperatura subjectiva que sent el nostre cos quan està exposat a l'acció conjunta de calor i humitat elevada.
L'home és de sang calenta i la manera que té mantenir-se a una temperatura raonablement constant en condicions de calor ambiental és a partir de la transpiració i la posterior evaporació de la suor.
Quan la humitat ambiental és elevada, aquesta funció és dificulta i, per tant, la sensació de xafogor és més elevada.




Tota aquesta lliçó (semblo el Tomàs Molina) és per dir-vos que cada dia em costa més posar-me a la cuina i que només busco coses faciletes i fresquetes per anar tirant, mentre tinc els ulls posats en les properes vacances, a la fresca, que ja s'acosten.



Avui us proposo una amanida de patates amb salsa d'anxova


Necessitem:




  • - patates bullides amb pell
  • - tomàquet escalivat
  • - ou dur
  • - una llauna d'anxoves, o si les feu servir salades agafeu-ne 6.
  • - una llauna tonyina
  • - olives farcides (opcional)
  • - un gra d'all
  • - sal, oli verge (en el meu cas DO Siurana) i vinagre

Jo faig aquesta amanida sempre que he fet els dies abans escalivada, ja que sempre en faig de més per poder fer després altres receptes aprofitant que la tinc feta.

Bullim les patates amb pell i les deixem refredar, a temperatura ambient, no a la nevera ja que s'envidrieixen.

Bullim un parell d'ous, un el tallem a trossets i l'altre el reservem per a la salsa.

Netegem les anxoves, en reservem dues per a la salsa i la resta les tallem a trossets.

Preparem la salsa:- Posem un tomàquet escalivat, un gra d'all, un ou dur, les dues anxoves, una mica de sal, oli, una mica de vinagre i ho triturem bé a la batedora.

Mentrestant pelem les patates i les tallem a rodantxes, al damunt hi posem l'ou dur talladet, les anxoves a trossets, la tonyina esmicolada, les olives farcides tallades en quatre trossos cada una (jo no n'hi poso).

Es rega amb una bona quantitat de salsa i ja està a punt per menjar!

Si hi posem una bona aportació de tonyina i anxoves, junt amb l'ou dur queda perfecte com a plat únic.

Es pot fer en dues fases, i en arribar a casa, després de la feina o de la platja, muntar el plat amb la salsa fresqueta de la nevera.



Espero que us agradi i que us ajudi a portar millor la calor!

16 comentaris:

  1. Molt bona la classe de meteorologia que fas avui en el teu apunt i molt bona pinta l'amanida.

    Aquí quatre gotes al terra i humitat amb xafogor...

    bloc pa amb oli i xocolata

    ResponElimina
  2. Me encantan las ensaladas y esta está de chuparse los dedos.
    Un beso.

    ResponElimina
  3. He de provar aquesta salsa d'anxoves... que pinta! En dos dies estaré per la zona, be més concretament a Tamarit i ja em vaig fent la idea de la calor que passaré!! Petons, Montse

    ResponElimina
  4. Madre mia, que ensalada!!!!
    Ya me estoy tomando nota, pues nunca la tomado así y tiene que estar de muerte.
    Gracias Dolça. Un beso.

    ResponElimina
  5. Tiene una pinta estupenda, la salsa de anchoas debe estar de vicio. Te copio la idea.

    Un beso

    ResponElimina
  6. em quedo amb la salsa, mai la he probat però segur que m'agradarà

    ptns

    ResponElimina
  7. Ummm me encanten aquestes amanides!!! amb aquesta calor no menjaria una altra cosa...queda apuntada...petonets!!

    ResponElimina
  8. M'ha agradat, sí, m'ha agradat!
    Fresqueta, bona, amb ingredients que sempre tenim a casa...
    Prenc nota de la salsa d'anxoves, que ha de ser boníssima!
    Petons

    ResponElimina
  9. Estic donant una volta pels blogs de Catalunya, i crec que a tot arreu això ha estat inaguantable. Haurem de fer un conjuro a vore si plou una mica, mos refresquem i s'apaguen tots els incendis.

    Una amanida molt fresqueta, genial :)

    ResponElimina
  10. Una de las cosas buenas del verano son las ensaladas... la tuya tiene que estar riquísima

    Besos. Ana

    ResponElimina
  11. Boníssimes aquestes patates amb salsa d' anxoves...mb aquesta calor només vénen de gust les coses fresquetes i que no et facin passar gaire estona a la cuina...
    ptns.

    ResponElimina
  12. Hacia tiempo que no pasaba por tu blog¡cuanto bueno me he perdido!aqui vengo a ponerme al dia y a llevarme esa ensaladita que tambien en el Sur hace un calor y un bochorno...

    ResponElimina
  13. Un plato muy apetitoso, para el calorcito este que no hay quien este viene de lujo, besos, pepa.

    ResponElimina
  14. Uhmmm. hauré de provar aquesta recepta...sembla molt bona.
    Tens raó amb lo de la xafugor...es insoportable!! Jo cada estiu ho passo pitjor...i no hi ha qui en separi de l'aire acondicionat....

    Petons
    Núria

    ResponElimina
  15. boníssima, per quan tornes de la platja i a la nevera t'espera aquest bé de déu d'amanida!!! oooh, que bona. un petó enorme.

    ResponElimina
  16. Dono fe. A casa ja ha caigut un parell o tres de cops i sempre ha estat MOOOOLLLLTTTT celebrada. Per llepar-se els dits, de les mans i si s'arriba, dels peus

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.