Carpaccio de meló amb romesco

Després de la parada de l'estiu arrenco amb aquesta amanida. 

La vaig veure a l'Instagram de la Remei Salvadó, una cambrilenca que vaig conèixer ara fa molts anys en una trobada de bloguers, ella acompanyava a l'Agustí del blog  EL CANGREJO GRANDE... i coses que passen, l'Agustí ha deixat el blog i ella s'ha fet més activa a l'instagram i de tant en tant publica receptes, totes boníssimes i fetes amb producte del territori, de temporada i ja sabeu que això és el que m'agrada a mi!

El contrast del meló amb el romesco em va encuriosir i us he de dir que és tot un encert, us animo a tastar-ho... en la versió de la Remei que trobareu a l'enllaç  de sota o la meva, que us explico tot seguit.

Necessitem:
  • Meló
  • Salsa de romesco
  • Escarola
  • Ceba tendra
  • Cogombrets envinagrats
  • Tonyina

Netegem bé l'escarola, tallem la ceba tendra, els cogombrets ben petits, ho barregem i ho amanim amb una bona quantitat de romesco. Ho deixem en un bol mentre tallem el meló ben fi, per a fer el carpaccio.

Muntem el plat:
Pinzellem una mica de salsa de romesco
Al damunt hi posem una capa  de meló tallat ben fi
Una bona quantitat d'escarola amanida amb el romesco
Ho acabem amb tonyina  esmicolada.




Una amanida ràpida i fàcil, si no voleu complicar-vos podeu comprar el romesco fet, si no aquí us deixo la meva recepta

- Un pebrot de fer romesco
- Un tomacó escalivat
- Un parell de grans d'all escalivats
- Un gra d'all cru
- Un polsim de sal
- Un carquinyoli o una llesqueta de pa fregit
- Un bon grapat d'avellanes DOP Avellana de Reus
- Una miqueta d'un bon vinagre (no balsàmic)
- Oli d'oliva verge extra

Posem tots els ingredients en un bol amb una miqueta d'oli i ho anem triturant, amb un setrill anem afegint oli, a poc a poc, emulsionant la salsa fins aconseguir la consistència que vulguem.


Font de la recepta:
Instagram  @remeicambrils


Temps:
Si no fem la salsa de romesco en 20 minuts podem tenir l'amanida a taula.

Comentaris

Entrades més llegides