Ceba adobada

Reobrir el blog després de les vacances d'estiu aquest any ha costat molt. La veritat... he cuinat molt poc, fins ara que estic tornant a la normalitat, que he vist que el meu rebost està sota mínims i he decidit posar-hi remei.
I aquí teniu una manera ideal de tenir uns quants pots de ceba a la nevera que ens ajudaran amb les amanides, siguin amb enciam, tomaca, bajoques...

Necessitem per a tres pots de mida mitjana:
  • 6 cebes grosses que tallarem a rodanxes primes
  • Aigua bullint
  • 1 mesura d'oli d'oliva verge extra
  • 1 mesura d'aigua
  • 1/2 mesura d'un bon vinagre
  • Una cullera de sal
  • Una cullerada de sucre
  • I si volem aromatitzar-la podem posar herbes, pebre...al gust de cadascú


Comencem tallant les cebes a rodanxes primes i les posem dins els pots de vidre. S'omplen amb aigua bullint i es deixen refredar.

Les traiem dels pots i les posem en un escorredor perquè deixin anar tota l'aigua.

Tornem a omplir els pots amb la ceba.

En un bol posem una mesura d'oli, una d'aigua (que haurem bullit i deixat refredar) i mitja de vinagre, la sal, el sucre, les herbes i el pebre si en volem posar,  ho remenem bé, omplim els pots fins dalt de tot, cobrint bé la ceba, els tapem i els deixem a la nevera.

Esperem tres dies i ja els podem fer servir.

I si en fem força quantitat... ens aguantaran un mes a la nevera.

Fer rebost, tenir un bon rebost m'agrada... i a vosaltres?



Temps aproximat : 40 minuts
Tallar les cebes - 5 minuts
Posar-les en aigua bullint i deixar que es refredin - 30 minuts
Omplir els pots - 5 minuts

Comentaris

  1. Prenc bona nota! M'agrada molt la ceba i fer rebost...tot i que enguany he fet poca cosa!
    Quan les provi...et diré!
    Una abraçada, padrina bloguera! 😘
    Olga

    ResponElimina
  2. Crec que ens ha costat a tots re obrir el blog desprès de l'estiu aquest any. Jo també estic cuinant poquet però els extres com aquesta ceba mai falten perque són màgics per transformar els àpats més senzills!
    Palmira

    ResponElimina
  3. Qué buena idea la de macerar la cebolla. Seguro que le da un sabor muy especial a las ensaladas e incluso a las hamburguesas.

    Besos ♥

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides