Espatlla de cabrit a l'allet

La formatgeria de Montmelús està situada a 1600m d'alçada  i allà dalt hi viuen l'Helena, el Xavi, les seves cabres i altres animals que formen part del seu projecte.

L'Helena és la responsable del ramat, de munyir cada dia,  i en aquesta època de l'any de vigilar que els cabrits neixin, mamin i crèixin per proporcionar-nos una carn tan exquisida com la que estem tastant aquests dies a casa nostra.

La resta és  cosa del Xavi, i  ell se n'encarrega dels porcs i la resta de bestiar que tenen, dels conreus i de la formatgeria. Fan tres tipus de  formatges , l'untat de Cerdanya,  el Cortals Blancs i el Clot de Botàs.

Malgrat que viuen  en un paratge meravellòs al mig de la natura, a 15 minuts de Gréixer i a 25 de Bellver i Puigcerdà ens ho fan fàcil si volem tastar el seu producte,  un mail a helena_gd88@hotmail.com o per  whapsApp al 630283971 i ens ho faran arribar a casa, sempre que visquem a Catalunya.



Hem començat cuinant una espatlla, el més clàssic i senzill. 

Necessitem:
- Una espatlla de cabrit 
- Mitja cabeça d'alls
- Un manat d'alls tendres
- Una patata mitjana
- Sal
- Pebre
- Oli
- Una tassa de cafè de vi ranci.
- Una cullerada d'herbes, al gust.


Engeguem el forn a 180º.

Posem la patata tallada , amb pell, salada i amb un bon raig d'oli en una safata i la posem al forn uns 15 minuts.

Mentrestant preparem la resta:

- Pelem els alls i els tallem 

- Tallem els alls tendres

- Salpebrem l'espatlla.


Obrim el forn i posem a la safata, barrejant-ho amb les patates els alls tallats i  al damunt l'espatlleta.  Afegim el vi ranci i les herbes.  Ho tapem amb un paper d'alumini i ho deixem coure  uns 20 minuts. La girem i la fem coure 20 minuts més.


 Una vegada cuita traiem  l'espatlla i les patates  de la safata i el suc de coure l'espatlla i els allets els podem passar per la mà de morter o per la batedora per emulsionar-ho una mica. Ho tornem a posar a la safata, amb l'espatlla i les patates al costat i ja ho tenim a punt per portar-ho a taula.

L'all no domina gens,  dona gust i aroma a la  carn de cabrit, súper tendra, del ramat de @Montmelús.  

Quina recepta tan senzilla i que poca feina per un plat tan bo, però no cal fer gaire cosa més, no us sembla?


Comentaris

  1. Es una receta que a mi me gusta mucho, la preparo muy parecida con cordero, pero no me importaría consumir cabrito. En cuanto a los quesos de los que hablas, solo diré que me encantaría probarlos.
    Un beso.

    ResponElimina
  2. That crisp skin looks heavenly! Those potatoes must also taste amazing after absorbing all the flavours from the meat. An excellent dish!

    ResponElimina
  3. Hola Gloria. Aunque no soy muy de carne jamás rechazaría un plato como el que nos presentas.. solo con verlo ya apetece probarlo y es que al horno toda la carne está deliciosa y, con ese acompañamiento, el resultado es sensacional.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  4. Una espatlla bonissima, m'agrada molt. Petons.

    ResponElimina
  5. Siempre es bueno tener la información por si algún día nos da por probar sus productos, aunque en realidad lo que me encantaría probar es esta receta que tú nos traes, me chuparía los dedos!

    Abrazos!

    ResponElimina
  6. Pocas veces cocino cabrito pues por aquí es difícil de encontrar. Asado como tú lo has hecho estará muy rico, salvo por los ajos tiernos que no me van mucho, las pocas veces que lo preparo lo hago muy parecido al tuyo. En cuanto a los quesos, no me importaría probarlos todos, con lo quesera que soy, seguro que me gustaban.
    Un beso.

    ResponElimina
  7. Es una de las carnes que más me gustan!! Y esta tuya tiene una pinta impresionante de buena!! Estupendo plato!! Bs.

    ResponElimina
  8. No me cabe duda que debe de estar exquisito!!

    Besos ♥

    ResponElimina
  9. Me encanta poner un puntito de chocolate en las salsas. Le da un acabado especial y a mí me recuerda a los guisos de siempre, a los que hacía mi abuela y luego mi madre en casa cuando eramos pequeños.

    PtNts
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides