Melmelada de pruna i poma
Dies enrere vaig deixar un comentari al blog CAU de CUINA pel seu cinquè aniversari, ja ho faig a vegades que clico on hi posa sorteig i després me n'oblido del tot... a mi no em toca mai res, perquè m'havia de tocar aquesta vegada. I ves per on... aquesta vegada si :-) i m'ha arribat un paquet magnífic de part de la Pilar. Tot de detallets gastronòmics i un parell de llibres, un de pans i un de melmelades: Pan en casa d' Anna Bellsolà i Mermeladas naturales en casa del Dr. Ramon Rosselló, els dos de Edicions Oceano.
He començat fent una recepta de melmelada, la de la pàgina 102...MELMELADA DE PRUNA I POMA
Necessitem:
- 1kg de prunes negres
- 1/2kg de pomes, pelades i sense cor
- 800g de sucre
- 1llimona
- una branca de canyella o una beina de vainilla
Rentem les prunes i en traiem els pinyols i les tallem a trossos.
Pelem les pomes, en traiem els cors i les tallem a trossos.
Posem les dues fruites dins una cassola i ho posem a coure a foc mitjà remenant de tant en tant. Afegir-hi el suc de la llimona i la pell ratllada.
Passats quinze minuts triturar-ho, hi afegim el sucre i la vainilla/canyella i ho tornem a posar a coure, a foc mitjà, uns 30 minuts, remenant per evitar que se'ns enganxi.
Esterilitzem pots de vidre i taps i els omplim fins dalt. Ben tapats els posem al bany maria una mitja horeta.
Els deixem refredar, etiquetem i hi posem la data... directes al rebost, una altra melmelada per endolcir esmorzars, postres...
una bonissima melmelada cassolana
ResponEliminaQuina ilusió que et toqui un regal i ara, el regal ens el fas arribar tu en forma de melmelada. He menjar de les dues melmelades, però mai a l'hora. A de ser ben bona!!! Petons i enhorabona.
ResponEliminaEnhorabona pels regalets, ja estàs treient un bon profit.
ResponEliminaUna melmelada molt bona per farcir pastissos o per un bon esmorçar.
Petons.
Com las fetes a casa res de res..aquesta es espectacular...segur que vola !!!
ResponEliminaPetonetssss.
Les melmelades casolanes són genials, i la mescla de pruna i poma ha d'estar ben bona!
ResponEliminaque bones les mermelades casolanes.les de pruna queden molt liquides, per aixo va be que li hagis posat poma, amb la pectina la fa espessir! bon truquillo! petons
ResponEliminaA mi no em toca mai res...ejem ejem!
ResponEliminaPruna i poma....brutal aquesta melmelada!!ptnts
Caram, amb aquests regals tan xulos que et fan no podràs parar... de fer melmelades! Són tan agraïdes, ara que hi ha tant producte per triar, oi? Petons!
ResponEliminaQuina sort!!! I que bona oi?
ResponEliminaEstic molt contenta que t'hagin agradat els detallets. I vec que ja n'estan treient profit. Aquesta melmelada promet. La combinacio es fantàstica.
ResponEliminaPetons
Aquesta barreja ha de quedar força bona
ResponEliminaPetons
Moltes gràcies per compartir aquesta melmelada!!! Ha de ser boníssima!!
ResponEliminaSi tinc l'ocasió...la prepararé!!
Petons, Dolça!!!
Olga
Felicitats pel premi! I aquesta mermelada ha d'estar molt bona.
ResponEliminaUna abraçada
Quina mermelada més deliciosa!! Molt ben aprofitat aquest premi!! A veure si m'animo a fer mermelada un dia d'aquests...Petonets!
ResponElimina