Forêt-Noire, pastís selva negra amb recepta vinguda d'Alsacia

He tingut uns quants dies el forn espatllat... i com l'he trobat a faltar! Just quan comença a fer fresqueta, quan  comences a tenir ganes d'encendre'l i fer  receptes tant dolces com salades,  va i fa puuuf😅.

Una vegada arreglat  m'ha tocat fer unes postres per un dinar molt en petit comité. 

Pastís, xocolata... un munt de propostes  fins que  he vist un pastís selva negra en un llibre  de dolços d'Alsàcia... ha agradat l'idea i  m'ho he plantejat com un repte ... s'allunya dels meus dolços ... normalment (ja ho sabeu 😉 ) sóc de cocs, bundts, galetes i poca cosa més. 

Forn engegat i a la feina!


Necessitem:

Per al biscuit de xocolata

  • 4 ous
  • 120 g de sucre
  • 100 g de farina
  • 30 g de cacau en pols
Per a l'almívar
  • 100 g d'aigua
  • 100 g de sucre
  • 50g de licor de cireres ( en el meu cas he fet servir TORB DE LA CERDANYA, un licor de gerds, nabius i genciana)
Per a la nata
  • 500 g de nata per a muntar
  • 50g de sucre 
Per a decorar
  • Fruites vermelles
  • Xocolata en pols
  • Sucre glas


Comencem preparant el biscuit de xocolata.  He agafat tres motlles de  20 cm de diàmetre i he fet tres plaques de la mateixa mida.
Encenem el forn a 200º.

A la KA posem  els ous amb el sucre i ho batem fins que quedin a punt de cinta fort, una crema groga pàlid, molt esponjosa.
Barregem la farina amb el cacau en pols, ho tamissem  i ho anem afegint a poc a poc, barrejant-ho amb una llengua de silicona, fent moviments suaus de baix cap dalt, intentant que no ens baixi gens la crema.
Preparem els motlles amb una mica d'esprai antiadherent, repartim la crema a parts iguals en els tres i els enfornem 10 minuts a 200º.
Els deixem refredar bé posant-los damunt una reixeta.

En cas de que no tinguem tres motlles de la mateixa mida ho podem fer amb un de sol i tallar el biscuit de xocolata, una vegada fred, en tres.

Fem l'almívar posant l'aigua i el sucre en un pot i fent-ho bullir fins que el sucre s'hagi desfet del tot i comenci a espessir-se lleugerament. Ho retirem del foc i hi posem el licor. Ho barregem bé i deixem que es refredi.

Muntem la nata, amb la batedora de varetes (en el meu cas la KA), posant-la ben freda junt amb el sucre. Hem de vigilar de no passar-nos gens ja que aleshores farem mantega i ens quedarà inservible per al pastís.

Posem les fruites vermelles en un plat i ens disposem a muntar el pastís.
Emborratxem les tres planxes del pastís amb l'almívar.
Posem la nata dins una màniga pastissera.

Agafem la primera planxa del pastís, hi posem una bona capa de nata i unes quantes fruites vermelles ben repartides. La cobrim amb la segona planxa i fem el mateix. I al final el mateix amb la tercera.
Posem el pastís al congelador perquè es prengui bé i no el traurem fins un parell d'hores abans de portar-lo a taula que el posarem a la nevera. Aleshores podem empolvorar la superfície amb xocolata en pols i sucre glas.

Repte superat, no us sembla? 

Comentaris

  1. I tant !Superat del tot ! M'encanta la foto del tall!!! Selva negra és a la meva llista de pendent, me'n has fet agafar ganes, a veure quan hi poso focus!!!!
    Ptnts

    ResponElimina
  2. Pero que rico!!!
    Eso de haber tenido el horno roto te ha venido bien, porque mira con que ganas lo has vuelto a encender ehh.
    Te ha quedado impresionante!!

    Besos

    ResponElimina
  3. Hola Gloria. Menuda tarta te has marcado. Solo con verla ya apetece saborearla. No le he quitado la vista de encima durante un buen rato. Es una pena que no pueda probar un trozo porque tiene que ser una tentación.
    Todo un espectáculo.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  4. Una preciositat de pastís!! Els comensals van quedar ben embadalits quan el van veure, oi? M'encanta veure els teus dolços i...contenta de que tinguis el forn arreglat!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides