Pastís de nutella o pastís de celebració

Segons a qui li he de fer el pastís sé que ha de ser de xocolata.  
Us presento un altre pastís de xocolata per a una  mini festa d'aniversari amb  bengales, que ara amb tota aquesta murga del COVID no podem ni bufar les espelmes quan fem una celebració.. què hi farem! 
El que  no farem és deixar de celebrar-ho tot, no us sembla?
Doncs vinga... a fer un bon pastís  encara que sigui de mida reduïda , com aquest!

Per a fer el coc necessitem:
  • 4 ous
  • 100g de sucre
  • 200g de farina
  • 50ml d'oove
  • Dues cullerades de cacau pur en pols
  • Mig sobre de llevat químic

Per farcir-lo:
  • Nutella
  • Melmelada de fruites del bosc
Per a fer la glasa de xocolata:
  • 150g de sucre
  • 1/2 dl d'aigua
  • 70g de cobertura de xocolata negra
  • 10g de mantega

Per a guarnir:
  • Gerds
  • Mores
  • Kiwi mini
  • Sucre glas





Barregem la farina amb el cacau i el llevat i ho tamisem.
Preparem un motlle rodó d'uns 22 cm de diàmetre amb mantega i farina o amb esprai antiadherent
Posem el forn a preescalfar a 180º.

Batem bé els ous amb el sucre fins que els tinguem blanquejats, a punt de cinta.
Hi afegim l'oli, a poc a poc i quan el tinguem ben integrat a la massa hi anem afegint la barreja que tenim tamisada, ajudant-nos d'una espàtula o llengua de silicona, fent moviments suaus, sempre de baix cap dalt per evitar que ens baixi.
Ho aboquem al motlle i ho posem al forn, ja calent, a 180º durant 10 minuts i després a 160º fins que estigui cuit, més o menys uns 25-30 minuts més.

El traiem del forn, els desenmotllem i el deixem refredar. 
Una vegada fred del tot el tallem fent-ne quatre "pisos" i el farcim...un de nutella, un de melmelada de fruites del bosc i un altre de nutella. El tapem amb el darrer "pis".

Fem la glasa de xocolata:
Posem el sucre i l'aigua al foc i quan comencin a sortir bombolletes hi afegim la xocolata i la mantega. Remenem perquè es desfaci bé.

Ràpidament, sense deixar que es refredi ho aboquem damunt el pastís, sense ajudar-nos amb cap espàtula, deixarem que es cobreixi tota la superfície. 



 El deixem refredar , si volem tallem els costats i li donem forma quadrada. Guarnim amb els minikiwis, els gerds i les mores, empolvorem amb sucre glas i ja el tenim a punt per a la celebració.

Comentaris

  1. Un pastís molt bo! Així no costa tant viure amb les limitacions actuals. La Polyanna va celebrar 2 aniversaris dels amics el passat cap de setmana i les espelmes els nens les van bufar sobre un pastís de cartró!!!
    Idees per adaptar-nos ! I amb Nutella tot costa menys ;o)
    Una abraçada i bona setmana,
    Palmira

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Ens hem d'anar adaptant...no tenim cap més remei 😉

      Ptnts
      Glòria

      Suprimeix
  2. Vaya pastel!!!! Con esto del Covid todo es tan raro, pero al menos que nos quede la ilusión de celebrar los cumpleaños, sobre todo si se trata de hacerlo con un pastel casero como este, a mí es que el chocolate me pierde...

    Petons i bon cap de setmana!!!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Ho hem de celebrar tot Javier. No podem perdre les coses bones malgrat la COVID

      Ptnts
      Glòria

      Suprimeix
  3. Un pastís preciós, Glòria!!! I sí...hem de continuar celebrant! Encara que sigui adaptant-nos...ho hem de fer!
    Petonets,
    Olga

    ResponSuprimeix

Publica un comentari

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides