galtes a baixa temperatura amb picada de xocolata

Dies enrere vaig comprar unes galtes de vedella i me les van desossar. Van quedar uns talls gruixuts, nets, sense greix ni nervis. 
Fa temps que tinc la Crock-Pot i la veritat és que la faig servir molt poc...massa poc...quan vull fer alguna cosa a baixa temperatura sempre acabo envasant-la al buit i sous-vide. Però aquesta vegada vaig treure l'olla del fons de l'armari i en vaig fer aquestes galtes...tendres, meloses, saboroses...



Necessitem:

  • 4 galtes desossades 
  • 1 cabeça d'alls
  • 6 alls tendres
  • 1 ceba grossa
  • Caldo
  • Herbes (romaní, llorer)
  • Pebre
  • Sal
  • Oove
  • Vi ranci
Per a la picada : Una presa de xocolata a la pedra, un parell de carquinyolis, mitja dotzena d'avellanes DO Reus i una mica de julivert
Salpebrem les galtes i les marquem a la graella a foc ben fort per tots els costats.
Tallem la ceba a juliana, els allets tendres a rodanxes i la cabeça d'alls per la meitat. Ho posem tot al fons de la Crock-Pot amb una mica d'oli.  Coloquem les galtes al damunt, les reguem amb un bon raig de vi ranci, una mica de caldo i les deixem a temperatura baixa 8 hores.

Traiem les galtes i les posem en una safata.
Traiem les herbes i la cabeça d'alls de dins el suc i el passem per la batedora perquè quedi ben fi. El posem en una cassola damunt del foc i fem que bulli. 
Si volem posar-hi uns quants bolets ara és el moment.


Mentrestant fem la picada:
Agafem un gra d'all dels que hem tret de la Crock-Pot i junt amb els carquinyolis, les avellanes i una mica de julivert ho piquem bé Al final hi posem la xocolata i ho deixatem amb una mica del suc que tenim bullint.

Posem les galtes a la cassola on tenim el suc, hi aboquem la picada, ho sacsem una mica perquè es reparteixi bé per tota la cassola i ho deixem coure, ara a foc ben baixet, un quart d'hora tot junt.
Ho tapem i ho deixem reposar fins l'endemà.

No em direu que no us agafen ganes de sucar pa? Us puc ben assegurar que l'endemà vam gaudir-ne moltíssim, de les galtes, del pa i del Priorat que ho va acompanyar!


Comentaris

  1. Uummmmmmmm que ricas las carrilleras en casa nos encantan y las hago muchas vces tengo pendiente publicar mi receta yo las hago de otra forma , tomo nota de tu receta no dudo lo mas minimo que esten de muerte relenta no lo siguiente a los ingredientes e imagenes me remito ,ese plato no deja de decirme comeme.
    Bicos mil y feliz inicio de semana wapa.

    ResponElimina
  2. A mi m'agraden moltíssim les galtes...tant les de porc com les de vedella. Aquesta recepta teva és tota una delícia! Per sucar-hi moooooolt pa!!
    La meva olla no és Crock-Pot (és de marca blanca) i també la tinc infrautilitzada. Me la vaig comprar massa gran! Només la puc utilitzar quan som molta gent!
    Molts petons!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vols dir que no la pots fer servir encara que només sigui amb la meitat dels ingredients???

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Qué ricas!! En casa también las preparo mucho pero en forma tradicional.

    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pepi...la gracia de esta receta es la picada, las carrilleras las podemos hacer como queramos 😉


      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Hola Gloria. Nunca he preparado carrilleras y lo cierto es que tengo ganas de ponerlo en práctica ya que cuando las he probado me han gustado mucho.
    Viendo el aspecto que tienen las que has preparado con esa salsa tan exquisita y con ese acompañamiento estoy seguro de que tiene que ser un bocado delicioso.
    Me habría encantado poder probarlas.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  5. Les galtes de vedella són fantàstiques a baixa temperatura i amb aquesta picada, tot un luxe d'àpat!
    Una abraçada!
    Palmira

    ResponElimina
  6. Salivando me tienes, qué delicia, tanto por la carne como por esa salsita que se ve en el plato en la queme gustaría mojar mucho pan...

    Petons!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Javier les galtes queden super tendres fetes així però la salseta està mmmm

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  7. N'he de tornat a fer! A casa les hi agraden, a mi....
    Això de la crock-pot una desconeguda, un dia m'ho ensenyes!
    Ptns

    ResponElimina
    Respostes
    1. La tinc des d'abans que m'ensenyessin la baixa temperatura al buit 😉
      Les carnotes hi queden perfectes.

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  8. Hola, la baixa temperatura és un descobriment espectacular, jo tinc un aparell per cuinar així i la carn queda molt tendre. T'ha quedat perfecte, felicitats.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides