Amanida tèbia de tomaca enduestextures i Filada de l'Esquella @Color y Sabor de temporada

Amb el fred que està fent i jo us vinc amb una amanida, però el dia 22 toca @Color y Sabor de Temporada i aquest més hem triat l'escarola... la crema calenta d'escarola ja la tinc publicada, millor dit dues ; així que  m'he decidit per fer-la en una amanida tèbia...amb Filada l'Esquella (burrata) 
A veure què us sembla!

Necessitem;

  • Tomaca d'amanir
  • Tomàquets secs conservats en oli.
  • Escarola
  • Una Filada de l'Esquella
  • Oove
  • Sal
  • All i julivert picat
  • Vinagre Agredolç (he fet servir Summum d'Oleum Flumen)
Comencem posant la Filada al forn perquè s'escalfi i es desfaci una miqueta.

Mentrestant tallem la tomaca d'amanir a daus, netegem unes quantes fulles d'escarola. 
Agafem uns quants tomàquets secs ,  els traiem de l'oli i els posem en una paella, amb una miqueta d'all i julivert picat i ho sofregim. Al darrer moment hi posem una o dues cullerades de vinagre agredolç.

Muntem el plat.
Amb un cercle d'emplatar hi posem una capa  de daus de tomaca, una de fulles d'escarola, uns qunts tomàquets secs i ràpidament hi posem la Filada calenta.
Al damunt hi tirem un parell de cullereades de l'oli que ens ha quedat a la paella i ja ho tenim a punt.

Completa, important...gairebé diria que pot servir de plat únic. Us animeu?


Comentaris

  1. Hola Gloria. Podían haberle puesto un nombre más adecuado a esta borrasca que estamos padeciendo ya que Gloria es totalmente distinto a lo que nos ha dejado y además creo que no concuerda con tu nombre.
    Pero haga frío o calor una ensalada sienta bien en cualquier momento y más con los ingredientes que le has puesto.
    Lo que no sé es que es la filada. El traductor sigue poniendo filada así que me quedo con las ganas de saberlo. Un plato estupendo.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Juan, pues si... ahora le ha tocado a mí nombre ser famoso por culpa de una borrasca. Que le vamos a hacer! Lo importante es que se acabe ya y no acasione más daños.

      La Filada és un queso tipo burrata que preparan en Bellver de Cerdanya, en una lechería que se llama l'Esquella. De aquí su nombre Filada de L'Esquella.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. T'ha quedat un plat de deu, no importa si fa fred o no, es un plat perfecte i m'agrada molt. 😘😘😘😘

    ResponElimina
    Respostes
    1. Al ser tèbia ve de gust encara que faci mal temps.
      Moltes gràcies.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Les amanides i jo no som gaire amigues a l'hivern...però amb aqueste tèbia faria una excepció!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb la Filada tèbia no és una amanida normal Olga 😉

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Tiene una pinta deliciosa y muy apetecible aunque sea invierno.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides