Carpaccio de gambes amb vermut @CatalunyaCuina


Un plat amb producte molt nostre, com són les gambes de Tarragona o els llangostins del Delta i el vermut Miró de Reus.
A veure  que us sembla la proposta que us porto avui.


Necessitem per a dues persones:

12 gambes fresques
Oove
Cristalls de sal
Dues cullerades de vermut Miró blanc
Dues culleradetes d’olivada arbequina La Masrojana

Traiem els caps i pelem les gambes (no ho llencem, ho podem fer servir per un fumet)
Les netegem bé traient el budell.
Posem un paper sulfurat damunt una superfície ben plana, l’untem lleugerament amb oli i  hi posem sis gambes. Hi posem un altre paper al damunt i amb un corró anem aixafant-les fins aconseguir una capa fina de gambes. Ho posem en una bossa o ho emboliquem amb paper film i ho posem al congelador 24 hores mínim.

Barregem el vermut amb una miqueta d’oli i ho emulsionem

L’endemà traiem els dos carpaccios del congelador i els posem damunt uns plats ben plans que haurem pinzellat amb una mica d’oli amb olivada arbequina. Els deixem una estona que es descongelin bé, hi posem uns cristalls de sal i ho amanim amb l’emulsió d’oli i vermut.

Ho podem servir amb uns brots tendres, acompanyat de torrades o sol... què us sembla? 

Comentaris

  1. Quan els ingredients són frescos, acabats de pescar, no cal gaire condiment. Em sembla una proposta molt gustosa.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Un carpaccio muy bueno y aromático con el toque del vermut.Ideal para este verano.

    ResponElimina
  3. No he probado las gambas preparadas así, tiene buen aspecto el plato eso es seguro, también que me gustaría. Como no es una receta nada complicada a lo mejor me pongo con ella y la hago.
    Un beso.

    ResponElimina
  4. Uuuaaauuu!! Quina passada de proposta! M'encanta!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  5. Pues me parece que nos has conquistados a todos con tu propuesta, la combinación de ingredientes suena estupendamente!!

    Petons!!

    ResponElimina
  6. Un plato de categoría!!
    Así da gusto sentarse a la mesa ;)

    Besos

    ResponElimina
  7. Que me parece????? IMPRESIONANTE, nena, t'han quedat de luxe. Felicitats,👏👏👏🦐🦐🦐

    ResponElimina
  8. Des de que vaig descobrir el carpaccio de gamba (i el fàcil que és de fer, en fem tot sovint!) Aquesta vinagreta caurà aviat! ptnts

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades populars