Pastís de nespres i poma caramel·litzats @Color Y Sabor de Temporada


Ja sabeu que tenim amics que tenen mas i de tant en tant ens fan obsequi de fruita acabada de collir. Un gest que és molt agraït a casa i que intentem correspondre de la millor manera que sabem. Aquesta vegada no han estat pots de melmelada ni ampolles de limoncello,  aquesta vegada hem fet uns pastissos amb la fruita acabada de collir que ens vam menjar sota les moreres intentant fer-nos passar la calor com podíem, alguns van fer cap a la piscina, d'altres senzillament fugíem del sol i del resol i ens acomodàvem on passava una mica d'aire. I amb unes llimonades ben gelades i quatre pastissos com aquest vam passar, tota una colla, una tarda intentant oblidar-nos de la calor.
 Necessitem:

  • Mitja làmina de pasta de full (de les rectangulars)
  • Una poma reineta
  • 7 o 8 nespres
  • Dues cullerades de sucre
  • Un got d'aigua

Tallem els nespres per la meitat, en traiem els pinyols, la pell i les membranes que envolten els pinyols.
En una cassola plana posem les dues cullerades de sucre, al damunt hi posem els nespres de cap per avall i hi tirem aigua fins que estiguin coberts una mica menys de la meitat. Ho posem a foc ben baixet perquè es vagin coent lentament (una mitja hora llarga). Quan faci un quart d'hora els girem.
A la mitja hora, més o menys, veurem com els nespres gairebé s'han begut l'aigua i la mica que hi ha comença a ser una mica gelatinosa. Ara és el moment de treure els nespres i posar-hi la poma pelada tallada a rodanxes primes uns cinc minuts.


 Agafem la pasta de full i la posem en un motlle rectangular, folrat amb paper de forn, fent una mica de forma de barqueta pels quatre costats.
Posem les rodanxes de poma cobrint tota la base i al damunt els nespres. 
Ho posem a coure al forn, que tindrem preescalfat a 200º, uns 20 minuts o fins que vegeu que la pasta de full ja està cuita.
Només treure-ho del forn pintem tota la superfície dels nespres amb la gelatina dolça que ens ha quedat a la cassola després de coure la fruita així aconseguirem que quedi lluent del damunt. 

I com que aquest mes el repte @Color y Sabor de Temporada , que organitza la Pilar del blog POSTRES ORIGINALES demana que es cuini amb nespres aprofito per presentar aquesta recepta, que ja vaig fer pensant que era per aquest motiu .

Comentaris

  1. Qué tentador se ve Gloria!!
    A buenas ganas me comería un trocito :)

    Besos

    ResponElimina
  2. Aquestes tartes amb fruita són les millors... i si venen d'un mas ja són tot un luxe!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  3. Una tarta sencilla, que seguro que cuesta menos de hacer con estos calores... Un besote.

    ResponElimina
  4. Mira por donde esta es una de las primeras ideas que tuve para participar en el reto... un hojaldre con nísperos, aunque yo cambiaba la manzana por una crema. Seguro que está de vicio esta tartita.

    ResponElimina
  5. Gloria esa combinación con manzanas y el sabor de los nísperos me parece deliciosa, la tarta me parece muy bonita y con el crujiente del hojaldre solo puedo decir que es un manjar!!
    besos

    ResponElimina
  6. Gloria muy buena manera de aprovechar esta fruta y debe de estar muy bueno.
    Feliz verbena
    Bss

    ResponElimina
  7. Jo no sóc molt de nespres però a Joan S li encanten! Li prepararé!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  8. Quina meravella de fruita, a mi els níspers m'encanten, prenc nota!!! ptnts.

    ResponElimina
  9. Me encantan los pasteles con hojaldre e ir cambiando cada vez la fruta! En cuanto vuelvan a estar de temporada prepararé este pastel. Besos

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides