Timbal de patata amb fredolics
Aquesta recepta és senzilla, fàcil, econòmica i amb pocs ingredients, a més de saborosa i molt bona. Una recepta fruit d'una caminada amb premi per les muntanyes de Prades.
Necessitem:
- Una patata mitjana per persona
- Un grapadet de fredolics per persona
- Un parell d'alls tendres
- Julivert
- OOVE
- Sal
- Pebre
Posem a bullir les patates amb pell, una vegada cuites les deixem refredar , les pelem, tallem a trossos petits i les aixafem una mica amb una forquilla.
Netegem bé els fredolics i els tallem en dos o quatre trossos, depenent de la mida que tinguin. Els saltegem, a foc viu, en una paella amb un raget d'oli, amb els alls i julivert picats
Hi afegim la patata, ho salpebrem, hi posem una mica més d'oli, i a foc baixet ho anem remenant perquè s'enrosseixi lleugerament.
Ho emplatem. Al damunt podem posar-hi uns quants fredolics saltejats.
Netegem bé els fredolics i els tallem en dos o quatre trossos, depenent de la mida que tinguin. Els saltegem, a foc viu, en una paella amb un raget d'oli, amb els alls i julivert picats
Hi afegim la patata, ho salpebrem, hi posem una mica més d'oli, i a foc baixet ho anem remenant perquè s'enrosseixi lleugerament.
Ho emplatem. Al damunt podem posar-hi uns quants fredolics saltejats.
que maravilla de setas y patatas, querida amiga, ademas muy presentable para estos dias de fiesta, mil besicos cielo
ResponSuprimeixMaria, no se me había ocurrido presentarlo para estos dias de fiesta, me has dado una idea...en aros pequeñitos y encima de una tostadita pueden estar en un aperitivo navideño, porque no!
SuprimeixPtnts
Glòria
MMMmmm....quin plat més bo! Em puc imaginar el seu gustet......
ResponSuprimeixPetonets,
Olga
Olga, és la senzillesa posada a taula, el gustet del fredolic domina!
SuprimeixPtnts
Glòria
Un timbal bonissim i de cuina de temporada.
ResponSuprimeixI tant que es de temporada, fredolics agafats i a taula!!!!
SuprimeixPtnts
Glòria
M'encanten els premis que ens regala la natura, enguany pocs... però seré pacient!
ResponSuprimeixBona opció aquest timbal...m'agraden tant en crema... Q no pensem en res més!
Ptnts
La crema és molt bona però hi ha moltes altres maneres de fer-los i assaborir el seu gust. Aquesta n'és una.
SuprimeixPtnts
Glòria
Súper sencillo de elaborar y tremendamente rico. Me ha encantado este entrante.
ResponSuprimeixPasa un bonito día.
Sil
Thermomixil
Sil, sólo se tienen que tener fredolics bien frescos.
SuprimeixPtnts
Glòria
ResponSuprimeixM. Glória; Com el timbaler del Bruc, em recorda aquesta recepta...
Quin "repicar" de bons bolets que si troben en aquesta recepta, acompanyats amb el "timbal" de patata amb productes de "muntanya" per fer el "retruc" final a taula.
Salutacions M. Glória¡¡ :O)
Mare meva JosepB...i què et puc respondre a aquest comentari tant "folkloric" ? 😂😂😂
SuprimeixPtnts
Glòria
Quina pinta noia! Quina pinta!!!! Ara mateix me'n menjava un plat i això que no és ni de bon tros ora de dinar! :D
ResponSuprimeixI quina enveja que em feu amb això d'anar a buscar bolets :( Jo per aquí, amb tanta aigua, si et descuides ja estan tots podrits...
Bona setmana reina!
No ha estat una bona temporada de bolets Dolors. Aquest cap de setmana passat no esperàvem trobar-ne, per això em va fer tanta il•lusió i he penjat aquest plat!
SuprimeixPtnts
Glòria
Això si que és un passeig ben recompensat ! Un timbal deliciòs i fins i tot àpat complert amb les teves propostes, Me l'apunto, a veure si hi hauràs fredolics al congelador del pare per nadal!
ResponSuprimeixPetons i bona setmana
Palmira
Un regal inesperat Palmira😉😉😉
SuprimeixJo també en tinc uns quants al congelador.
Ptnts
Glòria
brutal!! patates i bolets, per mi plat complet que no li cal res més! petons
ResponSuprimeixJo me'l vaig menjar tal qual, a la resta els vaig afegir l'ou.
SuprimeixPer a mi n'hi ha prou!
Ptnts
Glòria
Me apetece!
ResponSuprimeixEs tan fàcil que si tienes setas no hay excusa para no hacerlo
SuprimeixPtnts
Glòria
Que bo, quin bona pinta, és un plat brutal, bona combinació :)
ResponSuprimeixMoltíssimes gràcies Lídia 😋😝😝
Suprimeixptnts
Glòria
Hola Gloria. Precisamente el pasado día 5 estuvimos cenando con los cuñados de uno de los matrimonios amigos con los que salimos. Creo que te comenté que viven en Prades y casualidad, le pregunté que como había llovido bastante habría muchas setas a lo que me respondió que sí, que antes cogía muchas pero que a raíz de una alergia que tuvo su mujer y que descubrieron que era debida a las setas dejó de recoger, lástima porque cuando venía le traía muchas. Veo que anduviste por esa zona y que el paseo fue rentable jj. Ya podías mandarme alguna jj.
ResponSuprimeixEste plato tiene que resultar estupendo. Una delicia y como bien dices sencillo y con pocos ingredientes pero delicioso.
Un abrazo.
Ya está bien Juan!!!! Mira que venir a Prades y no avisar 😞
SuprimeixPrecisamente cerquita de allí fue donde cogimos los fredolics!
Ptnts
Glòria
Seguro que está delicioso. Un besazo.
ResponSuprimeixA nosotros nos encanta Nati.
SuprimeixPtnts
Glòria
La cocina fácil y sin complicaciones también es sensacional como este timbal.
ResponSuprimeixpetons