11.12.16

Timbal de patata amb fredolics


Aquesta recepta és senzilla, fàcil, econòmica i amb pocs ingredients, a més de saborosa i molt bona. Una recepta fruit d'una caminada amb premi per les muntanyes de Prades.

Necessitem:
  • Una patata mitjana per persona
  • Un grapadet de fredolics per persona
  • Un parell d'alls tendres
  • Julivert
  • OOVE
  • Sal
  • Pebre

Posem a bullir les patates amb pell, una vegada cuites les deixem refredar , les pelem, tallem a trossos petits i les aixafem una mica amb una forquilla.
Netegem bé els fredolics i els tallem en dos o quatre trossos, depenent de la mida que tinguin. Els saltegem, a foc viu, en una paella amb un raget d'oli, amb els alls i julivert picats
Hi afegim la patata, ho salpebrem, hi posem una mica més d'oli, i a foc baixet ho anem remenant perquè s'enrosseixi lleugerament.
Ho emplatem. Al damunt podem posar-hi uns quants fredolics saltejats.

També ho podem acompanyar amb un cruixent de pernil o un ou pochê o  fins i tot amb una rosta aleshores tenim un excel•lent i complet plat únic.

27 comentaris:

  1. que maravilla de setas y patatas, querida amiga, ademas muy presentable para estos dias de fiesta, mil besicos cielo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Maria, no se me había ocurrido presentarlo para estos dias de fiesta, me has dado una idea...en aros pequeñitos y encima de una tostadita pueden estar en un aperitivo navideño, porque no!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. MMMmmm....quin plat més bo! Em puc imaginar el seu gustet......
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Olga, és la senzillesa posada a taula, el gustet del fredolic domina!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Un timbal bonissim i de cuina de temporada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que es de temporada, fredolics agafats i a taula!!!!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. M'encanten els premis que ens regala la natura, enguany pocs... però seré pacient!
    Bona opció aquest timbal...m'agraden tant en crema... Q no pensem en res més!
    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. La crema és molt bona però hi ha moltes altres maneres de fer-los i assaborir el seu gust. Aquesta n'és una.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. Súper sencillo de elaborar y tremendamente rico. Me ha encantado este entrante.
    Pasa un bonito día.
    Sil
    Thermomixil

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sil, sólo se tienen que tener fredolics bien frescos.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina

  6. M. Glória; Com el timbaler del Bruc, em recorda aquesta recepta...
    Quin "repicar" de bons bolets que si troben en aquesta recepta, acompanyats amb el "timbal" de patata amb productes de "muntanya" per fer el "retruc" final a taula.
    Salutacions M. Glória¡¡ :O)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mare meva JosepB...i què et puc respondre a aquest comentari tant "folkloric" ? 😂😂😂
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  7. Quina pinta noia! Quina pinta!!!! Ara mateix me'n menjava un plat i això que no és ni de bon tros ora de dinar! :D

    I quina enveja que em feu amb això d'anar a buscar bolets :( Jo per aquí, amb tanta aigua, si et descuides ja estan tots podrits...

    Bona setmana reina!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No ha estat una bona temporada de bolets Dolors. Aquest cap de setmana passat no esperàvem trobar-ne, per això em va fer tanta il•lusió i he penjat aquest plat!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  8. Això si que és un passeig ben recompensat ! Un timbal deliciòs i fins i tot àpat complert amb les teves propostes, Me l'apunto, a veure si hi hauràs fredolics al congelador del pare per nadal!
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un regal inesperat Palmira😉😉😉
      Jo també en tinc uns quants al congelador.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  9. brutal!! patates i bolets, per mi plat complet que no li cal res més! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo me'l vaig menjar tal qual, a la resta els vaig afegir l'ou.
      Per a mi n'hi ha prou!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  10. Respostes
    1. Es tan fàcil que si tienes setas no hay excusa para no hacerlo
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  11. Que bo, quin bona pinta, és un plat brutal, bona combinació :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Lídia 😋😝😝
      ptnts
      Glòria

      Elimina
  12. Hola Gloria. Precisamente el pasado día 5 estuvimos cenando con los cuñados de uno de los matrimonios amigos con los que salimos. Creo que te comenté que viven en Prades y casualidad, le pregunté que como había llovido bastante habría muchas setas a lo que me respondió que sí, que antes cogía muchas pero que a raíz de una alergia que tuvo su mujer y que descubrieron que era debida a las setas dejó de recoger, lástima porque cuando venía le traía muchas. Veo que anduviste por esa zona y que el paseo fue rentable jj. Ya podías mandarme alguna jj.
    Este plato tiene que resultar estupendo. Una delicia y como bien dices sencillo y con pocos ingredientes pero delicioso.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ya está bien Juan!!!! Mira que venir a Prades y no avisar 😞
      Precisamente cerquita de allí fue donde cogimos los fredolics!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  13. Seguro que está delicioso. Un besazo.

    ResponElimina
  14. La cocina fácil y sin complicaciones también es sensacional como este timbal.
    petons

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.